تجهیزات آشپزخانه صنعتی، تجهیزات و وسایلی هستند که می توانید کسب و کارهای مربوط به پخت و سرو غذا را با آن عملیاتی کنید. اهمیت تجهیزات صنعتی در آشپزخانه آنجا مهم می شود که در دنیای امروز کیفیت غذای شما با این تجهیزات گره خورده است. در واقع تجهیزات آشپزخانه صنعتی می تواند کلید پیروزی شما در صنعت رستوران داری باشد.
بنا به گزارش نگین طبخ خاورمیانه و اطلاعاتی که از سرآشپزان گردآوری کرده است، طبخ یک نوع غذا در رستوران با تجهیزات متفاوت، کیفیت متفاوتی از غذا را به همراه دارد. از این رو مطمئن هستیم که تجهیزات آشپزخانه مناسب بر کیفیت غذای رستوران تاثیر می گذارد. هرچه کیفیت بالاتر باشد قاعدتا رضایت مشتریان را به همراه دارد. نکته ای که تا اینجای مقاله حائز اهمیت است آن است که تجهیزات آشپزخانه می تواند بر بازدهی رستوران تاثیر مستقیمی داشته باشد. در ادامه به تجهیزات آشپزخانه صنعتی و مهم ترین آنها در رستوران می پردازیم.
معرفی تجهیزات در آشپزخانه های صنعتی
در این بخش می خواهیم تجهیزاتی که در آشپزخانه های بزرگ و صنعتی، رستوران ها، فست فودی ها، ساندویچی ها و همچنین آشپزخانه های خانگی خیلی از آنها استفاده می شود را معرفی کنیم.
- تجهیزات پخت غذا شامل تجهیزاتی می شوند که در امور پختن غذا از آنها استفاده می شود. این تجهیزات شامل موارد زیر می شود.
- دیگ خورشت پز صنعتی
- دیگ چلوپز صنعتی یا دیگ پلوپز صنعتی
- سرخ کن صنعتی یا سیبزمینی سرخ کن(این دستگاه از مهم ترین تجهیزات مورد نیاز در رستوران ها می باشد. سرخ کن صنعتی می تواند رومیزی یا مبله باشد، یا گازی و یا برقی باشد و قیمت آن از یک میلیون 700 هزار تومان تا 100 میلیون تومان متغیر است. سرخ کن صنعتی جز معدود تجهیزاتی است که هم در آشپزخانه های ایرانی و هم در آشپزخانه های فست فودی حضور آن الزامی است )
- اجاق پلوپز صنعتی
- اجاق گاز صنعتی
- فردمکن برنج
- باربیکیو
- کبابپز ریلی اتوماتیک
- ماهیتابه گردان
- مایکروفر صنعتی
- بویلر آبجوش
- کبابپز صنعتی
- سیخ استیل
- گرمخانه گرم و مرطوب
- تجهیزات برودتی یا سرمایشی که به تجهیزاتی اطلاق میشوند که سرما یا یخ تولید میکنند یا برای نگهداری مواد در محل سرد و یا یخزده از این تجهیزات استفاده میشود.
- یخساز صنعتی که شامل یخساز حبهای، یخساز پولکی و یخساز قالبی میباشد. (یخساز صنعتی و حبه ای یکی از مهم ترین تجهیزات صنعتی در آشپزخانه های مدرن می باشد. این دستگاه هم در رستوران ها و هم در صنعت کاربرد فراوان دارد. حتی در بعضی از خانه ها از یخساز صنعتی حبه ای استفاده می شود. یخساز حبه ای دستگاهی است که قیمت کمتری نسبت به نسبت به سایر یخسازها دارد)
- یخچال صنعتی
- فریزر صنعتی
- سردخانه صنعتی
- سرخانه کانکسی
- شیر سردکن صنعتی
- آب سرد کن صنعتی
- بستنی ساز قیفی
- یخ در بهشت ساز
- کانتر رویه مسطح
- کانتر بین اجاقی
- تجهییزات سلف سرویس شامل تجهیزاتی هستند که برای راه اندازی خطوط سلف سرویس از آنها استفاده میشود.
- کانتر گرم بن ماری
- کانتر سرد بن ماری
- کانتر قاشق و چنگال
- کانتر صندوق
- کانتر ساده
- سینی سرویس
- ظروف بن ماری
- تجهیزات شست و شو مشتمل بر تجهیزاتی هستند که در امور شست و شو به آشپزخانه کمک میکنند.
- ماشین ظرفشویی صنعتی
- سبد ماشین ظرفشویی
- سیخ شور اتوماتیک
- وان استیل شست و شو
- سینک استیل صنعتی
- دستگاه چربی گیر
- تجهیزات فست فود شامل تجهیزاتی است که بیشتر در فست فودیها از آنها استفاده میشوند.
- فر پیتزا صندوقی
- فر پیتزا ریلی
- تاپینگ پیتزا
- جوجهگردان مرغ بریان
- شوتینگ سیب زمینی
- گریل تحت صنعتی
- دستگاه خمیر پهن کن
- فریزر زیر گریلی
- یخچال زیر گریلی
- تجهیزات لاندری بیشتر در هتلها و خشکشوییها مورد استفاده قرار میگیرد. این تجهیزات در حد خود گران قیمت هستند ولی اگر تجهیزات با کیفیتی انتخاب کنید می تواند تا 20 سال برای شما بدون مشکل کار کند.
- ماشین لباسشویی صنعتی
- ماشین خشکشویی صنعتی
- ماشین خشککن صنعتی
- ماشین آبگیر صنعتی
- اتوپرس صنعتی
- دیگ بخار
- تجهیزات آماده سازی شامل تجهیزاتی است که قبل از پخت غذا از آنها استفاده می شود. این تجهیزات برای به کاربردن مواد اولیه جهت طبخ غذا استفاده می شود و بیشتر آنها برای آشپزخانهها و رستورانها الزامی است.
- چرخ گوشت صنعتی
- همزن دستی
- میز کار صنعتی
- دستگاه گل خامهزن
- تجهیزات کافی شاپ بیشتر در کافی شاپها و کافهنانواییها از آنها استفاده میشود.
- آبمیوهگیری صنعتی
- مخلوط کن صنعتی
- کتری برقی کلاسیک
- دستگاه های قهوه ساز و اسپرسو ساز
- تجهیزات متفرقه شامل دیگر تجهیزات آشپزخانه صنعتی و رستوران هستد که در دسته خاصی قرار ندارند. این تجهیزات یا برای آشپزخانه ضروری هستند و یا الزام چندانی ندارد و کاملا وابسته به ابعاد آشپزخانه، بزرگی رستوران و نوع سرویس رستوران بستگی دارد
- کابینت استیل
- انواع سینکهای صنعتی
- مخزن استیل
تجهیزاتی که در بالا معرفی شدند صفر تا 100 تجهیزات آشپزخانه صنعتی را شامل می شوند. البته هستند تجهیزات تخصصی که در این حیطه نمی گنجند و جز تجهیزات صنعتی در آشپزخانه ها قرار می گیرند. لازم به ذکر است هر کدام از این تجهیزات برندها، قیمت ها و انواع مختلفی دارند و همچنین هر یک از آنها مصارف مختلفی دارند. به عنوان مثال دیگ خورشت پز صنعتی که برای سرویس دهی به 50 نفر استفاده می شود با دیگ خورشت پز صنعتی که برای 500 نفر سرویس دهی می کند خیلی فرق می کند.
تامین نیازهای تجهیزات آشپزخانه صنعتی
انتخاب تجهیزات آشپزخانه رستوران مناسب علاوه بر کیفیت غذای مناسب می تواند به کیفیت اطمینان از سرویس دهی کمک کند. فرض کنید رستورانی دارید و ساعت 9 شب پلو پز شما یا فر پیتزا ریلی شما از کار بیفتد. در این حالت اگر 3 برابر قیمت دستگاه هزینه کنید نمی توانید آن شب را با خیال راحت سر کنید. این مثال را از آن بابت گفتیم که برند و تولیدی تجهیزات آشپزخانه صنعتی مناسب خیلی مهم است و باید در انتخاب آن دقت کنید.
هلدینگ نگین طبخ خاورمیانه تمامی تجهیزاتی را که در بالا معرفی شدند در اختیار مشتریان، رستوران داران، هتلداران، سازمانهای دولتی و خصوصی، شرکتها و آشپزخانههای خانگی و صنعتی قرار میدهد. شایان ذکر است که نگین طبخ خاورمیانه تنها وبسایتی است که برای عرضه محصولات خود و اطمینان مشتریان خود نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت کرده است.