به گزارش همشهری آنلاین، با جهش قیمت ارز در روزهای گذشته نوسان قیمت در بازار خودرو افزایش یافته و روند تغییر قیمتها شتاب بیشتری بهخود گرفته است. همزمان وزارت صمت در حال بررسی شرکتها و افراد متقاضی واردات خودرو است اما هنوز روند واردات خودرو از این مرحله فراتر نرفته و پیشبینی تأثیر آغاز واردات بر بازار با توجه به ابهامات موجود، برای کارشناسان دشوار است. این در حالی است که بهگفته دستاندرکاران و کارشناسان این حوزه، بازار خودرو همچنان در رکودی سنگین به سر میبرد و خریداری در بازار وجود ندارد.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران درباره آغاز احتمالی واردات خودرو از آذرماه و تأثیر آن بر بازار به همشهری گفت: فعلا جزئیات واردات خودرو مبهم است و بهویژه واردات برای انواع خودرو مشخص نیست، تا این جزئیات شفافسازی نشود نمیتوان پیشبینی کرد بازار خودرو از واردات چه تأثیری خواهد گرفت.
سعید موتمنی افزود: شرکتهایی که قرار است واردات انجام بدهند و همچنین نوع خودروهای وارداتی هنوز مشخص نشده و تازمانی که نوع خودرو و اینکه از چه برند و چه کشوری وارد میشود مشخص نشود محدوده قیمت در بازار نیز قابل پیشبینی نخواهد بود، کما اینکه همین امروز شرکتهایی هستند که خودروی چینی را با مبلغی خیلی بالاتر از قیمت جهانی بهصورت درازمدت به مشتری میفروشند و این مشکلات هنوز ساماندهی نشده است.
بهگفته او، قیمت این خودروها چه در بورس کالا و چه خود شرکت، واقعی نیست و وقتی خودروهای مونتاژی در داخل کشور هنوز ساماندهی نشدهاند نمیتوان درباره خودروهایی که هنوز وارد کشور نشدهاند اظهارنظر کرد.
موتمنی روند افزایش قیمت برخی خودروها طی ۲ هفته گذشته را ناشی از تأثیر همزمان افزایش نرخ ارز و محدودیت عرضه دانست و گفت: در چند سال اخیر هیچگاه عرضه جوابگوی تقاضا نبوده و فروشندهها نیز با کوچکترین نوسان ارزی، قیمت را با توجه به شرایط روز بالا میبرند.
او درباره تغییرات قیمت انواع خودرو در بازار نیز گفت: بیشتر خودروهای داخلی در هفته گذشته دچار نوسان قیمت شدند و برخی بین ۵ تا ۱۳ میلیون تومان تغییر قیمت داشتند. او افزود: بعضی خودروها مثل هایما و ۲۰۷ اتومات که افزایش قیمت داشتند در هفته اخیر تا ۵میلیون تومان کاهش قیمت داشتند که ناشی از رکود بازار و همچنین افزایش عرضه این خودروها در بازار بود. اما خودروهایی مثل ۲۰۶که فاکتور نمیشود افزایش قیمت زیادی داشت.
بهگفته رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران، ۲۰۷ از تیرماه که ۵۸۰ میلیون تومان بود اما با افزایش عرضه تا یک ماه پیش به ۴۶۰ میلیون رسید. اخیرا باز این خودرو به ۴۹۰ میلیون تومان رسیده بود که امروز دوباره تا ۴۸۰ میلیون تومان پایین آمد. هایما نیز هفته گذشته ۹۷۰ میلیون تومان بود که امروز به ۹۶۰ میلیون رسید.
قیمت کدام خودروها بالا رفت!
اگرچه گفته میشود مشتری در بازار خودرو نیست اما قیمتهایی که فروشندگان اعلام میکنند افزایشی بوده است. در بین خودروهای پراید مدل ۱۳۱ آن، از ۱۸۰ میلیون تومان در روز پایانی هفته گذشته به ۱۸۶ میلیون در روز گذشته رسید. تارا اتومات نیز ظرف ۳ روز گذشته از ۵۹۵ میلیون به ۶۰۴ میلیون تومان رسید و دنای معمولی نیز در همین بازه زمانی دستکم یک میلیون تومان گران شد و ۴۰۵ میلیون تومان قیمت خورد. در بین خودروهای پژو نیز این جهش قیمتها اتفاق افتاده است.
در ادامه روند افزایشی قیمت، خودروهای پژو طی ۲۴ساعت گذشته هم گران شدند، بهطوری که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۹۹ با ۵ میلیون افزایش قیمت از ۲۸۰ میلیون تومان به ۲۸۵ میلیون تومان رسید. مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۳ میلیون تومان گران شد و هماکنون ۲۹۵ میلیون تومان قیمت خورده است. قیمت مدل ۱۴۰۱ این خودرو نیز از ۳۰۰ میلیون تومان به ۳۰۵میلیون تومان رسیده است. خودروهای کوییک نیز در این مدت گران شدند بهطوری که کوییک دندهای مدل ۱۴۰۰ از ۱۹۱ میلیون تومان در طول ۲ روز گذشته به ۱۹۲ میلیون تومان رسیده و مدل ۹۹ این خودرو نیز در این مدت ۲ میلیون تومان گران شد و ۱۸۵ میلیون تومان قیمت خورد.
وزیر صمت: واردات خودرو قطعی است
این در حالی است که برخی کارشناسان این حوزه نسبت به عملیشدن وعده واردات خودرو ابراز تردید میکنند. این کارشناسان از سوی دیگر با توجه به افزایش نرخ دلار و بازه قیمتی ۱۰تا ۲۰ هزار دلاری تعیین شده برای واردات خودرو، میگویند خودروهایی که تحت این شرایط به کشور وارد شوند با قدرت خرید بیشتر مصرفکنندگان تناسبی ندارد. وزیر صمت اما روز گذشته در جمع خبرنگاران در واکنش به تردیدهای مطرح شده در این خصوص، واردات خودرو را قطعی دانست و گفت: بهطور قطع در آینده شاهد ورود نخستین خودروهای وارداتی به کشور خواهیم بود.
سیدرضا فاطمی امین درخصوص فرایند انتخاب شرکتهای واردکننده خودرو گفت: تاکنون ۳۰۰شرکت یا شخص حقیقی برای واردات خودرو درخواست دادهاند، اما بسیاری از آنها در همان ابتدای کار بهدلیل نداشتن شرایط لازم حذف شدند.
بهگفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، تا پایان هفته گذشته تنها ۲ شرکت از میان درخواستکنندگان از شرایط لازم برای واردات خودرو برخوردار بودند. هفته گذشته امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه نمیتوان تاریخ مشخصی برای واردات خودرو درنظر گرفت، گفت: فرایندهای واردات خودرو منحصر به وزارت صنعت نیست و دستگاههای دیگر نیز در این بخش نقش ایفا میکنند و همین مسائل باعث شده زمان واردات خودرو نامشخص باشد.