دریاچه ارومیه دومین دریاچه آب شور در جهان است که روند خشک شدن آن از حدود نیمه دهه ۸۰ آغاز شده و در این سال‌ها علاوه بر خشکسالی، انحراف آب برای مصرف آبیاری کشاورزی در حوضه آبریز آن هم افزایش یافته و هرروز مساحت این دریاچه کاهش می‌یابد و نتیجه آن خشکی ۹۵ درصدی دریاچه است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به همشهری‌آنلاین گفت: طرح احیای دریاچه ارومیه، همزمان با هزینه کردهای بسیاری که در بعد سخت‌افزاری اتفاق می‌افتد، جلوی گسترش اراضی کشاورزی را نگرفته است و این روند همچنان سیر صعودی داشته است. متأسفانه همین موضوع، حجم بسیاری از منابع آبی منطقه را متاثر می‌کند. از وزارت جهاد کشاورزی می خواهم که جلوی توسعه اراضی کشاورزی را بگیرد و الگوی کشت مناسب در منطقه انجام شود. 

اگر دریاچه ارومیه احیا نشود، باد لایه ای از نمک را بیشتر بر سکونتگاه های کرانه غربی حوضه آبریز دریاچه فروخواهد نشاند و شهرها و روستاهای خالی از سکنه، تصویر خیالی از روزگار پررونق بازارهای تبریز، باغشهر اسکو و دامنه‌های سرسبز سهند ایجاد خواهند کرد. متخصصان پیش‌بینی می‌کنند با خشک شدن دریاچه ارومیه در بهترین حالت حدود ۶ میلیون نفر از جمعیت ساکن در حاشیه این دریاچه مجبور به ترک منطقه خواهد شد. آنها هم که می مانند با بیماری‌های قلبی، ریوی و انواع سرطان ها دست و پنجه نرم  خواهند کرد.

محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی به همشهری‌آنلاین گفت: جلسات متعددی با دستگاه های متولی اعم از جهاد کشاورزی، امور آب و فاضلاب و... برگزار و مروری بر مصوبات داشتیم. از ابتدای سال تا به حال بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه تخصیص داده شده است‌.

خبرنگار: رضا سمائی نیا 

تدوین: مهدی کشوریان

در این زمینه ببینید:

منبع: همشهری آنلاین