همشهری آنلاین: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران دستور‌العمل‌های پیشگیری از حادثه را به تکایا و مساجد اعلام کرد.

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دستور‌العمل ایمنی پیشگیری از بروز حادثه در مکان‌های مذهبی از جمله مساجد، حسینیه‌ها و تکایا را به ستادهای مدیریت بحران مناطق 22‌گانه جهت پی‌گیری و نظارت در ایام سالروز عزاداری سالارشهیدان حضرت حسین‌بن‌علی (ع) و هفتاد‌ و دو تن از یاران باوفایش ارسال کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، این دستورالعمل در برگیرنده 13 مورد است و در ایام دهه عزاداری ماه محرم کاربرد دارد.

در این دستورالعمل تاکید شده است یکی از بانیان هیات باید به عنوان مسئول‌ هماهنگی در زمان بروز حادثه مسوولیت تخلیه اضطراری و انجام دیگر هماهنگی‌ها را به عهده بگیرد.

شایسته است این شخص برای آشنایی کافی با موارد و هماهنگی کامل، از قبل به ستاد مدیریت بحران منطقه در شهرداری مربوط معرفی شود.

دراین دستورالعمل مواردی نیز در زمینه چگونگی بازشدن درهای ورود و خروج و اینکه تمام درها به سمت بیرون باز شوند آمده است. همچنین باید مسیرهای رفت و آمد عزاداران به گونه‌ای باشد که به راحتی تردد کنند، مشخص کردن مسیرهای تخلیه اضطراری نیز از نکات مهم این دستورالعمل است.

استفاده از وسایل استاندارد برای سرمایش و گرمایش و وسایل گازسوز مورد استفاده در پخت‌و‌پز، خودداری استفاده از وسایل برقی غیرمجاز، لامپ و سرپیچ‌های غیر استاندارد، تامین برق از کنتور، تماس نداشتن سیم‌های برق با داربست‌های فلزی و چادرها نیز از موارد ذکر شده است.

در این دستورالعمل تاکید شده است که از نگهداری و ذخیره غیراستاندارد مواد سوختی مانند نفت و بنزین، مواد شیمیایی خطرناک، شوینده‌های اسیدی و مواد قابل اشتعال نظیر تینر در محل هیات خودداری شود.

جعبه کمک‌های اولیه نیز باید در محل مناسبی قرار داشته باشد.

سرانجام در این دستورالعمل ایمنی از مسوولان مکان‌های مذهبی خواسته شده است تا هنگام ترک تکیه،‌ حسینیه یا مساجد از بسته بودن مسیر اصلی گاز، به ویژه در آشپزخانه‌ها، اطمینان حاصل کنند.