به گزارش همشهری آنلاین، این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است که در ترکیب با فرستنده و گیرندههای زمینی کار میکنند.
بیشتر خدمات اینترنتی از ماهوارههای ثابتی میآیند که در فاصله ۳۵۷۸۶ کیلومتری به دور سیاره میچرخند. در نتیجه، زمان داده رفت و برگشت بین کاربر و ماهواره که بهعنوان تأخیر نیز شناخته میشود، زیاد است و پشتیبانی از پخش زنده، بازیهای آنلاین، تماسهای ویدیویی یا سایر فعالیتهای با سرعت بالای داده را تقریبا غیرممکن میکند.
ولی استارلینک مجموعهای متشکل از هزاران ماهواره است که به دور زمین و با فاصلهای بسیار نزدیکتر به زمین، یعنی ۵۵۰ کیلومتری، میچرخند و کل کره زمین را پوشش میدهند. از آنجایی که ماهوارههای استارلینک در مدار پایینی قرار دارند، تأخیر بهطور قابلتوجهی کمتر است؛ حدود ۲۰ میلیثانیه در مقابل ۶۰۰ میلیثانیه.
تا ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) مجموع ماهوارههای پرتابشده اسپیسایکس به ۳ هزار و ۳۴۷ عدد رسیده است که از این تعداد، ۲۴۹۴ ماهواره در حال سرویسدهی هستند.
در این راه اما استارلینک دو رقیب مهم نیز دارد که البته فاصله زیادی با آنها ایجاد کرده است. شرکت «وانوب» که تاکنون موفق به ارسال چندین ماهواره برای پوشش اینترنت خود کرده است و شرکت آمازون که پروژهاش فعلا بر روی زمین مانده و مسئولان آن، قول ارسال نخستین ماهوارهها را در پایان سال جاری میلادی دادهاند.
با این حال، نکته مهم در ارائه این خدمات، هزینه آن است. فردی که خواهان استفاده از اینترنت ماهوارهای باشد باید یک پول برای خرید تجهیزات گیرنده بپردازد و پس از آن اقدام به پرداخت اشتراک کند.
در وبسایت رسمی استارلینک قیمت تجهیزات اولیه ۴۶۰ یورو (معادل تقریبی ۱۴ میلیون و ۴۷۰ هزار تومان) و هزینه اشتراک ماهانه، ۸۰ یورو (معادل تقریبی ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان) اعلام شده است.
استارلینک اما مدلهای دیگری از گیرندههای خود را نیز معرفی کرده است که قابلیت استفاده در خودرو را نیز دارد.
در عین حال گفتوگوها برای ارائه این خدمات بر روی گوشیهای موبایل نیز صورت گرفته است.
حدود ۴ هفته پیش، شرکتهای اسپیسایکس و تی - موبایل (T-Mobile) با اعلام همکاری خود برای ارائه خدمات تلفن همراه با عنوان «پوشش بالا و فراتر از آن» از طریق ماهوارههای استارلینک خبرساز شدند.
۲ هفته بعدتر، ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس گفت که با شرکت اپل بر سر ارتباطات ماهوارهای و استفاده از اینترنت استارلینک مذاکراتی داشته است. او پس از آن با انتشار یک توییت نوشت: «ما گفتوگوهای امیدوارکنندهای با اپل در مورد اتصال استارلینک داشتهایم. تیم آیفون فوقالعاده باهوش است. مطمئنا اگر نرمافزار و سختافزار گوشی بهجای برجهای سلولی صرفا شبیهسازیشده استارلینک با سیگنالهای فضایی آن سازگار شوند، اتصال از فضا به گوشی، بهترین عملکرد را خواهد داشت.»
اما گوگل هم اعلام کرده است که به احتمال فراوان در سیستمعامل اندروید ۱۴ که سیستمعامل بعدی این شرکت خواهد بود، امکان اتصال به اینترنت ماهوارهای نیز لحاظ خواهد شد.
از سوی دیگر به غیر از اپل، شرکتهای هواوی و سامسونگ نیز برنامههایی را در این خصوص آغاز کردهاند.
بیشتر بخوانید:
در ابتدای رویدادهای اوکراین و عملیات روسیه در داخل خاک این کشور، اسپیسایکس دستگاههای مخصوص دریافت اینترنت ماهوارهای خود را در اختیار اوکراینیها قرار داد که البته کاربرد آنها فقط به موارد غیرنظامی مربوط نمیشد و این اینترنت بنابر ادعاهای مطرح شده در رسانههای مختلف، کاربرد نظامی نیز برای اوکراینیها داشته است.
استارلینک میکوشد با سرعت بیشتری اینترنت ماهوارهای خود راپیش از رقبا توسعه دهد تا از این طریق با بهدست آوردن مشترکان بیشتر، درآمد فوقالعادهای را روانه حسابهای بانکی خود کند.