به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، ثروتمندترین مرد جهان میخواهد بیش از ۴۰ هزار ماهواره اینترنتی اسپیسایکس را در مدار پایین زمین قرار دهد.
سرویس استارلینک او مجوز ۱۲ هزار ماهواره را دارد، اما این شرکت مدارکی را برای بیشتر از ۳۰ هزار ماهواره در سال ۲۰۱۹ ارسال کرده بود.
اسپیسایکس در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ دستگاه در آسمان دارد، اما اخترشناسان بیم آن دارند که مدار پایین زمین توسط ماسک ۵۱ ساله و بسیاری دیگر که برای تکهای از فضا در حال رقابت هستند با ماهوارهها پوشانده شود.
آنها میگویند فضای بیش از حد شلوغ خطر برخورد را افزایش میدهد که باعث میشود زبالههای فراونی بر روی زمین ببارند.
به گفته اندی لارنس، استاد نجوم دانشگاه ادینبورگ، این زبالهها باید هنگام عبور از اتمسفر بسوزد، اما حتی کوچکترین تکه از آنها میتواند باعث سقوط هواپیما شود.
او گفت: «مدتی دیگر قرار است این اتفاق بیفتد. تکههای آشغال زیادی وجود دارد؛ چیزی قرار است به یک هواپیما اصابت کند و ۳۰۰ نفر کشته شوند، مگر اینکه واقعاً مراقب باشیم.»
آنها میگویند که الگوریتمهای هوش مصنوعی برای جلوگیری از برخورد، مطمئن میشوند که ماهوارههای قدیمی میسوزند، بنابراین باید به آنها اعتماد کنیم که همیشه کار میکنند.
از سوی دیگر ستارهشناسان متوجه افزایش چشمگیر تصاویری شدهاند که توسط ماهوارهها خراب میشوند.
بیشتر بخوانید:
مارک فیلیپس، رئیس انجمن آماتور انجمن نجوم ادینبورگ به سان گفت: «اگر اوضاع ادامه پیدا کند، میتوانیم به یک «آسمان مصنوعی» دست پیدا کنیم.»
او از ماسک درخواست کرد که فعلا دست نگه دارد تا همه مطالعات انجام پذیرد و بهترین راه برای انجام این کار با کمک او پیدا شود.