به گزارش همشهری آنلاین، محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: ۶ میلیون ۶۳۹ هزار و ۴۳۱ دانش آموز در دورههای متوسطه اول و دوم تحصیل می کنند.
وی افزود: مهم ترین فعالیت آموزش و پرورش بازگشایی مدارس در مهر ماه بود که سازماندهی و برنامه ریزی برای یکسال تحصیلی ۱۶ میلیون دانش آموز را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید:
وی با بیان اینکه در پروژه مهر فعالیت و برنامه ریزی برای یک سال تحصیلی صورت گرفته است، افزود: در ۲۵ ماه گذشته آموزش غیر حضوری داشتیم که به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود.
مجری پروژه مهر وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در تحقیقات بسیاری از جمله مایکروسافت نشان داد آموزش غیر حضوری در بهترین حالت حداکثر ۵۰ درصد یادگیری را فراهم می کند که براین اساس آموزش حضوری مد نظر قرار گرفت.
کاظمی خاطر نشان کرد: امسال به منظور آغاز مهری با نشاط جشن نمادین با حضور رئیس جمهور و در سایر استانها با معاونان وزارت آموزش و پرورش و نمایندگان استانی برگزار شد.
برخی به دنبال این بودند که اغتشاشات را به مدرسه بکشانند
وی با تاکید بر اینکه باید زمینه علم آموزی و پژوهش فراهم شود، گفت: اگر به دنبال ایران قوی هستیم، ضرورت علم و پژوهش باید درک شود اما با وجود همه برنامه ریزیها برخی به دنبال برهم زدن فضای مدرسه بودند تا با استفاده از هیجانات و کنجکاوی در سن دانش آموزان، آنها را تحریک کنند و برخی اغتشاشات را به مدرسه بکشانند که خوشبختانه این اقدام کنترل شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر جایی تعدادی اندک در مقابل ۱۶ میلیون دانش آموز اقدامی هم انجام دهند، محیط و شرایط فرهنگی برای آنها باید فراهم کنیم.
کاظمی یادآور شد: حضور جوانان و نوجوانان در پیاده روی، اجرای شعرهای آیینی نشان از این است که دانش آموزان به فهم و شعور و آگاهی رسیده اند و استکبار از طریق رسانه سعی در بزرگنمایی ساختارهایی در کشور صورت گرفت که چنین نبود.
هیچ دانشآموزی نباید در راستای اقدامات اعتراضی اخراج شود
وی در پاسخ به سوالی درباره برخی اقدامات اعتراضی دانشآموزان در مدارس و رفتارهای تنبیهی برخی مدیران اظهار کرد: آموزش و پرورش نسبت به آموزش همه دانش آموزان ماموریت و وظیفه دارد و باید نسبت به آموزش آنها تلاش شوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه دانش آموزان شهروند کشور هستند، گفت: دانش آموزی در این راستا نباید اخراج شوند و در صورت انجام اقدامی هم باید با گفت و گو آگاهی رسانی کنیم.
هیچ دانشآموزی از مدرسه اخراج نشده است
کاظمی خاطر نشان کرد: گفت و گو با دانش آموزان و اطلاع به والدین آنها در جهت آگاهیبخشی صورت میگیرد. هیچ دانش آموزی از مدرسه اخراج نشده است و حتی آموزش و پرورش پیگیر وضعیت دانش آموزان هم است.
وی ادامه داد: ۸ هزار دانش آموز به پایه دهم رشته ریاضی فیزیک افزوده شده است که البته این اتفاق پس از چند سال افتاده است. دانش آموزان متوسطه اول و دوم روی هم ۶ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۴۳۱ نفر هستند که از این میان ۴۹.۹ درصد آنها را دختران تشکیل میدهند.
به دنبال کارآفرینی برای نوجوانان هستیم
وی افزود: در توسعه هنرستانها رویکرد کیفی و آمایش سرزمین مورد نظر است، بنابراین در این راستا توجه به نیاز بازار کار با استفاده از ظرفیت و توسعه هنرستان های جوار صنعت را مد نظر قرار دادهایم که با مشارکت دستگاه ها و بخش های مختلف ایجاد شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ۴۰ هنرستان جوار صنایع ایجاد شده که از این میان ۱۸ هنرستان وابسته به جهادکشاورزی و ۲۲ هنرستان در صنعت و معدن ایجاد شد. همچنین توسعه هنرستان بهیاری هم در برخی استان ها صورت گرفت.
معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: همچنین در راستای ارتقای کیفیت بخشی آموزش جشنواره هایی برگزار می شود که از این میان در جشنواره نوجوان خوارزمی ۵۲۳ دانش آموز متوسطه تقدیر شدند. این دانش آموزان نخبگان هستند و پس از برگزاری جشنواره با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری حمایت و در معرض آموزش هایی قرار خواهند گرفت تا مهارتهای آنها افزایش یابد.
کاظمی یادآورشد: همچنین دانشآموزان در سال تحصیلی جاری در جشنواره علمی پژوهشی دانش آموزان یک میلیون و ۶۹۱ هزار و ۴۱۹ نفر شرکت کردند و از این میان هشت هزار و ۴۲ دانشآموز به مرحله کشور رسیدند. با راهاندازی ۲۰ پژوهشسرا، تعداد پژوهشسراهای ما به ۶۹۱ در سراسر کشور رسید.
وی همچنین درباره باشگاه کارآفرینی گفت: به دنبال ایجاد کارآفرینی برای نوجوانان هستیم، در این راستا تعدادی از معلمان متوسطه در این باشگاه شرکت کردند و میخواهیم باشگاه را فعال کنیم تا زمینه کارآفرینی آنها در آینده فراهم شود.
جشنواره الگوهای برتر تدریس
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره جشنواره الگوهای برتر تدریس خاطرنشان کرد: همچنین شرکت کنندگان در این جشنواره ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافتهاند. هفت هزار و ۵۷۶ مدیر در جشنواره مدیران برتر مدارش شرکت کردند و ۴۰ نفر از آنها هفته قبل تقدیر شدند که می تواند در ارتقای مدیریت مدارس کمک کننده باشد.
کاظمی با بیان اینکه برگزاری جشنواره نوآوری در فرایند آموزش و یادگیری از دیگر اقدامات است، افزود: ۱۲هزار و ۳۰۰ معلم در این جشنواره شرکت کردند و ۲۳۵ معلم در ۸۵ تیم برگزیده شدند.
وی با تاکید بر اینکه توجه به مهارت آموزی در متوسطه اول و دوم اولویت ماست، گفت: در سال تحصیلی جدید تجهیز کارگاه های کار و فناوری مورد تاکید نیست و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز آنها در نظر گرفته شده و همچنین موضوع هوش مصنوعی و مهارت برنامه نویسی و کدنویسی در دستور کار قرار دارد.
برنامهنویسی و توجه به آن در سن پایین اهمیت بسیاری دارد
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: برنامه نویسی و توجه به آن در سن پایین اهمیت بسیاری دارد، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه ها در این عرصه تهیه شد و با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس تعامل کردیم و اکنون کمک ۷۰۰ میلیاردی تامین شده است.
کاظمی با اشاره به طرح شهید باقری در ۱۴۰۱_۱۴۰۲ برای دانش بنیان کردن و موضوع امنیت غذایی در کشور اظهار کرد: ایجاد دیپلماسی مهارتی مدنظر است. سیاست و دیپلماسی دولت ارتباط با همه کشورها است. دیپلماسی و همکاری با کشورهای همسایه مدنظر است و استان گلستان نقطه شروع این کار بود که در این راستا نشستهایی هم برگزار شد.
آموزش هنر جزء برنامههای ماست
وی خاطرنشان کرد: آموزش هنر در راستای توجه به عدالت آموزشی با مشارکت وزارت ارشاد هم جزو برنامههای ماست و آموزش هنر به مدارس شبانه روزی برنامه ریزی شده و دوره هایی برای معلمان مدنظر است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: ۷۹ هزار دانشآموز به سه پایه متوسطه نسبت به گذشته افزایش یافته و از اول انقلاب این عدد بی سابقه بوده و حتی زمانی که ۱۹ میلیون دانش آموز داشتیم هم این عدد را تجربه نکرده بودیم. علاوه بر این در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۴ هزار دانش آموز در فنی و حرفه ای تحصیل میکنند.