به گزارش همشهریآنلاین؛ ذخیره سنگ آهک این کوه برداشت میشود و همانجا در کارخانه سیمان تهران به مهمترین ماده مورد نیاز ساختمان سازی تبدیل میشود.
رئیس کمیته گردشگری شورای ششم شهر تهران وضعیت بقعه بیبی شهربانو را برای بقعه و زائران خطرناک خواند. سیداحمد علوی گفت: «ثبت منظر فرهنگی کوه بیبی شهربانو میتواند به وضعیت موجود خاتمه دهد؛ اما متاسفانه مدتهاست این موضوع در وزارت میراث به نتیجه نرسیده است. به عنوان رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران پیگیر این موضوع هستیم.»
دراینباره بخوانید و ببینید؛
- بقعه و دیوار بیبیشهربانو در آستانه ریزش | یک سده طومار و هشدار بیثمر
- کارخانه سیمان چه بلایی سر بیبی شهربانو آورده است؟
در روزهای گذشته گزارشی درباره ترک خوردن و آسیب دیدن بقعه در روزنامه همشهری منتشر شد (اینجا بخوانید). در پی این گزارش، معاونت معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اعلام کرد که در اینباره تحقیقات لازم را انجام خواهد داد. در ادامه با پیگیریهای این سازمان، فعالیت معدن شماره ۴ ری را متوقف شد؛ معادن شماره یک و دو هم پیشتر توقف فعالیت داشتند و تنها معدن شماره ۳ با رعایت اصول خاص هماکنون فعال است.
علی عبدی، معاون امور معادن و صنایع معدنی استان تهران در این خصوص به همشهری گفت: « قبلا به معدن بیبی شهربانو ابلاغ کردهایم که با استفاده از مواد منفجره کمتر، آتشباری کنترل شده انجام دهند تا صدا و موج انفجار به اطراف آسیبی وارد نکند.»
معدن شماره یک و ۲ که از بقعه دور هستند، دیگر برداشت ندارند. معدن شماره ۳ که در جنوب شرق بقعه قرار دارد فعال است. دستگاه جیپیاس نشان میدهد که محل نصب مواد منفجره تا دیوار بقعه نزدیک ۳۰۰ - ۴۰۰ متر فاصله دارد.
معدن شماره ۴ در غرب بقعه قرار دارد بیشتر از بقیه به دیوارهای سنگی بقعه نزدیک است. از حدود یک ماه پیش در معدن شماره ۴ که از همه به ساختمان بقعه نزدیکتر است انفجاری انجام نمیشود و تنها سنگهای قبلی تخلیه میشدند که این کار هم اکنون متوقف شده است.