به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد دو رزمناو چانسلورسویل و آنتیتام این عملیات در جریان را انجام دادهاند. تکمیل چنین عملیاتی معمولا هشت تا ۱۲ ساعت طول میکشد و با دقت بوسیله ارتش چین زیر نظر گرفته میشود.
کشتیهای جنگی آمریکا و گاهی کشتیهای جنگی متحدان آمریکا مانند انگلیس و کانادا در سالهای اخیر به طور روتین از این تنگه عبور کردهاند و خشم چین را برانگیختهاند که ادعای مالکیت جزیره تایوان را دارد.
سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در ابتدای ماه اوت (مرداد) باعث عصبانیت چین شد که آن را تلاشی از جانب آمریکا برای دخالت امور داخلیاش میدید. چین پس از این سفر مانورهای نظامی را در نزدیکی جزیره آغاز کرد که هنوز ادامه دارد.
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که این رزمناوها از طریق کریدوری که بیرون از آبهای قلمرویی هر دولت ساحلی است، از تنگه تایوان عبور کردهاند.
فرماندهی پهنه شرقی ارتش چین نیز گفت که این کشتیها را دنبال میکند و به آنها هشدار میدهد.
وزارت دفاع تایوان نیز اعلام کرد که این رزمناو در جهت جنوب در حال حرکت بودند و نیروهایش آنها را تحت نظر داشتند، اما موقعیت طبیعی بود.
از هنگامی که دولت شکستخورده «جمهوری چین» در سال ۱۹۴۹ پس از باختن جنگ داخلی به کمونیستها (که «جمهوری خلق چین» را ایجاد کردند) به جزیره تایوان گریخت، تنگه باریک تایوان در موارد بسیاری منشا تنش بوده است.
دیدار پلوسی از تایوان که با سفر یک گروه شامل پنج قانونگذار آمریکایی دنبال شد، به پاسخ ارتش چین با انجام مانورهای نظامی بیشتر در نزدیکی این جزیره انجامید.
سناتور مارشا بلکبرن، قانونگذار آمریکایی عضو کمیته تجارت و نیروهای مسلح هم این پنجشنبه با بیاعتنایی به فشار چین برای متوقف کردن این دیدارها به تایوان سفر کرد.
دولت بایدن که نمیخواهد تنش میان واشینگتن و پکن به منازعه بینجامد، تاکید کرده است که سفرهای اعضای کنگره به تایوان دیدارهایی عادی هستند.
آمریکا روابط دیپلماتیک با تایوان ندارد، اما خود را بر اساس قانون متعهد میداند وسائل دفاع را در اختیار این جزیره بگذارد.
چین هیچگاه استفاده از نیروی نظامی برای به کنترل درآوردن تایوان را رد نکرده است.