به گزارش همشهری آنلاین، بار ترافیکی خیابانهای تهران هر سال با آغاز سال تحصیلی افزایش پیدا میکند و در تهران بخشی از ناوگان حمل و نقل عمومی به دلیل فرسودگی زمین گیر شده و تعداد مسافران نیز بر آمار ترددهای خودروهای شخصی می افزاید.
پلیس و شهرداری با کمک یکدیگر در تلاش هستند تا با برنامه ریزی از حجم ترافیکی کم کنند. برگزاری مانور، اتوبوس مدرسه و شناور کردن ساعات کار کارمندان از برخی تصمیمات دولت است.
علی همه خانی، معاون آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی تهران در این باره اظهار کرد: امسال با سالهای قبل متفاوت است، به دلیل اینکه ۲ سال قبل مدارس حضوری نبوده و امسال شرایط متفاوت است. باید سازمانها به هم کمک کنند تا بی نظمیها به حداقل برسد و خدمات رسانیها بیشتر شود.
وی افزود: شناور شدن ساعت کاری قطعی شده، اما جزییات کلی منتشر نشده است. سرویس مدارس با مینی بوس یا اتوبوس باعث میشود تا تعداد بچههای بیشتری با یک وسیله نقلیه جابجا شوند و تعداد ماشینها کمتر شود در نتیجه بار ترافیکی کمتر خواهد شد. ادارات، تاکسیرانی، شهرداری و ... باید با هم هماهنگ باشند تا مشکلی ایجاد نشود. زمان شیوع ویروس کرونا، پیشنهادی آمد که دیگر سرویس ادارات نباشد و از خودروهای شخصی استفاده کنند، اما درحال حاضر باید به زمان قبل بازگردیم تا حجم ترافیکی و ماشین کمتر شود.
او افزود: در ماه مهر حداقل ۳۰ درصد ترافیک ما در تهران بیشتر میشود و ناوگان عمومی هم کم است و این با استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد. برای سرویس مدارس آیین نامه اجرایی تبیین شده است و راننده آن نباید افراد غیر مسئول را سوار خودرو کند و خانوادهها هم باید بدانند که تعداد بچهها با ظرفیت ماشین برابری داشته باشد.
عملیات عمرانی از ابتدای مهر ممنوع است
علی اصغر شریفی، مدیر اطلاع رسانی راهنمایی و رانندگی گفت: جلسات زیادی در این خصوص برگزار کردیم تا در بحث ترافیکی و... مشکلاتی نداشته باشیم. امسال کار خوبی وزارت آموزش و پرورش انجام داد که در ثبت نام دانش آموزان سختگیری کردند. برخی از فعالیتهای ما کوتاه مدت است و یکی از آنها موضوع تصادفات است که به همکاران خودمان اطلاع دادیم تا در سریعترین زمان ممکن، تصادفات را به نوعی جمع کنند.
مدیر اطلاع رسانی راهنمایی و رانندگی تاکید کرد: از ابتدای مهر تا ۱۵ روز عملیات عمرانی ممنوع است. به شهروندان توصیه میکنیم با خودروهایی رانندگی کنند که نقص فنی نداشته باشند.
او افزود: مردم شرایط سختی در حمل و نقل عمومی تحمل میکنند. زیر ساختها آماده نیست و همیشه میگویند واگن و اتوبوس کم است. کار باید عملیاتی شود و تا اتفاقی رخ ندهد، همیشه همین حرف را میزنیم.
شناور شدن ساعات کاری، راه حل نهایی برای تهران نیست
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: مسئولان دولت و شهری باید پیش بینی ترافیک شهری را داشته باشند. راه حل نهایی برای تهران، شناور شدن ساعات کاری و... نیست و اینها تنها مُسکن هستند. توسعه دولت الکترونیک، استفاده از حمل و نقل عمومی و ... راههایی هستند که میتوان آنها را بیشتر ادامه داد تا این معضل همیشگی حل شود.
او افزود: قرار است تعدادی اتوبوس وارد ناوگان اتوبوسرانی شود. در حال حاضر ۲ هزار دستگاه فعال است و این عدد در سال ۱۳۹۶ حدود ۵ هزار دستگاه بود. حداقل ۶ هزار دستگاه نیاز داریم اما اکنون یک سوم این میزان را داریم. در مراحل نهایی خرید اتوبوس هستیم، اما چرا اتوبوس دسته دومی خرید کردیم، در مترو هم افزایش قطاری نداشتیم!. در سالی که «سال تولید داخل» است، خرید اتوبوس دسته دوم درست است؟.
وی ادامه داد: ۲۰۰ دستگاه اتوبوس قرار است به ناوگان اضافه شوند و ۵۰۰ دستگاه نیز درحال تعمیر است. یکی از اولویتهایی که دنبال آن هستیم، توسعه حمل و نقل عمومی است؛ در بحث مترو هم همین است و به دنبال این هستیم تا تعداد قطارها بیشتر و فاصله حرکت بین آنها کمتر شود.
۵۵۰ اتوبوس را برای ماه مهر بازسازی میکنیم
بهرام نکاحی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: شرایط ناوگان موجود یک سوم درخواست هایمان است و نکته دیگر این است اگر امروز سفارش خرید اتوبوس بدهیم، ۶ ماه دیگر به ما تحویل خواهند داد. وزارت کشور قول داده که ۱۵۰ اتوبوس خریداری شده را به ما بدهد که ۸۰ درصد این پول را دولت و ۲۰ درصد را سازمان اتوبوسرانی داده است. ۵۵۰ اتوبوس را برای مهرماه بازسازی میکنیم تا آمادگی کامل داشته باشیم.
او افزود: کمبود اتوبوس و دلایل آن برای ۱۲ – ۱۳ سال قبل است و اتوبوسها نیز ۹۰ درصد شان بالای ۱۰ سال عمر کرده اند. در حوزه سرویس مدارس نیز تعداد ۲۰ دستگاه از ناوگان را مناسب سازی میکنیم. تلاش میکنیم تا آموزشی این کار را انجام دهیم تا در آینده بیشتر شود.