به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه همشهری نوشت:
دبیر سیاسی حزب موتلفه اسلامی معتقد است، کسانی که این روزها در کف خیابان دست به آشوب میزنند، طرف گفتوگو نیستند و نمیتوان با این افراد، مخرج مشترکی برای تفاهم پیدا کرد. محمدکاظم انبارلویی به بیانیه اصلاحطلبان نگاه انتقادی جدی دارد و میگوید، زیرسؤال بردن گزارش نهادهای اطلاعاتی کشور و نیز تلاش برای حفظ شعلههای آشوب بخشی از دلایل انتشار بیانیه اصلاحطلبان در این مقطع زمانی است.
انبارلویی در پاسخ به این سؤال که «هدف اصلاحطلبان از انتشار بیانیه اخیر خود درباره اغتشاشات اخیر چه بوده است؟» میگوید: «نحوه واکنش جریان اصلاحات به رویدادهایی مانند حمله داعش به حرم شاهچراغ و نیز آتشافروزی آمریکا و شرارتهای رخ داده در ایران، چندان دور از انتظار نبود. این جریان اقدامات تروریستی و ساختارشکنانه اخیر را در بیانیه خود محکوم نکرد و متأسفانه نوعی همزبانی با اصحاب اغتشاش داشت.» او ادامه میدهد: «جریان اصلاحات با این بیانیه نشان داد قصد دارد از فضای کنونی برای احیای بدنه اجتماعی از دست رفته خود استفاده کند؛ بدنهای که بهدلیل عملکرد ضعیف ۸ساله دولت مورد حمایتشان با ریزش سنگینی روبهرو شد.» معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سؤال که «در بیانیه اصلاحطلبان انباشتگی مطالبات اجتماعی در یکدهه اخیر عامل اصلی بروز اعتراضات دانسته شده است» با بیان اینکه مدیریت کشور در همین دوره در دست اصلاحطلبان بود، میگوید: «اصلاحطلبان در بیانیه خود با طرح این موضوع درصدد تحریف مطالبات اغتشاشگران هستند. کسانی که دست به پرچمسوزی میزنند و در برابر حکم قرآنی حجاب میایستند چه نسبتی با مردم دارند. این مسائل مطالبه واقعی مردم نیست، بلکه مطالبه آمریکا و اروپاست. در رویدادهای اخیر به خوبی شاهد آن هستیم که دشمن از مرحله براندازی عبور کرده است و به دنبال تجزیه نظام است و نشانه آن را میتوان در فضا دادن به گروهکهای تجزیهطلب که با شارژ رسانهای در حال تبلیغ تفکرات خود هستند، دید.»
این فعال رسانهای در پاسخ به این سؤال که «در بیانیه اصلاحطلبان بر ضرورت گفتوگو با معترضان تأکید شده است و تا چه اندازه این گفتوگو را برای کاهش التهابها در جامعه ضروری میدانید؟» با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی منتشر شده، صدها تجمع بدون مجوز در کشور تنها درطول یک سال برگزار شده است و مردم مطالبات خود را به گوش مسئولان رساندهاند، ادامه میدهد: «کسی با تجمع و بیان مطالبه مردم حتی در تجمعات بدون مجوز برخوردی نکرده است و بعضا شاهد بودهایم مسئولان در جمع معترضان حضور یافته و با آنان گفتوگو کردهاند، اما کسانی که اکنون کف خیابان هستند، دست به قتل زده، چادر از سر زنان کشیدهاند و مسجد و قرآن آتش زدهاند، کسانی نیستند که مطالبه بحقی داشته باشند. این افراد، بخشی از پیاده نظام سلطنتطلبان و منافقین هستند؛ بنابراین اصلاحطلبان که مدعی ضرورت گفتوگو با این افراد هستند، آدرس غلط به جامعه میدهند؛ چراکه نمیتوان با چنین افرادی گفتوگو کرد. این افراد نقد ندارند، بلکه شورشیهایی هستند که با اسلام و ایران مشکل دارند.»
اتهامزنی به نهادهای اطلاعاتی کشور
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در ادامه در پاسخ به این سؤال که «چرا اصلاحطلبان در بیانیه خود گزارش نهادهای اطلاعاتی کشور را زیرسؤال بردهاند؟» دلیل این موضوع را ناشی از اشراف بالای اطلاعاتی کشور در رصد اقدامات ضدامنیتی برخی افراد که در قالب رسانه در حال همکاری با سرویسهای اطلاعاتی خارجی بودهاند، میداند و میگوید: «در گزارش نهادهای اطلاعاتی کشور، به بازداشت ۲خبرنگار از ۲رسانه اصلاحطلب اشاره شده است که مستندات روشنی از همکاری آنان و آموزششان از سوی سرویسهای اطلاعاتی بیگانه برای سرویس دادن به رسانههای خارجی ارائه شده است. به این دلیل، شاهد چنین واکنشی از سوی جریان اصلاحات و رسانههای وابسته به آنها هستیم.»
تلاش برای حفظ شعله آشوبها در کشور
او با تأکید بر اینکه عدهای میکوشند شعله آشوبها در کشور همچنان حفظ شود و آرامش به جامعه بازنگردد، بیانیه اخیر را اقدامی در این راستا ارزیابی میکند و میافزاید: «هربار که اغتشاشات به نقطه پایان نزدیک میشود، برخی با اقداماتی که انجام میدهند مانع ایجاد آرامش در جامعه میشوند و بیانیه اخیر اصلاحطلبان و تهدید به اینکه اگر خواستههای این جریان محقق نشود باید منتظر بحران در جامعه بود را بیان میکنند؛ درحالیکه میدانند چنین ظرفیتی برای بحرانسازی در کشور ندارند.»
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در ادامه و در پاسخ به این سؤال که «اصلاحطلبان بر این باورند که به سمت انسداد سیاسی در حال حرکت هستیم؛ آیا به این مرحله رسیدهایم یا نه؟» این موضوع را رد و تأکید میکند: «انسداد سیاسی هنگامی مطرح میشود که گفتوگویی رخ دهد و افراد یکدیگر را قانع نکنند. تا زمانی که مردم در انتخابات شرکت میکنند و نمایندگان و دولت خود را انتخاب میکنند، طرح موضوع انسداد سیاسی بیمعناست. مشکل اصلاحطلبان این است که هنگامی که اقبال مردم را بهدست میآورند، شعار خروج از حاکمیت سر میدهند و هنگامی که این اقبال را از دست میدهند، شعار خروج بر حاکمیت سر میدهند و این را در ماجرای ۷۸و ۸۸شاهدیم.» انبارلویی اضافه میکند: «برخی اصلاحطلبان آرمان ملی ندارند و از منطق سیاسی و سیاستورزی مناسبی در سپهر سیاسی کشور برخوردار نیستند. گرچه بسیاری اصلاحطلبان عرق ملی دارند و به مردم خدمت میکنند و قدردان آنان هستیم، اما بدون شک بخشی از این طیف با جریانهایی همصدایی دارند که صدای مردم ایران نیستند.»