به گزارش همشهری آنلاین، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در نشست توانمندسازی زنان برای آینده پایدار که در کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار شد، اظهارداشت: در حال حاضر موضوع پیشرانی زنان در امور مطرح است و به نوعی توانمندسازی زنان انجام گرفته هر چند که باز هم میتوان به این مسئله پرداخت.
وی افزود: جهت تحول در جامعه و ارتقا در سطح علم، فرهنگ، سیاست و موضوعات دیگر، زنان باید پیشگام در جامعه باشند. ما در این زمینه اقداماتی را مدنظر قرار دادهایم و دربرنامه ششم هم این موضوعات مورد توجه بوده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: بحث توانمندسازی زنان در چهار بحث دیده شده که شامل مددرسانی و مشاوره برای زنان سرپرست خانوار است که روز به روز تعداد آنها رو به افزایش بوده چرا که در ابتدای برنامه ششم توسعه تعداد این زنان ۳ میلیون نفر و اکنون به حدود ۶ میلیون نفر رسیده است.
خزعلی گفت: مسئله دوم حمایت حقوقی اجتماعی، مسئله سوم آموزش و مهارت آموزی و مسئله چهارم اشتغال زنان است.
وی اعلام کرد: برای ۱۸ استان اعتباری اختصاص داده شده و گرفتهایم که تسهیلاتی به زنان کارآفرین ارائه شود. این برنامه در قالب طرح کسب و کارهای پایدارمحور برای زنان اجرا شده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان داشت: نخبگان، هنرمندان و دانش بنیانها در پرورش و شکوفایی استعدادها بسیار مؤثر هستند و ما با بهره مندی از این افراد میتوانیم الگویی برای زنان دیگر کشورهای جهان باشیم.
خزعلی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در آموزش زنان منطقه موفق بوده است، گفت: زنان ایرانی میتوانند توانمندیهای علمی خود را به زنان دیگر کشورهای جهان ارائه دهند.
وی با بیان اینکه دو واکسن در کشور توسط زنان تولید شده گفت: با این وجود مشکل جدی ما اکنون این است که توانمندیهای زنان ایرانی به جهانیان نشان داده نشده و مشکل ما ضعف رسانهها در این زمینه است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: زنان ایرانی حتی جلوتر از بسیاری از زنان اروپایی بوده و ما برنامههایی داشته و داریم که توانمندی زنان را در حوره های مختلف مانند مشاغل خانگی، کارافرینی مباحث علمی و … نشان دهیم و تجارت آنها را منتقل کنیم.
خزعلی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر دشمن در تلاش است که چهرهای به غلط از زنان ایرانی ترسیم کند و شرایط ایران را در حوزه زنان بسیار سیاه جلوه دهد گفت: در اغتشاشات اخیر ۸۸ درصد دستگیرشدگان مردان و ۱۲ درصد زنان بودهاند که البته اکنون آمار حتی بیشتر شده و ۹۰ درصد مردان و ۱۰ درصد دستگیرشدگان زنان بودهاند حال این سوال مطرح است که چطور علیرغم اینکه مردان در صف اول درگیریها بودهاند، زنان در صدر کشتهها مطرح میشوند.
وی گفت: در سناریوهای دشمنان از زنان استفاده شده و در مباحث براندازی و اغتشاشات از آنها به عنوان وسیله برای رسیدن به هدف استفاده میشود. این مظلومیت زنان است.
معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور گفت: حدود یک سال گذشته میزان قهرمانی و مدال آفرینی زنان در کشور در حوزههای ورزشی ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
خزعلی گفت: ان شاءالله حرکتهای خوبی از سوی یونسکو در ایران داشته باشیم و به صورت عینی و عملی فعالیت زنان در حوزههای مختلف و توانمندیهای آنها به جهانیان نشان داده شود و به نظرم در شورای عالی یونسکو جای زنان خالی است.