به گزارش همشهری آنلاین، «محمدجواد خسروی»، شهردار منطقه ۱۸، با بیان اینکه طرحی داشتهاند که با مالکان موضوع تغییر کاربری و همچنین ایمنسازی شنچالهها را پیش ببرند و در این رابطه چند جلسه نیز برگزار شده، اما به توافق کلی نینجامیدهاست، افزود: «مالکان در موضوع تغییر کاربری همراه نیستند و حتی محل اختلاف ما خود مسئله ایمنسازی شنچالهها است که هزینه هنگفتی دارد.»
خسروی با تاکید بر اینکه در دهههای گذشته برداشت اضافه از این معادن صورت گرفته ادامه داد: «این برداشت اضافی به گونهای است که برخی جاها عمق شنچالهها به ١٣٠ تا ١٤٠ متر هم میرسد و خطر جدی برای ساکنان محلههای اطراف از جمله شهرک الماس به شمار میرود. بنابراین، بهدنبال آن هستیم که این زمینها به شهرداری واگذار شود تا شهرداری هم این زمینها را پس از بهسازی و رفع خطر در اختیار مردم قرار دهد.»
به گفته شهردار منطقه ۱۸، شنچالهها در سالهای گذشته جایی برای برداشت شن و ماسه در تهران بود که باید تا عمق ۳۰ متر برداشت میکردند، اما حالا برداشت زیادی انجام شده و با این کار مشکل جدی ایجاد شده است. این شنچالهها در حالی ایجاد شده که در فاصله ١٠٠متری، مجتمع مسکونی الماس قرار گرفته و همچنین در قسمت شرقی شنچالهها، در فاصله ١٠ متری، نیز رودخانه کن قرار دارد. بنابراین، این گودها خطر بالقوه برای ساکنان به شمار میروند.
خسروی با تاکید بر اینکه شهرداری منطقه١٨ ابتدا ایمنی و بعد تغییر کاربری را دنبال میکند، تاکید کرد: «شهرداری عزم جدی برای حل این مشکل دارد و با دادستان تهران چندبار جلسه داشتهایم و حتی شکایت حقوقی از این چند شرکت کردهایم. امید است در ماههای آینده به نتایج خوب برسیم، البته بهتازگی با یکی از نهادها که مالکیت بیش از ۵۰ درصد شنچالهها با آنهاست، مذاکرات مثبتی شده که پس از نهایی شدن نتیجهگیری، اطلاعرسانی میشود.»
او با اشاره به تمهیدات شرکت «خاکریز آب» برای ایمنسازی جداره رودخانه کن گفت: «شرکت خاکریز آب برای ایمنسازی جداره رودخانه کن اقداماتی انجام داد تا اگر سیلی رخ داد، شنچالهها حادثه نسازند، اما ایمنی خود شنچالههامسئله اصلی است و از آنجا که مالک دارد باید فکری برای آنها کرد.»