به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وبسایت اسپیس، کاوشگر خورشیدی پارکر در سیزدهمین حرکت نزدیک خود به خورشید یا حضیض، روز سهشنبه (امروز) در ساعت ۱۰:۳۴ به وقت تهران به فاصله ۸.۵ میلیون کیلومتر از سطح خورشید رسید. و البته این حضیض زمانی به وجود آمد که خورشید بهطور قابلتوجهی فعال بوده و لکهای به اندازه زمین را در خود جای داده است و اخیرا شراره های خورشیدی و طوفانهای ژئومغناطیسی را به بیرون پرتاب کرده است. پارکر هنوز در طول برخورد نزدیک خود با خورشید با چنین فعالیتی مواجه نشده است، اما دانشمندان امیدوارند که این بار، فضاپیما ممکن است انفجاری را ثبت کند.
رئوفی، دانشمند پروژه کاوشگر خورشیدی پارکر از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز (JHUAPL) که این مأموریت را مدیریت میکند، در بیانیه ای گفت: «تاکنون به هنگام یک رویداد خورشیدی به این اندازه به خورشید نزدیک نبودهایم. دادهها کاملا جدید خواهند بود و ما قطعا چیزهای زیادی از آن خواهیم آموخت.»
بیشتر بخوانید:
هنگامی که پارکر در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد، خورشید در حداقل فعالیت قرار داشت؛ دورهای آرام در چرخه ۱۱ ساله خورشیدی. اما فعالیت در حال حاضر نسبت به حداکثری که پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۵ رخ دهد، افزایش یافته و خورشید در حال حاضر فعالتر از پیشبینی دانشمندان است.