به گزارش همشهری آنلاین، «لیز تراس» یکی از دو نامزد نهایی مسند نخست وزیری قصد دارد تا در یکی از نخستین اقدام های خود به عنوان بخشی از یک برنامه بلندمدت برای تضمین امنیت انرژی کشور، یک سری مجوزهای حفاری نفت و گاز در دریای شمال صادر کند.
هم زمان کواسی کوارتنگ، وزیر بازرگانی و جیکوب ریس-موگ، وزیر امور بهرهوری و فرصتهای ناشی از برگزیت، با شرکتهای نفت و گاز دیدار کردهاند تا در مورد توافق برای تضمین تامین انرژی در زمستان امسال مذاکره کنند.
این درحالیست که بهای انرژی در انگلیس بر اثر کاهش واردات گاز از روسیه، از ماه آینده سه برابر خواهد شد. نهاد ناظر بر عملکرد شرکت های توزیع کننده انرژی در انگلیس (افجم) هفته پیش تایید کرد که سقف قیمت انرژی در ماه اکتبر به ۳ هزار و ۵۴۹ پوند در سال خواهد رسید. به این ترتیب شرکتهای توزیعکننده انرژی مجاز خواهند بود تا مشتریان خود را حداکثر تا مبلغ اعلام شده شارژ کنند.
سال گذشته سقف قیمت انرژی در پی بحران ناشی از همهگیری کرونا به یک هزار و ۲۷۷ پوند رسید که اعتراض های گستردهای را در پی داشت. اما افزایش سه برابری ماه اکتبر درشرایطی رخ خواهد داد که مردم انگلیس با افزایش افسارگسیخته قیمت ها مواجه هستند و سازمان های خیریه هشدار دادند که میلیون ها خانوار در فقر سوخت فرو خواهند رفت.
کواسی کوارتنگ که در صورت پیروزی تراس در انتخابات نخست وزیری، احتمالا بعنوان وزیر دارایی منصوب خواهد شد، طی سال گذشته موضوع افزایش حفاری در دریای شمال را دنبال کرده است. ریس موگ هم که پیشبینی میشود جایگزین کوارتنگ شود دیروز با مدیران ارشد توتال و شل دیدار کرده است.
کل مصرف انرژی در انگلیس معادل حدود یک میلیارد بشکه نفت در سال تخمین زده میشود. این درحالیست که بر اساس آخرین برآوردهای شرکت Offshore Energies UK دریای شمال حاوی نفت و گازی معادل حدود 15 میلیارد بشکه است.
به نوشته روزنامه تایمز چاپ لندن، لیز تراس آمادگی دارد تا در صورت تصاحب کرسی نخست وزیری، ۱۳۰ مجوز حفاری برای کشف میادین جدید نفتی صادر کند. او همچنین شرکتهای نفت و گاز را تشویق خواهد کرد تا از طریق سرمایهگذاری تولید را در میادین کنونی به حداکثر برسانند.
ایران ۵۰ درصد از سهام میدان رام در ۴۰۰ کیلومتری شهر «آبردین» واقع در آبهای ساحلی اسکاتلند در دریای شمال را در اختیار دارد. این میدان که از زیر دریا به سکوی نفتی بروس متصل است، به طور میانگین ۱۵۹ میلیون فوت مکعب در روز گاز و حدود هزار بشکه در روز نفت تولید میکند. تخمین زده میشود این میدان حدود ۸۰۰ بیلیون فوت مکعب ذخائر گاز و ۱۳۵ میلیون بشکه نفت داشته باشد.
شریک ۵۰ درصد دیگر این میدان شرکت، "سریکا انرژی" است که در سال ۲۰۱۸ موفق شد تا در چارچوب قراردادی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار سهام سه میدان نفت و گاز را از شرکت بریتیش پترولیوم و سایر شرکا خریداری کند.
سریکا انرژی در اکتبر سال ۲۰۱۸ توانست با پشتیبانی دولت انگلیس مجوز خزانه داری آمریکا را به مدت یک سال برای ادامه فعالیت این میدان به دست آورد. این شرکت سال بعد موفق به کسب معافیت دو ساله شد که تا ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند ۱۳۹۹) اعتبار داشت. معافیت یادشده بهمدت ۲ سال دیگر تمدید و تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۳ (۱۱ بهمن ۱۴۰۱) معتبر است. براساس معافیت آمریکا، درآمد ایران از این میدان نفت و گاز به یک حساب امانی منتقل میشود.
«تونی کراون والکر» مالک سریکا انرژی، پیشتر به ایرنا گفته بود که قصد دارد سقف بهرهبرداری از میدان رام را افزایش، هزینهها را کاهش و عمر میدان را بیشتر کند. این درحالیست که به گزارش تایمز لندن سایر شرکتهای نفتی فعال در دریای شمال از جمله «بریتیش پترولیوم» انگلیس , «توتال انرژی» فرانسه نیز درصدد افزایش تولید خود در این منطقه هستند.
یک منبع نزدیک به دولت انگلیس به نیاز فوری برای افزایش تولید نفت و گاز در دریای شمال اشاره و تصریح کرد: انگیزه بزرگی برای شرکتهای نفت و گاز وجود دارد که تولید خود را به حداکثر برسانند، زیرا قیمتها در حال حاضر بسیار بالا هستند.