به گزارش همشهری آنلاین، عباس شعبانی با اشاره به آغاز عملیات عمرانی طرح توسعه و تکمیل بزرگراه یادگار امام(ره) بعد از اجرای مراسم کلنگ زنی آن توسط شهردار تهران در روز شنبه-۵ شهریور ۱۴۰۱- گفت: در این دوره مدیریت شهری با مشخص شدن اولویت ها در حوزه پروژه های عمرانی شهردار تهران نسبت به اجرا و تکمیل چند پروژه شاخص تاکید داشت تا در کیفیت زندگی مردم تحولاتی صورت پذیرد.
او با اشاره به اینکه یکی از این پروژهها ادامه بزرگراه یادگار امام(ره) است؛ افزود: همانطور که میدانید پروژه بزرگراه یادگار امام(ره) به طول ۱۷ کیلومتر از تقاطع چمران تا میدان جی است که در این محدوده به دلیل وجود پادگان جی و سوله های وزارت آموزش و پرورش این بزرگراه متوقف شده است.
بخشی از صحبتهای معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران را در ادامه بخوانید:
*بن بست بزرگراه یادگار امام(ره) به دلیل وجود معارضان بزرگ ملکی بوده است. تصمیم بر این شد تا ادامه این بزرگراه در شاخه غربی از پادگان جی ادامه پیدا کرده به میدان فتح برسد و با تداوم آن از بزرگراه فتح به بلوار بهار در نهایت به بزرگراه شهید بروجردی متصل شود.
*بزرگراه یادگار امام(ره) در نهایت بعد از اتصال به بزرگراه شهید بروجردی به بزرگراه آزادگان و ابتدای بزرگراه تهران ساوه میرسد. با اجرای طرح توسعه و تکمیل بزرگراه یادگار امام(ره) از میدان جی به سمت غرب و جنوب حدود ۹.۲ کیلومتر به طول پروژه بزرگراه یادگار امام(ره) و شهید بروجردی افزوده می شود و تا یک محور ۲۶ کیلومتری را در غرب تهران تشکیل شود.
*دلیل عدم تکمیل رینگ شمالی- جنوبی بزرگراهی در غرب تهران وجود پهنه فرودگاه مهرآباد بوده است. وجود فرودگاه مهرآباد باعث شده است تا بزرگراه هایی مانند شهید ستاری و شهید باکری بعد از رسیدن به پهنه فرودگاه مهرآباد نتوانند امتداد پیدا کنند.
*تنها بزرگراهی که می تواند محور شمالی- جنوبی را در غرب و جنوب غربی پایتخت شکل دهد بزرگراه یادگار امام(ره) است. به عبارتی بزرگراه یادگار امام در غرب تهران عملکردی مشابه بزرگراه امام علی (ع) در شرق تهران پیدا خواهد کرد که می تواند شمال غربی تهران را به جنوب غربی متصل کند.
* مذاکرات زیادی با ارتش، وزارت دفاع و آموزش و پرورش انجام شد. به این دلیل که در این محدوده بزرگترین معارضان ملکی آن معارضان سازمانی و نهادی است و معارض شخصی ندارد.
*غیر از پادگان جی ۸ سوله و انبار وزارت آموزش و پرورش نیز در این مسیر قرار دارد. با وزارت دفاع توافق کردیم تا پادگان چی آن قسمتی که مربوط به این وزارتخانه بود را تحویل شهرداری تهران دهد که خوشبختانه این کار انجام و تفاهم لازم صورت گرفت.۶ دستگاه پل در این محدوده ساخته می شود که با رمپ های جهتی و کندروها در پروژه یادگار امام(ره) ۱۰ کیلومتر مسیر سازی انجام می شود.
* قرارگاه خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار این پروژه در نظر گرفته شده است. کل زمان در نظر گرفته برای اتمام این پروژه ۳ سال خواهد بود که در دو مقطع زمانی افتتاح میشود. فاز نخست دو ساله به پایان میرسد و فاز دوم نیز در سال سوم تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
*حدود ۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی در این پروژه انجام میشود، به دلیل اینکه بزرگراه یادگار امام(ره) در تراز منفی یک قرار داشته و ادامه پیدا میکند، این حجم خاکبرداری و خاکریزی در پروژه طرح توسعه انجام میشود. حدود ۲۰۰ هزار متر مکعب بتن ریزی انجام و حدود۱۵ هزار تن میزگرد و فولاد استفاده میشود.
*با تکمیل این پروژه شهروندان به راحتی می توانند از فرودگاه مهرآباد خود را به فرودگاه امام(ره) برسانند. همچنین مردم ساکن غرب و شمال غرب تهران میتوانند به راحتی از رینگ بزرگراهی استفاده کنند. بزرگراه یادگار امام(ره) شاخه جنوبی نیز دارد و به دلیل معارضان ملکی ریزدانه ای که دارد فعلا در اولویت نیست.