سارا فلاحی می گوید: با تکمیل داده‌هایمان نظر قطعی می‌دهیم. بحث یک انسان است که جانش را از دست داده، و اینجاست که بحث حساسیت‌برانگیز می‌شود و درصددیم تا حقی پایمال نشود نه از مهسا امینی و خانواده‌اش و نه از نیروی انتظامی. مقصر هرکه باشد باید با آن برخورد جدی می‌شود و مجلس آن نخواهد گذشت.

همشهری آنلاین - فتانه احدی: امروز جلسات مجلس شورای اسلامی بعد از دو هفته آغاز به کار کرد و نمایندگان در پی آن هستند که موضوع درگذشت مهسا امینی هم در این جلسات یا در حاشیه جلسات کمیسیون  ها مطرح شود. 

در پی حادثه مرگ مهسا امینی، سخنگوی فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ورود بازرسی فراجا و دستگاه قضایی به واقعه رخ داده برای «مهسا امینی» می‌گوید که باید شیوه‌های مواجهه با ناهنجاری‌های فرهنگی بدون آموزش و توجه به تبعات آن تصحیح شود. افرادی که مسئول چنین برنامه‌ای هستند نیز باید آموزش‌های لازم را دیده که برای مقابله با یک منکر، خود منکرهای بزرگ‌تری مرتکب نشوند.

به گفته سارا فلاحی، فراکسیون زنان و خانواده برای بررسی جوانب این ماجرای تلخ تماس‌هایی با نهادهای ذی‌ربط همچون نیروی انتظامی و پزشک قانونی گرفته است.

او معتقد است که فارغ از این که این جمع بندی‌ها به کجا ختم می‌شود، این حادثه تلخ قابل اغماض نیست و هر نهاد و هر فرد مقصر که قصوری داشته، باید پاسخگو بوده و مجلس هم به دقت این مهم را پیگیری می کند.

در ادامه گفت‌وگوی همشهری آنلاین با سارا فلاحی عضو فراکسیون زنان مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را بخوانید.

مجلس برنامه‌ای برای شفاف شدن موضوع مرگ مهسا امینی دارد؟

 موضوعی رخ داده است که باید همه جوانب آن بررسی شود. به ویژه فراکسیون زنان این موضوع را با توجه به داده‌های موجود و داده‌هایی که در ادامه دریافت می‌کند پیگیری خواهد کرد. قطعا مجلس و کمیسیون‌های آن ورود خواهند کرد و بر اساس داده‌هایی که در اختیار دارند، تصمیم‌گیری و به مردم اعلام خواهد شد.

چه زمانی برای این موضوع جلسه‌ای گذاشته می شود؟ 

مجلس از امروز ۲۹ شهریور بعد از دو هفته که نمایندگان در حوزه های انتخابیه بوده‌اند، نخستین جلسه علنی خود را برگزار می‎‌کند و جلسات پیرامون موضوع مرگ مرحوم مهسا امینی از امروز برگزار خواهد شد و مجلس با حساسیت این موضوع را  پیگیری خواهد کرد.

همه مستندات ارائه شده از سوی نیروی انتظامی، دستگاه قضا و پزشکی قانونی جمع‌آوری خواهد شد. فیلم‌هایی که در این باره موجود است باید بازبینی شوند. وزیر کشور امروز پیرامون چگونگی برگزاری مراسم اربعین در کمیسیون امنیت ملی حضور خواهند یافت که حتما در حاشیه جلسه با ایشان دراین باره گفت‌وگو صورت خواهد گرفت.

برخی معتقدند که پلیس و نیروی انتظامی در زمنیه ارشاد نباید ورود کند، آیاد در این باره در مجلس صحبتی شده است؟

 نیروی انتظامی مسئول امنیت و نظم است، وقتی جامعه دچار بحران می‌شود نیروی انتظامی ورود می‌کند و بار عظیم تامین امنیت بر دوش نیروی انتظامی است. قطعا نیروی انتظامی حافظ جان مردم است و نباید این شائبه ایجاد شود که این نیروی زحمتکش در برابر مردم است. ما باید قبل از ایجاد بحران پیشگیری‌ کنیم.

همه نهادها باید در پیشگیری از بحران ها با هم هم‌افزایی داشته باشند و یک نهاد را متولی مدیریت بحران‌ها نکنند. در حوزه فرهنگسازی باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد تا شاهد بحران‌هایی از این دست نباشیم.

نیروی انتظامی آموزش لازم ببینند تا با مردم چگونه رفتار کنند؟

من قبلا هم تاکید کرده‌ام، مسئولان، ماموران، ضابطان و نیروهای هر نهاد و ارگانی که با مردم در ارتباط هستند چه در حوزه انتظامی و چه در سایر حوزه‌های دستگاه دیوان سالاری باید آموزشهای لازم را ببینند که چگونه با مردم گفت‌وگو کنند چگونه با مردم تعامل داشته باشند.

کار فرهنگی ظرافت‌های خاص خود را دارد و نگاهی به شیوه رفتار پیامبر و ائمه با مردم نشان دهنده اهمیت این نقش فرهنگ در جذب مردم است.

مسئله مرگ مهسا امینی چه میزان برای مجلس اهمیت دارد؟

به طور کل مسئله‌ای ‌که ایجاد شده بسیار مهم است چون یک انسان جان باخته است و جامعه ما را دچار نگرانی و تنش کرده است. از طرفی هم در فضای لجام گسیخته‌ای که سره از ناسره قابل تشخیص نیست نمی توان تصمیم درست گرفت و متاسفانه هر لحظه افکار عمومی در فضای جدیدی قرار می‌گیرد که معلوم نیست کدام داده درست و کدام غلط است. 

بنابراین در فضای هیجانی نمی‌توان به درستی تصمیم گرفت. افراد مختلف هم از اعلام نظرهای غیر کارشناسی و بدون استناد خودداری کنند چون نه تنها به حل مساله کمک نخواهد کرد بلکه بیشتر افکار عمومی را جریحه‌دار می‌کند و اجازه موج سواری به معاندینی می‌دهد که دلشان برای ملت ما نسوخته است.

داده‌های صحیح مجلس را در گرفتن تصمیم درست کمک خواهد کرد.نکته مهمی که خیلی مغفول مانده و متاسفانه برخی تلاش می‌کنند که آن را نادیده بگیرند و در جامعه ما صف‌بندی‌های منفی و تقابلی ایجاد کنند. این است که همه ما مردم یک سرزمین هستیم، ما در برابر هم صف‌آرایی نکرده‌ایم. ما یک ملت واحد هستیم و همه فرزندان یک سرزمین هستیم و دردها و آلام و شادی های ما مشترک است. 

قطعا همه مردم ناراحتند حتی ماموران نیروی انتظامی که بنده در این چند روز دیدم ابراز ناراحتی می‌کردند چون آن‌ها حافظ جان مردم هستند و نباید اجازه دهیم رویکردهای غلط و سیاستگذاری اشتباه، در مورد آن ها شائبه ایجاد کند.

هیچ کس حق ندارد این ملت را در برابر هم تعریف کند. در واقع همه یک ملت هستیم و می‌توانیم مسائل را با گفت‌وگو در مسیر درست حل کنیم. ما باید داده‌هایمان تکمیل شود تا بر اساس آن بتوانیم اظهار نظر قطعی داشته باشیم.

اما چون اکنون بحث یک انسان  است که سهوا یا عمدا جانش را از دست داده است، اینجا حساسیت‌برانگیز می‌شود و درصددیم اطلاعات را کنار هم قرار دهیم تا حقی پایمال نشود نه از فردی که از دنیا رفته و خانواده اش و نه از نیروی انتظامی که در بحران ها همیشه در کنار مردم بوده است با این حال اگر قصوری اثبات شود از طرف هر کس یا هر نهادی که باشد باید با آن برخورد جدی صورت بگیرد و مجلس به عنوان نماد مردم از کنار آن نخواهد گذشت.

هنوز مشخص نیست چه میزان اطلاعاتی که اکنون بر اساس آن  هر دو طرف را قضاوت می‌کنیم، درست باشد.پس صبر می‌کنیم تا داده‌های اصلی به دستمان برسد تا بر اساس آن تصمیم‌گیری شود. بر عکس هیاهوی معاندین ما به عنوان نمایندگان مردم خودمان مدعی دفاع از حقوق ملت هستیم و اجازه نمی دهیم حقی از هیچ شهروندی ضایع شود.
 

منبع: همشهری آنلاین