به گزارش همشهری آنلاین به نقل از cnn، یک باستان شناس که بیست سال از عمر خود را در جستجوی مقبره گمشده کلئوپاترا وقف کرده، اخیراً به نتایج عجیب و تازهای دست یافته است. ظاهراً تونلی کشف شده در زیر یک معبد مصری ممکن است راهی به سوی مقبره گمشده کلئوپاترا باشد. متخصصان طراحی معماری، این تونل عجیب را “معجزه مهندسی” نامیدند.
پیشرفتی مهم در راه کشف مقبره کلئوپاترا
کاتلین مارتینز (Kathleen Martinez) باستان شناس دانشگاه سانتو دومینگو، تقریباً ۲۰ سال از عمر خود را در جستجوی مقبره گمشده کلئوپاترا بوده است. اکنون مارتینز معتقد است که به یک پیشرفت مهم در این راه دست یافته است.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اخیراً اعلام کرد که مارتینز و گروه باستان شناسی، یک تونل ۱۳۰۵ متری را کشف کردهاند که ۱۳ متر زیر زمین قرار دارد. متخصصان طراحی معماری این تونل را “معجزه مهندسی” نامیدند.
در طی کشف این تونل، یک مرکز مذهبی عظیم، سه مکان مقدس، یک دریاچه مقدس، بیش از ۱۵۰۰ شیء، مجسمه و قطعات طلا کشف شدند. همچنین به گفته مارتینز، مجموعه عظیمی از سکههایی با نقش اسکندر مقدونی، ملکه کلئوپاترا و بطلمیوس نیز کشف شدند. مارتینز میگوید: جذابترین اکتشاف، مجموعه تونلهایی هستند که به دریای مدیترانه و سازههای غرق شده منتهی میشوند.
مارتینز جستجوی خود را در سال ۲۰۰۵ میلادی آغاز کرد و گفته میشود که مرحله بعدی جستجوی او برای کشف مقبره کلئوپاترا، کاوش در این سازههای زیر آب خواهد بود. مارتینز گفت: استقامت من را نمیتوان با عقده غیرعقلانی اشتباه گرفت. من کلئوپاترا را به عنوان یک شخصیت تاریخی تحسین میکنم. او قربانی تبلیغات رومیهایی بود که قصد داشتند وجهه او را تخریب کنند. کلئوپاترا یک زن تحصیل کرده بود.
برطبق گفته مارتینز، کلئوپاترا احتمالاً اولین فردی بوده که به طور رسمی در موزه اسکندریه (مرکز فرهنگ آن زمان) تحصیل کرده است. مارتینز، ملکه کلئوپاترا را به عنوان یک دانش آموز، یک زبان شناس، یک مادر و یک فیلسوف تحسین میکند.
گفته میشود که کلئوپاترا پس از درگذشتن همسرش، مارک آنتونی (ژنرال رومی)، خود را در معرض نیش افعی قرار داد و از این طریق خودکشی کرد. لحظه مرگ کلئوپاترا در هنر و ادبیات جاودانه شد. با این حال پس از گذشت دو هزار سال از این واقعه، اطلاعات بسیار اندکی در مورد مقبره و بقایای کلئوپاترا وجود دارد.
مارتینز براساس مجموعهای از سرنخها بر این باور است که مقبره کلئوپاترا احتمالاً در معبد اوزیریس در شهر ویران شدهی تاپوزیریس مگنا (Taposiris Magna) واقع در سواحل شمالی مصر (جایی که رود نیل به دریای مدیترانه میرسد) است.
مهمترین سرنخ برای کشف مقبره کلئوپاترا، درواقع نام این مکان است. به گفته مارتینز، کلئوپاترا در زمان خود به عنوان “تجسم انسانی الهه ایزیس” در نظر گرفته میشد. مارتینز معتقد است که کلئوپاترا احتمالاً با هدف انعکاس این افسانه، همسرش را در معبد اوزیریس دفن کرده است.
در سال ۲۰۰۴ میلادی، مارتینز نظریه خود در مورد این معبد را با زاهی حواس، باستان شناس مصری (وزیر امور آثار باستانی مصر در آن زمان) در میان گذاشت. پروژه مارتینز، یک سال بعد تصویب شد و اکنون پس از سالها جستجو، مارتینز احساس میکند که به هدف خود نزدیک شده است.
حفاریها نشان میدهد که این معبد به ایزیس (Isis) اختصاص داده شده و مارتینز معتقد است که این نکته، یک سرنخ دیگر مبنی بر این است که مقبره گمشده و تونلهای زیر دریا در همان نزدیکی قرار دارند.
اکنون مارتینز یک سفر جدید، یعنی حفاری در زیر آب را آغاز میکند. براساس بیانیه صادرشده از سوی وزارت گردشگری و آثار باستانی، خط ساحلی مصر در طول قرها تحت تاثیر زلزله قرار گرفته است. این مسئله باعث فروپاشی و فرو رفتن بخشهایی از تاپوزیریس مگنا در زیر امواج شده است.
هنوز برای مطمئن بودن در مورد این که تونلها به کجا منتهی میشوند، زود است؛ با این حال مارتینز امیدوار است و میگوید که اگر تونلها به مقبره کلئوپاترا منتهی شوند، این اتفاق “مهمترین کشف قرن” خواهد بود.
- عکس | قدیمی ترین جمله جهان کشف شد | این عبارت هفت کلمه ای را بخوانید
- چهره مومیایی مرموز مشخص شد | این زن مصری باردار کیست؟
- تصاویر | کشف الهههای چندهزارساله یونانی در یک گرمابه
ترجمه از گجتنیوز