به گزارش همشهری آنلاین، محسن مهدیان مدیر مسئول روزنامه همشهری در نشستی در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با طرح این سوال که چرا حفظ جمهوری اسلامی اهمیت دارد، گفت: چون امام هم برای این حکومت خون خودش را میدهد. امام میگوید جمهوری اسلامی هدفی دارد که امام معصوم هم خون خودش را برای آن میدهد، این هدف چیزی جز تربیت نیست.
زیر سایه جمهوری اسلامی شاهد رشد دینداری هستیم
وی با بیان اینکه در زیر سایه جمهوری اسلامی شاهد رشد دینداری هستیم، افزود: باید دید چه معیاری برای رشد دینداری باید در نظر گرفته شود؟
مهدیان با اشاره به اینکه عدهای میگویند مردم قبل از انقلاب هم دیندار بودند، تصریح کرد: باید این را در نظر بگیریم که چه معیارهایی برای مومن بودن مدنظر است؟ نماز و روزه و... در بهترین حالت، عبادات فردی هستند، اما اوج دینداری در عبادات اجتماعی است چرا که ۹۰ درصد دین اجتماعی است و دین اجتماعی را می توان به عنوان قله های ایثار در نظر گرفت.
وی افزود: اوج حمایت ملی گراها این است که برای دفاع از کشور پول خرج کنند اما در حکومت دینی جوانان با شور برای دفاع از حرم و... داوطلب می شوند.
مردم دنبال معنویت هستند
مهدیان ادامه داد: مردم دنبال معنویت هستند. حتی اگر معنویتی را که انتخاب می کنند انحرافی باشد این مسأله به این خاطر این است که امثال ما کم کاری کرده ایم و نتوانسته ایم دین واقعی را در دسترس این افراد قرار دهیم.
مدیر مسئول روزنامه همشهری گفت: حتی شل حجاب های جامعه ما جلوتر از با حجابهای قبل از انقلاب هستند چراکه این افراد در مقابل فشارهای بسیار زیاد رسانه های داخلی و خارجی مقاومت می کنند و با وجود همه این مسایل حجاب خود را نگه داشته اند. به همین دلیل تقوای جوانان ما بالاتر از تقوای کسانی است که اول انقلاب متدین بوده است.
وی با بیان اینکه اوج ماموریت امام معصوم (ع) در دستگیری است، اظهار داشت: این یعنی امام معصوم (ع) همه ما را شبیه خودش کند و تا زمانی که ما به اندازه وسع خودمان رشد نکنیم و ظرف خودمان را پر نکنیم امام معصوم (ع) دست از تلاش برنمیدارد و ماموریتش تمام نشده است.
مهدیان یادآور شد: زمانی که مطرح می شود امام معصوم (ع) برای ما غصه می خورد، این تصوررا هم داریم که برای شب اول قبر و قیامت ما نگران است که حتما همین مسأله صادق است ولی به نظر من فقط این موضوعات نیست. امام معصوم (ع) برای خودش غصه میخورد چرا که تمام ذرات، عوالم و تاریخ جزیی از امام معصوم (ع) هستند عقب ماندن تک تک ما عقب ماندن امام معصوم (ع) است. یعنی اگر به اندازه خودمان برای رشد تلاش نمی کنیم به امام معصوم (ع) ضربه می زنیم چرا که مانع از سلوک و حرکت او می شویم.
مهدیان افزود: سفر چهارم امام معصوم (ع) که به تعبیر عرفان سفر از حق به سوی خلق است در اینجا شکل می گیرد با رشد و بالارفتن ما، او رشد میکند و بالا می رود لذا وقتی که رهبر انقلاب میفرمایند با رنج کشیدن ما، امام زمان (عج) رنج می کشد به این دلیل است.
وی با بیان اینکه در این عالم شاهد یکپارچگی هستیم، گفت: تنزیل شده ماموریت امام معصوم (ع) برای ما هم هست، رهبر انقلاب در دیدار آخر با نمایندگان مجلس می فرمایند در انقلابی گری، دست گیری هم هست و باید این مسأله را بر خودمان فرض بدانیم.
در خانواده میتوانیم معنای حرکت جمعی را بفهمیم اما این حس را با اعضای جامعه نداریم
مدیر مسئول روزنامه همشهری با بیان اینکه در خانواده میتوانیم معنای حرکت جمعی را بفهمیم، افزود: اما متاسفانه این حس را با اعضای جامعه نداریم.
مهدیان با اشاره به سخنان اخیر سردار سلامی گفت: فرمانده کل سپاه در سخنان اخیرشان خطاب به دشمنان گفتند با همین جوانان کف خیابان با شما می جنگیم که این جمله معنای خیلی والایی دارد.
وی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: گاهی اوقات جهاد تبیین صرفاً بر اساس دلسوزی و خیر خواهی صورت می گیرد. در این جا فرد در هر موقعیت و مکانی در حال تبیین است و حتی برای توجیح یک کودک هم وقت می گذارد و روشن گری می کند.
وی افزود: ما معمولا به دنبال دیده شدن و رسانه ای شدن هستیم. اما برخی نیز در محافل خانوادگی اقدام به جهاد تبیین میکنند و واقعاً همین موارد است که جواب می دهد. لذا در جهاد تبیین اگر دستگیری باشد، جوابگو خواهد بود.
مهدیان با اشاره به نگاه رهبر انقلاب به موضوع تقوا گفت: اساساً دینداری را نقطهای تحلیل نمی کنند، آن هایی که نمی فهمند که رهبر انقلاب چرا می گویند. مردم ما مومن ترند، به دلیل این است که نقطهای تحلیل میکنند و فرایندی تحلیل نمیکنند. زمانی که تحلیل نقطهای باشد، طبیعتاً زوایای مختلف موضوع پنهان می ماند و صرفاً برداشت ها و تحلیل ها بر اثر مشاهدات ظاهری صورت می گیرد. اما نمی توان فهمید که آن فرد یا آن جامعه در حال چه جنگی است؛ ضمن اینکه دین خود را از خانه خود بیرون آروده است.
وی با بیان اینکه دین اجتماعی قابل مقایسه با دین فردی نیست، گفت: دین فردی خلصه است؛ یعنی یک توهمی از دینداری است؛ حتی خیلی از علما دین فردی را دین اجتماعی تلقی می کنند یعنی معتقدند اگر دین فردی به جامعه راه پیدا کند، جنبه اجتماعی پیدا می کند.
مهدیان ادامه داد: اینکه رهبری فرمودند پیغمبر (ص) از رنج مومنین رنج میبرد با این نگاهی که در آن دستگیری است، می تواند برای همه ما هم در بحث جهاد تبیین و همچنین در مباحث تربیت سلوک فردی و خانواده درونی شود.
وی در پایان به حوادث اخیر اشاره کرد و گفت: این هایی که امروز در خیابان هستند، متوجه این موضوع نیستند که انقلاب امام (ره) صرفاً این نبوده است که حکومت را تغییر دهد، امام در واقع درون انسان ها را تغییر داده است. حتی تعبیر رهبر انقلاب از انقلاب 57 این است که می گویند این یک معجزه است لذا انقلاب اساساً در درون انسان شکل می گیرد.
مهدیان گفت: این که رهبر انقلاب درباره امام (ره) می فرمایند که فاصله من و امام یک فاصله معناداری است، مشخصاً این مسئله بر اساس این است که رهبر انقلاب خود را در مقام شاگردی می بینند، اما واقعا امام در قله است.