آستان امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده اسحق (ع) در روستای تاریخی «آراد» قرارگرفته‌اند. بقاع این امامزادگان از بافت مسکونی روستا کمی فاصله دارد، اما همین‌ که کوچه پسکوچه‌های روستا و چند قطعه زمین خالی پر از خار و خاشاک را پشت سر بگذارید گنبد فیروزه‌ای امامزاده به زیبایی چشمنوازی می‌کند.

همشهری آنلاین،رابعه تیموری: بسیاری از بناهای مسکونی روستای آراد به سبک شهر یزد ساخته شده است. ساختمان آستان امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده اسحق (ع) هم از زیبایی‌های معماری شهر یزد بی‌نصیب نمانده و سرمایش و گرمایش فضای بقعه‌ها با بادگیرهای آجری بلند بالایی تامین می‌شود.

خواندنی های بیشتر را اینجا بخوانید

درختان کاج و سرو اطراف بقعه‌ها عمری دراز و چندین‌ساله دارند و تعدادی از آنها هم در هرم آفتاب هوای کویری آراد پژمرده و کم‌رمق شده‌اند. صحن امامزاده آرامستان درگذشتگان روستاست و از زمان پاگرفتن آراد اموات اهالی در چهار سوی بقعه‌ها دفن می‌شوند. در میان سنگ قبرها کمتر می‌توان سنگی را پیدا کرد که نام خانوادگی روی آن پسوند «یزدی» نداشته باشد و گویا ساکنان روستا وصلت و پیوندهای خویشاوندی زیادی داشته‌اند.

رنگ فیروزه‌ای و آبی لاجوردی، رنگ غالب درودیوار و نوشته‌های آستان امامزاده ابراهیم و اسحاق (ع) است و سادگی درهای قدیمی و دیوارهای کاهگلی و آجرنمای بقعه‌ها دلنشین و آرامش‌بخش هستند. داخل بقعه‌ها به سادگی آراسته شده‌اند و از عمر فرش و قالی‌ها، پشتی‌ها و وسایلی که برای زینت بقعه‌ها استفاده شده لااقل چندین دهه می‌گذرد.

به گفته اهالی و بر اساس کتاب‌های تاریخی، نسب امامزاده ابراهیم و اسحق (ع) به امام موسی ابن جعفر (ع) می‌رسد و ابراهیم (ع) برادر بزرگتر اسحق (ع) است. اگر خواستید با زیارت این امامزادگان بااصل و نسب دلی سبک کنید، باید به شهرستان ری در جنوب تهران سری بزنید. روستای آراد در بخش فشافویه ری قرار گرفته است.