به گزارش همشهری آنلاین، در عصر حاضر، بحران آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی بر اغلب شهرهای جهان حاکم است و همین موضوع، مدیران و طراحان را در مسیر ارائه ایدهها و اهداف بلندپروازانهای برای طراحی شهرهای جدید قرار داده است. شهرهای آیندهنگر به نقاطی از دنیا اشاره دارد که در آنها، اصول پایداری به طور کامل اجرا شده است و سلامتی روانی و جسمی ساکنان به واسطه هوای پاک، تنوع زیستی، آب سالم و موارد مشابه دیگری در سطح بالایی قرار دارد. در ادامه به معرفی طراحیهایی از شهرهای اعجابانگیز در نقاط مختلف دنیا پرداخته میشود که در صورت ایجاد، لقب آیندهنگرترین نقاط دنیا را از آن خود خواهد کرد.
پروژه «خط» یا The Line در عربستانسعودی
دولت عربستانسعودی به تازگی از طراحی یک شهر آیندهنگر احتمالی به نام «لاین» به طول ۱۷۰ کیلومتر رونمایی کرده و مدعی شده است این شهر با ارتفاع ۵۰۰ متر، بخشی از شهر هوشمند نئوم خواهد بود.
معماران پروژه «لاین» ادعا کردهاند که این شهر با عرض ۲۰۰ متر، ظرفیت سکونت ۹ میلیون نفر را خواهد داشت و با سیستم حملونقل فراپیشرفته خود، امکان عبور و مرور در سراسر شهر را برای ساکنان در تنها ۲۰ دقیقه فراهم میآورد.
محمد بنسلمان آلسعود، ولیعهد و نخستوزیر عربستان ادعا کرده است که شهر «لاین» در واکنش به طراحی سنتی و دایرهای شهری ایجاد شده است و به عنوان الگویی برای حفظ طبیعت و ارتقا زیستپذیری ساکنان شهری عمل خواهد کرد.
تلوسا، ایالات متحده آمریکا
بیارکه اینگلس، معمار پرآوازه دانمارکی، به همراه اعضای تیم خود با هدف افزایش سازگاری با محیط زیست، تولید انرژی پایدار و ایجاد سیستم آب مقاوم در برابر خشکسالی به طراحی یکی از پایدارترین شهرهای جهان به نام «تلوسا» در ایالات متحده آمریکا پرداخته است. این شهر که قرار است در یکی از بیابانهای آمریکا احداث شود، از همان ابتدا بیش از پنج میلیون نفر را در خود جا خواهد داد و براساس پیشبینی معماران، پایدارترین شهر جهان خواهد بود.
بیارکه اینگلس در طراحی این شهر، رفاه ساکنان را در اولویت اهداف خود قرار داده است و این در حالی است که مارک لور، به عنوان یکی از میلیاردرهای آمریکایی ادعا کرده است که تأمین سرمایه لازم برای اجرای این طرح را به عهده خواهد گرفت.
پروژه BiodiverCity در مالزی
معماران شرکت بیارکه اینگلس به طراحی شهر هوشمند و زیستپذیر دیگری به نام BiodiverCity در مالزی پرداختهاند که قرار است سه جزیره مصنوعی را در بر گیرد. مساحت کلی این شهر هزار و ۸۲۱ هکتار خواهد بود و قرار است در سواحل پنانگ احداث شود.
طراحی این جزایر به شکل نیلوفر آبی انجام شده و قرار است هر یک از آنها میزبان بین ۱۵ هزار تا ۱۸ هزار نفر باشد. حملونقل خودکار بر شهر حاکم خواهد بود و در سه جزیره جایی برای عبورومرور خودروهای شخصی وجود نخواهد داشت. معماران شرکت بیارکه اینگلس در نظر دارند از ترکیب از چوب بامبو، چوب معمولی و بتن تولید شده از مواد قابل بازیافت، برای ایجاد شهر هوشمند مالزی بهره بگیرند و در تمام مراحل احداث، تنوع زیستی را به دقت مورد توجه قرار دهند.
اساوام، یکی از بزرگترین شرکتهای معماری جهان در ایالات متحده آمریکا، به ایجاد یک شهر جدید در شرق قاهره، پایتخت مصر، پرداخته و مدعی شده است بیش از هفت میلیون نفر در این نقطه پایدار سکونت خواهند گزید. شهر هوشمند که پایتخت جدید اداری مصر خواهد بود، با هدف کاهش ترافیک و شلوغی شهری قاهره طراحی شده است، ضمن اینکه بحران کمبود فضا در پایتخت را به واسطه افزایش جمعیت، حل خواهد کرد.
پایتخت جدید اداری مصر فضایی به مساحت ۷۰۰ کیلومتر مربع را در بر خواهد گرفت، ضمن اینکه قرار است میزبان یکی از بزرگترین پارکهای جهان باشد. پیش از مصر، دولت اندونزی نیز از احداث یک پایتخت اداری در جزیره بورنئو خبر داده بود و هدف از ایجاد آن را حل بحران فضا در نتیجه افزایش جمعیت در جاکارتا اعلام کرده بود.
امراوتی در هندوستان
امراوتی یکی از بهترین طرحهای پیشنهادی جهان در زمینه شهر آیندهنگر به شمار میرود که قرار است در سواحل رودخانه کریشنا احداث شود. بیش از ۶۰ درصد فضای کلی این شهر کاملاً هوشمند را که قرار است به عنوان پایتخت جدید ایالت آندرا پرداش عمل کند، فضاهای سبز و آبی فرا خواهد گرفت.
معماران شهر هوشمند جدید هند ادعا کردهاند که در طراحی امراوتی تمام اصول پایداری و زیستپذیری را به دقت مورد توجه قرار داده و تلاش کردهاند به بهترین شکل ممکن از تکنولوژی برای طراحی آن بهره بگیرند.
منبع: ایمنا