تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۸۷ - ۰۹:۲۸

همشهری آنلاین: عوارض پایدار شهرداری تهران در سال جاری نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است.

ناصر امانی، قائم مقام معاونت مالی و اداری شهرداری تهران با اعلام این خبر گفت: سیاست شورای شهر و شهرداری تهران همیشه این بوده که تا می‌توانیم عوارض شهرداری را از حالت ناپایداری و تغییر خارج کرده و به یک ثبات برسانیم تا بتوانیم برنامه‌های عمرانی و توسعه شهر را تحقق دهیم.

وی با بیان اینکه تاثیر وضعیت اقتصادی کشور و بالا و پایین شدن درآمد مردم در عوارض شهرداری‌های کشور، طبعا در برنامه‌های شهرداری تهران هم تاثیرگذار است، افزود: به همین دلیل سیاست تشویق شهروندان در مشارکت و عمران و آبادانی شهر در دستور کار شهرداری قرار گرفت و عوارض کسب و پیشه و پسماند به عنوان یکی از معیارها و محورهای عوارض پایدار از چندسال گذشته مورد نظر شهرداری قرار گرفت که در این راستا موفق شدیم تا میزان اخذ عوارض ناپایدار را کاهش و میزان عوارض پایدار را افزایش دهیم.

امانی ادامه داد: با فراخوان ما و مصوبه شورای شهر بدون اینکه فشاری روی مردم باشد، 500 هزار خانوار تهرانی به صورت داوطلبانه عوارض نوسازی، کسب و پیشه و پسماند واحد خود را به صورت یکجا پرداخت کردند که ما نیز برای قدردانی از آنها تصمیم به اهدای جوایز نفیسی از جمله آپارتمان، خودرو و ... به آنها گرفتیم که مراسم قرعه کشی آن چندی پیش برگزار شد.

به گفته قائم مقام معاونت مالی و اداری شهرداری تهران پرداخت به موقع عوارض به تعبیری کمک به آبادانی شهر است و اگر به دنبال توسعه یافتگی هستیم بخشی از آن مربوط به همین عوارض است.

امانی در ادامه تصریح کرد: در اکثر کلان شهرهای جهان و حتی آسیا که نه وسعت و نه جمعیت و نه چالش‌های شهر تهران را دارند 30 درصد هزینه‌هایشان از طریق بودجه دولت تامین می‌شود. در حالی که ما تنها 5 درصد کمک دولت را داریم و در یک فاصله 25 درصدی با آن کلان شهرها قرار گرفته‌ایم. اما تلاش می‌کنیم با توجه به اعتباری که سیستم مالی امروزه شهرداری دارد، این فاصله را با مشارکت مردم، سرمایه‌گذاری مردم در داخل و خارج کشور و حتی فاینانس از سیستم‌های مالی جهان کم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با شفاف شدن صورت‌های مالی شهرداری تهران و گزارش‌های مالی که ماهانه به استحضار مردم می‌رسانیم از سیستم‌های حسابداری جهان تقاضا کرده‌ایم تا وضعیت مالی شهرداری تهران را حسابرسی کنند.

امانی افزود: اگر بتوانیم در این حسابرسی جهانی رتبه خوبی بگیریم، در این صورت امضای شهردار تهران از نظر اعتبار مالی با یک موسسه مالی بین‌المللی مطابقت پیدا می کند و به راحتی می‌توانیم از موسسات مالی جهانی وام بگیریم و پروژه‌ها را به لحاظ مالی تزریق کنیم.