به گزارش همشهری آنلاین، این کمترین میزان اکسیژن خون است که پالس اکسیمترهای اختصاصی تأیید شده از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا نیز آن را تشخیص میدهند.
در دوره بحرانی همهگیری کووید-۱۹، اندازهگیری اکسیژن خون بسیار کاربردی بود. به گزارش پتاپیکسل، مطالعه اثبات اصول این روش توسط محققان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه کالیفرنیا در سندیهگو انجام شد و مقالهای در مورد نتایج آن در npj Digital Medicine منتشر شد. در این روش از شرکتکنندگان خواسته شد که انگشت خود را روی دوربین و فلش گوشی هوشمند قرار دهند و سپس با استفاده از یک برنامه مجهز به الگوریتم یادگیری عمیق، سطح اکسیژن خون آنها رمزگشایی شد.
در این مطالعه از ۶ شرکتکننده شامل ۳مرد و ۳زن بین ۲۰ تا۳۴ سال استفاده شد. بهمنظور آموزش و آزمایش الگوریتم، محققان از هر شرکتکننده خواستند یک پالس اکسیمتر استاندارد را روی یک انگشت بگذارند و سپس بهطور همزمان انگشت دیگری از همان دست را روی دوربین و فلش گوشی هوشمند قرار دهند.
ادوارد وانگ، نویسنده ارشد این پروژه که دانشجوی دکترای دانشگاه واشنگتن در رشته مهندسی برق و کامپیوتر است، گفت: دوربین گوشی هوشمند در حال ضبط ویدئویی است و هر بار که قلب شما میتپد، خون تازهای در قسمتی که توسط فلش روشن میشود جریان مییابد. دوربین میزان جذب نور فلش را در هر یک از سه کانال رنگی قرمز، سبز و آبی اندازهگیری و ضبط میکند. سپس میتوانیم این اندازهگیریها را به مدل یادگیری عمیق خود وارد کنیم. بهطور معمول، نور تلفن هوشمند میتواند در اطراف بسیاری از اجزای تشکیلدهنده انگشت انسان پراکنده شود، به این معنی که اطلاعات بیخود و زیادی در دادهها وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
وارون وایزسواناث، نویسنده دیگر این مطالعه، توضیح میدهد که از یادگیری عمیق برای مشاهده از طریق این اطلاعات بیخود و کمک به یافتن الگوهایی استفاده شد که در غیراین صورت تشخیص آنها دشوار بود.