افشاگری خبرنگار بی‌بی‌سی از پشت پرده فعالیت لیدر رسانه‌ای جریان اغتشاش، هویت گردانندگان این شبکه‌ها را آشکارتر کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه همشهری نوشت:

۲ماه زمان کافی بود تا اجزای «امپراتوری دروغ» به جان هم بیفتند و یکدیگر را افشا کنند؛ اپوزیسیونی که از مدت‌ها قبل و با هدف سرنگونی جمهوری اسلامی با هم «قرار همدلی» گذاشته بودند تا این بار، ضربه کاری را مشترکا بر پیکر نظام وارد کنند، اما با فرسایشی‌شدن «کارزار جنگ روانی» که پیش‌بینی می‌شد زود به نتیجه برسد قرارها «بی‌قرار» شده و هر روز به فراموشی، نزدیک و نزدیک‌تر؛ آن‌قدر نزدیک که صدای برخی باسابقه‌های رسانه‌های ضدانقلاب را هم درآورد و «پشت پرده بازی» و تشت رسوایی‌اش را از بام انداخت؛ رسوایی‌ای که بی‌بی‌سی سردمدار آن بود.

ماهیت شبه‌رسانه‌ای وابسته به دربار سعودی که ماموریت دارد به شکل شبانه‌روزی و با تولید محتوای غیرواقعی با بزرگ‌نمایی برخی رویدادهای ایران، برای آتش ناآرامی‌ها هیزم تهیه کند از قبل برای بسیاری آشکار بود، اما این‌روزها به شکل فزاینده‌ای، عقبه این شبه‌رسانه در حال رسواشدن است. گرچه سعودی‌اینترنشنال تلاش کرده و می‌کند که وابستگی‌اش را به دربار رژیم «کودک‌کش» سعودی انکار کند، اسناد ازپرده‌برون‌افتاده نشان می‌دهد که قاتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی، تامین‌کننده مالی این شبکه به‌اصطلاح خبری است؛ شبه‌رسانه‌ای که از زمان تاسیس‌اش مأمور است که هدف ولیعهد سعودی در «کشاندن جنگ به داخل ایران» را از حرف به عمل تبدیل کند.

تجزیه ایران به بهانه دمکراسی

افشاگری خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی که زیرمجموعه‌ سرویس جهانی بی‌بی‌سی است و بودجه آن از سوی وزارت امور خارجه انگلیس تامین می‌شود قابل تامل است. این شبکه که سال‌هاست بر اساس سیاست وزارت خارجه این کشور در ضدیت با جمهوری اسلامی در حال تولید و پخش برنامه است، در ۲ماه اخیر به‌عنوان یکی از بازوهای امپراتوری دروغ عمل کرده است و نقش مؤثری در ایجاد ناامنی و التهاب در کشور داشته است؛ با این حال، قول‌وقرارها و تقسیم وظایف نوشته‌شده و نانوشته میان مجموعه‌های رسانه‌ای ضدانقلاب برای همگرایی در سرنگونی جمهوری اسلامی برافتاده است.

این اتفاق سبب شده است که «رعنا رحیم‌پور» در فایلی صوتی که از او افشا شده است اذعان کند که سعودی‌اینترنشنال نه به‌ دنبال دمکراسی بلکه به‌ دنبال تجزیه ایران است. او به پشت پرده سعودی‌اینترنشنال و هدفی که دنبال می‌کند اشاره کرده و گفته است: «به ایران‌اینترنشنال ابلاغ شده است که فقط با رهبران احزاب «تجزیه‌طلب» گفت‌وگو و به آنها تریبون داده شود!»  آنچه رحیم‌پور به آن اشاره می‌کند پر بیراه نیست. با آغاز اعتراضات که به بهانه درگذشت مهسا امینی رخ داد، سعودی‌اینترنشنال، با برقراری ارتباط با مسئولان برخی گروهک‌ها و جریان‌های حزبی تجزیه‌طلب که بسیاری از مردم، آنان را تا همین ۲ماه پیش نمی‌شناختند، به آنها تریبون داد تا آنان به‌اصطلاح صدای اعتراض مردم ایران باشند؛ به‌ طوری که در ۲۰روز اول آشوب‌ها بیش از ۲۰چهره تجزیه‌طلب جمعاً ۵۰بار در این رسانه مصاحبه کردند. گرچه انتشار فایل نخست اظهارات رعنا رحیم‌پور، رسانه‌های ضدانقلاب را در شوکی بزرگ فروبرد اما گویی افشاگری‌های خبرنگار باسابقه بی‌بی‌سی فارسی علیه سعودی‌اینترنشنال پایانی نداشت.

در فایل دیگری که از خبرنگار بی‌بی‌سی منتشر شد او با صراحت کلام بیشتری درباره اغتشاشات در ایران و عناصر سازمان‌دهنده آن سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: «باید بفهمید منظور من چیه! کشورهای منطقه، ایران دمکراتیک نمی‌خواهند.»  او سپس به شورش‌های خیابانی اشاره می‌کند و می‌گوید: «واقعا از این خشونتی که از این جوان‌ها در یکی دو روز گذشته دیدم ترسیدم. اگر همین‌طور ادامه پیدا کند جنگ داخلی می‌شود. جنگ داخلی مگه چطوریه؟ طرف تو فیلم‌ها می‌گوید دفعه بعد سرت را می‌بریم.»

بی‌بی‌سی؛ تریبون اصلاح‌طلبان ایران

با ادامه افشاگری‌های خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی علیه بازوی جریان رسانه‌ای اغتشاش، سردمداران سعودی‌اینترنشنال که دیگر قادر به کنترل و لاپوشانی موضوع نیستند، دفاع را آغاز می‌کنند. گرچه رحیم‌پور بلافاصله پس از لودادن پشت‌پرده سعودی‌اینترنشنال از سوی ضدانقلاب زیر فشار قرار می‌گیرد تا اظهاراتش را تکذیب کند اما مدیران سعودی‌اینترنشنال برای زدن بی‌بی‌سی و خبرنگارش رپرتاژی سنگین، تولید و منتشر می‌کنند. آنان در این رپرتاژ، رحیم‌پور را همگام با مسئولان رسانه‌ای نظام معرفی می‌کنند. اینترنشنال در ادامه این رپرتاژ بی‌بی‌سی فارسی را تریبون اصلاح‌طلبان معرفی و تهدید می‌کند که سکوتش مقابل رحیم‌پور برایشان هزینه سنگینی خواهد داشت؛ «بی‌بی‌سی با پول مالیات کارکنان اینترنشنال اداره می‌شود و سکوت این شبکه در مقابل اظهارات رحیم‌پور تبعاتی برای آن خواهد داشت؛ تبعاتی که ممکن است امنیت مالیات‌دهندگان را به خطر بیندازد.»

وارد کردن فشار به بی‌بی‌سی از سوی جریان‌های ضدانقلاب بلافاصله با حذف صفحه شخصی رحیم‌پور از اینستاگرام و خداحافظی او از این شبکه اجتماعی همراه می‌شود. رحیم‌پور از فردای افشاگری‌اش در بی‌بی‌سی دیده نشد و اینترنشنال هم ماجرا را کش نداد. گویی طرفین دعوا به این نتیجه رسیده‌اند که با حذف رحیم‌پور به بازی «انقلاب ماهواره‌ای» خود ادامه دهند. درست در ایامی که وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد برخی کارکنان اینترنشنال با واسطه از قصد خود برای بازگشت به کشور یا ادامه کار در رسانه‌ای دیگر غیر از اینترنشنال خبر داده‌اند، ریزش‌ها و رویش‌های جدیدی در حال وقوع است.

منبع: روزنامه همشهری