به گزارش همشهری آنلاین، «سید ابراهیم رئیسی» بعد از ظهر چهارشنبه با بدرقه «محسن قمی» معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور، «غلامحسین اسماعیلی» رئیس دفتر رئیسجمهور و جمعی از اعضای هیأت دولت از جمله «سیدرضا فاطمیامین» وزیر صنعت، معدن و تجارت و «بهرام عیناللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران را به مقصد آستانه پایتخت قزاقستان ترک کرد.
این نخستین حضور آیتالله رئیسی در کنفراس سیکا و نهمین سفر خارجی وی در یک سال اخیر است و رئیسجمهور را در این سفر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه و «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور همراهی میکنند.
برنامههای رئیسجمهور در سیکا
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور درباره دیدارهای آیتالله رئیسی در حاشیه این اجلاس به ایرنا گفت که درخواستهای متعددی برای ملاقات سران کشورها با رئیسجمهور شده است اما بهدلیل نبود فرصت، اولویت با مقامات کشورهایی است که در نشستهای قبلی چون اجلاس شانگهای در سمرقند و مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیداری با آنها انجام نشده است.
«محمدجمشیدی» از سران قطر و جمهوری آذربایجان به عنوان شخصیتهایی نام برد که درخواست ملاقات با آیتالله رئیسی داشتهاند و در نشست شانگهای و مجمع عمومی ملل متحد فرصت دیدار با رئیس جمهوری اسلامی ایران نداشتهاند.
رئیس جمهور در این نشست که با هدف تضمین صلح، امنیت و ثباتآور آسیاست، سخنرانی میکند.
«کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا» (سیکا) یک مجمع بین المللی برای تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیاست.
طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به طور رسمی تشکیل شد. نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار میشود.
اکنون این سازمان ۲۲ عضو دارد و در برگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکاست.
نخستین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین و پنجمین دور آن در خرداد ۱۳۹۸ در دوشنبه تاجیکستان برگزار شد.
ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.
رئیس جمهور ۲۸ شهریور ماه امسال و کمتر از یک ماه اخیر بهمنظور حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و دیدارهای دوجانبه با برخی مقامات حاضر در این اجلاس سالیانه به نیویورک سفر کرد.
آیتالله رئیسی در ۱۴ ماه اخیر به ۸ کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان بود.
حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای دوم تا هشتم سفرهای خارجی آیتالله رئیسی در این مدت بوده است.