به گزارش همشهری آنلاین، در تهران هزاران هکتار بافت فرسودهای وجود دارد که نوسازی هر متر از این بافت ناپایدار و فرسوده میتواند ظرفیتهای خوبی را برای پایتخت رقم بزند.
برای از بین بردن این بافت های فرسوده و نوسازی آنها شهرداری تهران برنامه های متعددی را در دستور کار قرار داده است که فروش متری زمین یکی از این برنامه ها است.
عرضه املاک در بورس کالا
به گفته مهدی هدایت سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران، فروش متری مسکن به جهت تحقق اهداف شهرداری در دستور کار قرار گرفته است و شهرداری به دنبال عرضه املاک حاصل از پروژههای مشارکتی شهرداری در بورس کالا است.
او با اشاره به چگونگی فروش متری مسکن در پایتخت گفت: در فروش متری سهمالشرکه شهرداری تهران برای خانهدار کردن خانوادههای کمدرآمد به شیوه «فروش متری مسکن» در بورس کالا عرضه میشود.
هدایت گفت: به طور مثال، دو پروژه مشارکتی شهرداری تهران با بخش خصوصی در منطقه نواب به عنوان نخستین مناطق مد نظر شهرداری برای فروش متری مسکن مد نظر است.
سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: از اواخر آبان سال جاری فروش متری مسکن آغاز میشود ما قرار است که این کالا را در بورس عرضه کنیم.
اما متولیان امر فروش مسکن متری در تهران اعلام کردهاند این کار برای افرادی است که سرمایه کمی در اختیار دارند و قرار است فروش متری از بورس کالا آغاز شود و در مقابل با فروش متری مسکن سرمایه های مردم به این سمت روانه میشود و آنها میتوانند بصورت خرد خرد خانه خریداری کنند.
تجربه ناموفق قبل تکرار نشود
اما پس از اعلام خبر فروش متری مسکن در تهران اعضای شورای شهر نسبت به آن واکنش نشان دادند و مخالفت خود را با این کار اعلام کردند.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه هرگونه تصمیمی در زمینه فروش متری مسکن باید به تصویب شورای شهر برسد، گفت: تاکنون شهرداری پیشنهادات یا لایحه خود در این موضوع را تقدیم شورای شهر نکرده است.
او با بیان اینکه ابعاد مختلف این موضوع باید در کمیسیون های تخصصی و نهایتاً صحن شورا بررسی شود و بعد از موافقت شورا، شهرداری میتواند در این زمینه وارد شود، افزود: اما تاکنون شهرداری لایحه یا پیشنهادات خود در مورد فروش متری مسکن را به شورا ارائه نداده است.
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران در گذشته تجربه ناموفقی در زمینه فروش متری مسکن داشته که نباید اجازه دهیم که این موضوع تکرار شود.
منتظر لایحه شهرداری هستیم
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران هم با اشاره به ورود شهرداری به بحث حوزه مسکن متری گفت: روز اولی که مسئولان شهرداری وارد بحث قرارگاه مسکن شدند اعلام کردند که قرار است در این حوزه واگذاری زمین و صدور پروانه را انجام دهند.
او ادامه داد: ساخت مسکن وظیفه متولیان مربوطه است و شهرداری تهران در این زمینه نقشی ندارد.
امانی گفت: اخیراً بحثی مطرح شده که در بستر آن قرار است با مشارکت سرمایه گذاران مردم وارد میدان شوند و از سرمایه گذاران مسکن متری خریداری کنند.
عضو شورای شهر تهران گفت: دوستان شهرداری تهران برای انجام این کار به اجازه شورای شهر احتیاج دارند و اعلام کردهاند که فروش متری بصورت لایحه وارد شورا میشود و ما باید ببینیم این لایحه چگونه است و شهرداری چگونه میخواهد این بحث را انجام دهد.
شورا مجوز میدهد؟
مسکن یکی از مهم ترین اولویت هایی است که پایتخت به آن احتیاج دارد و بر اساس آمار، تهران با کمبود یک میلیون مسکن مواجه است و باید بسترهای مناسب خانه دار شدن برای اهالی تهران را ایجاد کرد و باید منتظر ماند و دید که آیا شورای شهر به شهرداری برای فروش متری مسکن اجازه میدهد یا خیر.