به گزارش همشهری آنلاین، مردم در حالی شاهد این اتفاق هستند که پس از افزایش تعرفه اینترنت از سوی اپراتورها، ناگهان بستههای بلندمدت سیار هم از فهرست فروش آنها حذف شد. با این رویکرد، کاربرانی که بستههای بلندمدت به برنامهریزی و مدیریت دیتای آنها کمک میکرد، با مشکلات بسیاری روبهرو شدند. کسبوکارهای مجازی هم که در بعضی از پلتفرمها بهویژه پلتفرمهای تصویری فعالیت میکردند، از آسیب حذف این بستهها در امان نماندند.
با این حال، اکنون و در پی درخواستهای بسیار مردم، مقامات وزارت ارتباطات از بازگشت بستههای بلندمدت به سبد فروش اپراتورها خبر دادهاند. آنچه باعث درخواستهای متعدد مردم شده، فراهم نبودن زیرساختهای اینترنت ثابت در کشور است. براساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که مربوط به خرداد ۱۴۰۱ است ضریب نفوذ اینترنت پهنباند سیار در کشور ۱۱۶.۴۰ و ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت ۱۳.۳ اعلام شده است.
بهعبارت دیگر، اکنون نزدیک به ۹۸ میلیون کاربر اینترنت سیار و کمی بیش از ۱۱ میلیون کاربر اینترنت ثابت در کشور داریم. این آمار نشاندهنده این است که تجربه کاربری در مورد اینترنت سیار تفاوت بسیار زیادی با تجربه کاربری اینترنت ثابت دارد.
بنابراین، ادعاهایی که در مخالفت با ارائه بستههای بلندمدت بهعلت ایجاد رقابت بین اینترنت سیار و ثابت مطرح میشود، قابل تردید است؛ چرا که با وجود چنین شکافی، اساسا «رقابت» مفهوم خود را از دست میدهد.
عرضه بستههای ۶۰ گیگابایتی
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در حاشیه آیین افتتاح پروژههای ارتباطی کشور به مناسبت هفته دولت اعلام کرد که به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دستور داده تا به اپراتورهای سیار ابلاغ کند تا یک بسته بلندمدت ۶۰ گیگابایتی تا هفته آینده تعریف و توسط آنها عرضه شود.
زارع پور با اشاره به وقفه طولانی در ارائه بستههای بلندمدت از سوی اپراتورها وعده داد که در هفته آینده (هفته جاری) اپراتورها بار دیگر بستههایی بلندمدت با حجم زیاد ارائه میکنند. این در حالی است که او در تیرماه هم طی یک برنامه تلویزیونی از ارائه بستههای جدید از سوی اپراتورها خبر داد که هنوز اجرایی نشده است.
موافق نیستیم
رئیس رگولاتوری، ارائه بسته اینترنت سیار بلندمدت و با حجم بالا را رقیب اینترنت ثابت میداند.
صادق عباسی شاهکوه، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با رسانهها درباره پیگیری وعده ارائه بسته پرحجم و بلندمدت اینترنت موبایل، با اشاره به این که ما بستهای را پیشنهاد نمیدهیم میگوید: «اصولا اپراتورها باید بسته را به رگولاتوری پیشنهاد دهند تا ما بسته را تأیید کنیم.»
او درباره عرضه بستههای بلندمدت یادآوری میکند که درخواستی برای تعریف بسته بلندمدت موبایل بوده که متقاضیان، این خواسته را به آقای وزیر منتقل کردهاند.
رئیس رگولاتوری با اشاره به عرضه بستههای ۷۰گیگابایتی در گذشته، میگوید: «اکنون پرحجمترین بسته اینترنت همراه، ۱۵گیگا بایت است.» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تمایل بسیاری از کاربران تلفن همراه به بستههای بلندمدت اشاره میکند و تأکید میکند که ما چندان مایل به ارائه بستههای بزرگ اینترنت همراه نیستیم؛ زیرا این کار رقابت با اینترنت ثابت محسوب میشود و هر چه بستههای پرحجم موبایل کمتر باشد، برای اینترنت ثابت بهتر است.
با این حال، عباسی شاهکوه میگوید: «در حال هماهنگی با اپراتورها هستیم که بسته بزرگ و بلندمدتی را پیشنهاد دهند تا فعلا افرادی که نیاز دارند نیازشان رفع شود و به امید روزی که اینترنت ثابت توسعه پیدا کند.»
گزارش: عمادالدین قاسمیپناه