به گزارش همشهری آنلاین، صابریان معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر تاکید کرد: با توجه به گرمای هوا و ازدحام جمعیت به سالمندان و افراد مبتلا به بیماران زمینهای توصیه میشود از سفر به عراق در روزهای آتی خودداری کنند.
صابریان ادامه داد: سالمندان، خردسالان و افراد بیمار یا چاق، بیشتر در معرض بیماریهای مرتبط با گرما قرار دارند. بنابراین این افراد در سفر به مناطق گرمتر مثل سامرا یا کاظمین باید دقت و برنامهریزی بهتری انجام دهند و در کربلا و نجف هم از وضعیت ازدحام جمعیت در ورودی حرمها آگاهی داشته باشند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر توصیه کرد: بهتر است زائران مدت طولانی پیادهروی نکرده و هر زمان لازم بود، استراحت کنند.
وی ادامه داد: توصیه میشود زائران یک بادبزن کوچک و یک قمقمه آب برای نوشیدن و خنک کردن صورت و بدن همراه داشته باشند و همچنین با پوشیدن کلاههای دارای لبههای پهن و رنگ روشن با ایجادسایه از ناحیه سر محافظت کنند.
صابریان گفت: اگر دمای بدن بالا بود، پارچههای خیسشده با آب خنک را روی بدن قرار دهید و اگر فردی از همسفران شما دچار گرفتگی از ناحیه ران یا ساق پا شد، او را در موقعیت راحت قرار داده و ناحیه دچار گرفتگی را به آرامی ماساژ دهید.
سخنگوی اورژانس کشور هم در گفتگو با رسانه ملی اظهار کرد: تا امروز، از ۳۱ هزار و ۶۴۴ ماموریت اورژانس، ۶ هزار و ۵۵۴ ماموریت مربوط به گرمازدگی بوده است.
مجتبی خالدی گفت: بحث بیماری های گوارشی و کرونا و بیماری واگیر خیلی جدی است و خیلی از کسانی که در حال برگشت یا در مسیر بودند، علائم بیماریهای گوارشی داشتند.
۱۰ هزار زائر اربعین گرمازده شدهاند
خالدی با اشاره به افزایش تعداد مراجعهکنندگان زائر به مرزهای صفر کشور نسبت به روزهای گذشته اظهار داشت: تاکنون ۱۰ هزار ۲۵۲ نفر به نیروهای اورژانس مراجعه کردهاند که از این تعداد ۴۲۶ نفر به مراکز درمانی اعزام شده است. همچنین ۳۵ نفر از مصدومان زائر نیز از کشور عراق به ایران منتقل شده است.
خالدی اضافه کرد: با توجه به پیشبینی کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین، بیشترین مراجعات مربوط به گرمازندگی است و شاهد افزایش تعداد مراجعه کنندگان به اورژانس هستیم.
وی با بیان اینکه گرمازدگی جدی است بیان کرد: درخواست ما از زائران این است، آب بیشتر بنوشند از کلاه و لباس روشن استفاده کرده و در ساعت خنک نسبت به پیاده روی اقدام کنند.