به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سیبیاس نیوز پژوهشگران دانشگاه ایالتی مونتکلیر دریافتند که ۱۲ ساعت پس از تصاحب رسمی توییتر بوسیله ماسک محیط بسیار «خصمانهتری» در توییتر به وجود آمد. این گروه به توییتهای حاوی عبارتهای «زشت و خصمانه» که افراد را بر اساس نژاد، مذهب، قومیت و... با ناسزا هدف قرار میدادند، توجه کردند تا دریابند وضعیت توییتر از این لحاظ چه تغییری کرده است.
و یافتههای آنها «افزایشی فوری، قابلمشاهده و قابلاندازهگیری» در این نوع پستهای توییتری را نشان داد.
این پژوهشگران دریافتند در هفته منتهی به تصاحب توییتر بوسیله ماسک در هر ساعت روی این پلتفرم بیش از ۸۴ توییت خصمانه وجود نداشت. اما از نیمهشب ۲۸ اکتبر- روزی که ماسک صاحب توییتر شد- تا ظهر روز بعد، ۴۷۷۸ توییت حاوی نفرتپراکنی به روی این پلتفرم ارسال شده بودند که معادل بیش از ۳۹۸ توییت در ساعت یعنی حدود ۴/۷ برابر بیشتر از میانگین روزانه در هفته منتهی به روز تصاحب بود. این پژوهشگران دریافتند که نفوذ این بالقوه این توییتها بیش از ۳ میلیون است.
پژوهشگران همچنین گفتند افزایشی در میزان احساسات منفی در پستهای ارسالی بهوجود آمده بود، به طوری که بیش از ۶۷ درصد توییتهای پس از تصاحب بوسیله ماسک لحنی منفی داشتند.
این پژوهشگران مینویسند: «در مجموع، از روزی که ایلان ماسک مدیرعامل این شرکت شد، محتوا و لحن پستهای توییتر به طور قابلاندازهگیری بیشتر به سوی نفرتپراکنی گرایش پیدا کرده است و این محتوای نفرتبرانگیز نفوذ قابلتوجهی پیدا کرده است.»
یئول رات، رئیس بخش ایمنی و امنیت توییتر نیز تایید کرده است که افزایشی در محتوای نفرتبرانگیز در توییتر به وجود آمده است. او در روز دوشنبه توییت کرد که این پلتفرم شاهد «اوجگیری نفراتپراکنی» بوده است و بیش از ۱۵۰۰ اکانت را حذف کرده است. او این افزایش را به یک «کارزار کوتاهمدت ترولها (اوباش مجازی)» نسبت داد.
ماسک از مدتهای پیش گفته است که هنگامی که توییتر را تصاحب کند، از محدودیتهای موجود آن خواهد کاست، اما این پژوهشگران میگویند در حال حاضر نمیتوان با قطعیت درباره اینکه این تغییر سیاستهای بالقوه باعث این اوجگیری نفرتپراکنی شده باشد، اظهارنظر کرد.