به گزارش همشهری آنلاین، دکتر فاطمه ترکماناسدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: با توجه به گزارشات چند روز اخیر، شاهد ۲ مورد ابتلا به وبا در شهرستانهای همدان و اسدآباد بودیم.
وی در رابطه با علائم این بیماری توضیح داد: هرکس که آلوده به باکتری وبا است، الزاماً علامت ندارد و بسیاری از افراد بدون علامت هستند.
وی با بیان اینکه افرادی که داری علائم هستند میتوانند در سطوح مختلف علائمی خفیف، متوسط و شدید داشته باشند، بیان کرد: تهوع، استفراغ و اسهال از علائم این بیماری است. اسهال در بیماران اسهالی، همراه با دلپیچه و شکمدرد است اما در بیماران مبتلا به وبا، شکمدرد وجود ندارد. همچنین حجم دفع مدفوع و تعداد دفع بسیار زیاد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در وبا، مایعی از فرد خارج میشود که نمایی شبیه لعاب برنجی دارد و بدبو نیست، خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به وبا به علت دفع، املاح بدنشان کم میشود و بدندرد، خواب آلودگی و افت فشار خون را تجربه میکنند.
ترکمان اسدی با تاکید بر این که افراد در صورتی که علائم اسهالی داشتند، به پزشک مراجعه و درمانهای لازم را دریافت کنند، افزود: افراد دیابتی، سرطانی، پیوندی و دیالیز ممکن است نوع شدیدی از این بیماری را تجربه کنند. کودکان و سالمندان هم از گروههای حائز اهمیت هستند. چراکه ممکن است علائم را کامل بیان نکنند.
ترکمان اسدی با بیان اینکه از نظر درمان نگرانی برای این بیماری وجود ندارد، گفت: وبا، درمان پیچیدهای ندارد و مهم این است که فرد بیمار به موقع به دست سیستم درمان برسد و مهمترین رکن درمان این است که آب کافی جایگزین شود. همچنین املاح باید جایگزین شوند چراکه نقش مهم در تثبیت و تعادل بدن دارند.
وی در رابطه با راههای انتقال این بیماری هم بیان کرد: دو دسته راه مستقیم و غیرمستقیم برای ابتلا به این بیماری وجود دارد که در راه مستقیم ممکن است افراد به وسیله بیمار آلوده که بهداشت فردی را رعایت نمیکند، درگیر شوند. راه غیرمستقیم ابتلا به وبا هم استفاده از مواد غذایی آلوده است. مواد غذایی و آشامیدنی میتواند منبع آلودگی باشد.
ترکمان اسدی با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی، گفت: با توجه به وضعیت آب در همدان، فقط از آب سالم استفاده شود و در صورتی که مردم به سلامت آب شک دارند، باید آن را بجوشانند.
وی اضافه کرد: مصرف غذای بیرون از منزل، پخت طولانی و نگهداشت طولانی غذا توصیه نمیشود. شستوشوی میوه و سبزیجات اهمیت زیادی دارد و لازم است. همچنین لازم است که ظرفها با آب سالم شسته شوند. چراکه ظرف هم میتواند منبع آلودگی باشد.
آب شهری همدان کاملا سالم است
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان هم از سلامت کامل آب شهری خبر داد و گفت: مردم تا حد امکان از یخهای قالبی که توسط دکههای نامعتبر عرضه میشود، استفاده نکنند.
دکتر محمدرضا شکوهی اظهار کرد: آبی که وارد شبکه آبرسانی شهری میشود از علمکهای آبگیری تا زمان توزیع آبرسانی؛ از نظر کدورت، میکروب و کلر باقیمانده چک میشود.
شکوهی با بیان اینکه آبی که به دست شهروندان میرسد از نظر بهداشتی سالم است، تصریح کرد: در شبکه آبرسانی شهری مشکلی نداریم اما ممکن است به دلیل قطع و وصل شدن آب، مردم از آبهای نامطمئن مانند آب چاه، استفاده کنند که موجب شیوع بیماریهای گوارشی و اسهالی میشود.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید از آب شهری یا آب معدنی استفاده کنند و در صورتیکه از آبهای متفرقه مصرف میکنند حتما آن را بجوشانند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان دررابطه با سلامت آب ذخیره شده توسط شهروندان همدانی، توضیح داد: آب ذخیره سازی شده اگر آلوده نباشد مصرف آن تا یک هفته مشکلی ندارد.
شکوهی دررابطه با احتمال آلودگی یخهای قالبی، عنوان کرد: کارخانههای یخ که تحت نظارت بهداشت هستند از آب شهری استفاده میکنند اما در برخی جاها منبع آب معلوم نیست و ممکن است آلوده باشد. بنابراین مردم تا حد امکان از یخهای قالبی که توسط دکههای نامعتبر عرضه میشود، استفاده نکنند.
گفتنی است طبق اعلام وزارت بهداشت، از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۳ مورد ابتلا به وبا از ۸ استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، بوشهر، کرمان، قم، خوزستان و خراسان رضوی شناسایی و گزارش شدهاند که حدود ۸۵ درصد از موارد ابتلا به بیماری وبا مربوط به ۲ استان کردستان و کرمانشاه هستند. با احتساب ۲ مورد مبتلای شناساییشده در استان همدان، تعداد مبتلایان به ۷۵ نفر رسیده است.
بیشتر بخوانید؛