همشهری آنلاین - رضا نیکنام: دکتر محمدسعید جوادی بین مردم به دکتر «پنجه طلا» شهرت دارد و جانهای بسیاری را در همین بیمارستان نجات داده است. خودش طبابت را راه خوبی برای خدمت به مردم میداند و برای بهبود بیمارانش از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکند. گفتوگوی متفاوت ما با این پزشک محبوب محله را بخوانید.
رویای شما در کودکی این بودکه پزشک شوید؟
من در خانواده فرهنگی به دنیا آمدم و برادر بزرگم پزشک بود. اردستان که شهر محل تولدم است کلی پزشک دارد. برای همین پزشکی برای من و ساکنانش یک رویا نبود. پزشک شدم چون فکر میکردم راه خوبی برای خدمت به شهروندان است، جراح عمومی شدم چون از شاخههای پزشکی است که با وسایل محدود میشود بیشترین خدمت را به مردم ارائه کرد. مثلا یک پزشک ارتوپد نیازمند وسایل خاص است که این وسایل وابسته به دلار و سیستم دولتی است اما در رشته من میتوان خیلی از دردهای بزرگ را با وسایل ساده معالجه کرد. این خودش یک مزیت بزرگ است.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
و اما ماجرای معجزه دستهای شما!
من هرچه دارم مدیون استادان خوبی است که در طول این سالها از آنها بهره بردهام.
میدانم کلمه عامیانهای است اما لطفا حستان را نسبت به لقبی که مردم محل به شما دادهاند بیان کنید؛ پنجه طلا؟
هر کس طبق فرهنگ خودش احساس رضایتمندیاش را از یک کار اعلام میکند. گاهی بعد از عمل، بیمار با یک دسته گل میآید و تشکر میکند و محبتش را نشان میدهد، گاهی هم لقبی میدهند تا یک جور از شما تشکر کرده باشند. پنجه طلا هم همینطوری است زیاد جدی نگیرید!
ما شنیدهایم که روزانه بین ٢٠ تا ٢۵ تا عمل جراحی انجام میدهید و همه از نتیجه کار راضیاند، چه اتفاقی بین شما و بیماران میافتد که وقتی میخواهند یک پزشک خوب به دیگران معرفی کنند، نام شما به زبانشان میآید؟
این حسننیت و محبت مردم را نشان میدهد وگرنه من و کارکنان بیمارستان آنچه در توانمان است و امکانات بیمارستان اجازه میدهد انجام میدهیم نه کار دیگر.
این حرف که نشان از تواضع شما دارد اما آقای دکتر نوع برخورد شما با مردم چگونه است؟
بیمار دوست دارد پزشک حرفش را خوب بشنود. در برخورد با هر بیماری که نزد من میآید سعی میکنم مطابق فرهنگش با احترام و ادب با او رفتار کنم.
بیشتر چه کسانی و برای چه جراحیهایی پیش شما میآیند؟
از آنجا که جنوب شهر بیشتر کارگرنشین است، بیماران تمایل دارند طوری درمان و جراحی شوند که هزینه کمتری برایشان داشته باشد و به قول معروف ااز اقتصاد عقب نمانند و خیلی زود به سر کار و زندگیشان برگردند. در مرحله اول سعی میکنیم با توجه به امکانات مناسبی که این بیمارستان برای درمان بیماران دارد آنها را از لحاظ روحی و روانی در شرایط ایدهآل قرار دهیم و بعد هم عمل جراحی. این بیمارستان با مدیریت خوبش توانسته امکانات و تجهیزات مناسبی برای ارائه خدمات به شهروندان فراهم کند که جای قدردانی دارد.
برای شما بیماری را که در بیمارستان خصوصی عمل میکنید با بیمار در بیمارستان دولتی فرق میکند؟
من در بیمارستان خصوصی کار نمیکنم و اغلب در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هر هفته در بیمارستان آیتالله کاشانی مشغول خدمت هستم. بیمار، برای من بیمار است و فرقی نمیکند که چه کسی هست و از کجا آمده. او این بیمارستان و من را بهعنوان پزشک معالج انتخاب کرده و بباید همه تلاشم را در جهت بهبودیاش انجام دهم.
بیشترین دلیلی که بیماران به شما مراجعه میکنند چه چیزی است؟
بیشترین آمار عمل جراحی ما را بیماران اورژانسی تشکیل میدهند که معمولا آپاندیسیت، سنگ صفرا و بیماران ضربهای ناشی از تصادف و ضرب وجرح و تعدادی هم بیماران سخت مثل فتق، تومور، سرطانهای داخلی، بیماریهای روده بزرگ و مقعدی و یک پله بالاتر بیمارانی که باید در ٢ یا ٣ نوبت عمل شود.
در طول این سالها که در این بیمارستان مشغول به کار هستید تا بهحال موردی بوده که در خاطر شما مانده باشد؟
بله، چند سال قبل نوجوان ١٤سالهای را به بیمارستان آوردند که با یک ماشین سنگین تصادف و چرخ از روی لگنش عبور کرده بود. فرصت نبود که جوان را به یک مرکز تخصصی ببرند. وقتی او را آوردند هنوز در شوک بود و مثانه و طحالش از بین رفته بود و بهشدت خونریزی داشت. مجبور شدیم استخوان لگنش را دربیاوریم و اقدامات دیگری که باعث شد تا خطر از بین برود. چند سال بعد این جوان را دوباره در اینجا دیدم. او روی ویلچر نشسته بود و با شرایط خودش کنار آمده بود. در حالی که با آن تصادف شدید و شدت جراحت احتمال زنده ماندنش خیلی کم بود. امیدوارم مردم آنقدر مراقب سلامتیشان باشند که پایشان به هیچ بیمارستانی باز نشود.
«محمد امیر احمدی» معتمد و امین محله خزانه بخارایی :
از هر انگشتش هنر میبارد
«دکتر «محمد سعید جوادی» بیش از ٢٠ سال سابقه خدمت در بیمارستان آیتالله کاشانی محله خزانه بخارایی دارد. در طول این سالها که با مدیریت و کادر درمان این بیمارستان در ارتباط بودم از خیرخواهی و اخلاق آقای دکتر بسیار شنیدهام. ایشان از آن دست آدمهایی هستند که به پزشکی به دید مادی و اقتصادی نگاه نمیکند و تمام دقت و توجهشان به درمان و تسکین درد افراد بیماری است که به نوعی به او پناه آوردهاند.»
«محمدامیر احمدی» معتمد و امین محلهخزانه بخارایی، با بیان این مطلب میگوید: «آقای دکترجوادی که جراحی ماهر و زبردست است تا کنون جان خیلیها را نجات داده که هنگام بستری در بیمارستان بر اثر شدت جراحت و آسیب امیدی به زنده ماندنشان نبوده، اما با عنایت پروردگار و مهارت آقای دکتر از مرگ حتمی نجات پیدا کردهاند.»
او در بخش دیگری از صحبتهایش به تلاش و همت مدیریت بیمارستان برای توسعه خدمات درمانی و پزشکی و تامین نیاز بیماران اشاره میکند و میگوید:«بدون تردید کادر درمان و پزشکان برای اینکه بتوانند خدمات مورد نیاز شهروندان را ارائه کنند نیاز به فضای مناسب دارند. مثلا اگر شهرداری منطقه ١٦ برای ساخت درمانگاه مجهز در محوطه بیمارستان آیتالله کاشانی همکاری و مجوز آن را صادر کند، پزشکان و کادر درمانی که در ساختمان فرسوده درمانگاه فعالیت دارند به اینجا منتقل میشوند و خدماترسانی به شهروندان مطلوبتر میشود.»