به گزارش همشهری آنلاین، علی بهادریجهرمی، سخنگو و دبیر هیأت دولت بعد از ظهر امروز (سهشنبه، ۱۵ آذر) در نشست با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که به مناسبت ۱۶ آذر (روز دانشجو) برگزار شد، حضور پیدا کرد.
بهادریجهرمی در این نشست با اشاره به جنایات آمریکا علیه ملت ایران، گفت: برخی منتظر میمانند تا آینده برایشان چگونه رقم بخورد، اما جنس جوان ایرانی اینگونه بوده است که آینده برایش مهم بوده و خودش میخواسته آن را بسازد. تا وقتی تلاش میکنیم خودمان آیندهای در شأن ایران و ایرانی بسازیم، باید هزینه آن را بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: این جنس جوانان ایرانی سال ۵۷ آیندهای برای خودشان رقم زدند که متفاوت با نظم جهانی آن روز بود که بعد از جنگ جهانی دوم با ساختار حقوقی سازمان ملل و متکی بر قدرت دلار شکل گرفته بود.
سخنگوی تصریح کرد که پشتوانه دلار نه طلا که بمب اتمی بود و با معاهدات مختلفی که بسته شد و با طراحیهایی که برای نقاط مختلف جهان صورت گرفت، جهان اول و دوم و سوم شکل گرفت و آنها گفتند یک کشور در علم و فناوری حرکت کند و یک کشور پاسبان و ژاندارم باشد.
بهادری جهرمی ادامه داد: کشور ما آن زمان تأمینکننده انرژی خام و ژاندارم منطقه منطبق با اصولی بود که آمریکا آن را شکل داده بود و در آن، همین ژاندارم ارزشاش از سگ آمریکایی کمتر بود. اما مردم ما این قیام کردند و این قیام هندسه نظم و قدرت جهانی را تغییر داد.
وی با اشاره به تغییر هندسه نظم جهانی توسط جمهوری اسلامی ایران و تحمل نکردن این امر توسط طراحان این نظم بیان کرد: دفاع مقدس ۸ ساله از آشکارترین هجمهها به ایران بود و بیش از ۴۵ کشور از رژیم بعثی صدام حمایت کردند. وقتی عربستان سعودی ۳۵ میلیارد دلار حمایت مالی از جنگ عراق علیه ایران میکرد، میدانست از یک دیکتاتور حمایت میکند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه هم فعال بودن و پیشرو بودن هزینه دارد و هم منفعل بودن، گفت: رژیم سعودی وقتی از صدام حمایت میکرد، هزینه توافقاش با آمریکا را میپرداخت و عاشق چشم و ابروی صدام نبود. قریب ۴۵ کشور این روند را طی کردند تا با حمایت از صدام، پیشانی جوان ایرانی را زمین بزنند، اما برخلاف همه این فشارها و هزینهها، پیروز این میدان ایران قدرتمند بود.
بهادری جهرمی با تأکید بر اینکه از نظر دشمنان تلخی باید در کام ایرانیان باشد و لحظهای شیرینی به کامشان نیاید، خاطرنشان کرد: آمریکاییها میخواهند تصویری که از آنها در رسانهها منتشر میشود، شبیه بهشت باشد و این کاری است که دشمنان در جنگ رسانهای دنبال میکنند.
سخنگوی دولت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم بیان کرد: نتیجه عملکرد دولت طی یک سال و سه ماه اخیر، نه حل تمام مشکلات گذشته، بلکه در مسیر درمان قرار گرفتن مشکلات گذشته بوده است. به عنوان مثال رشد نزدیک به صفر اقتصاد کشور در زمان دولت گذشته، اکنون به نزدیک ۵ درصد رسیده است.
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در مورد فعالیت دولت در حوزه صنعت و معدن تشریح کرد: نرخ رشد ما در حوزه صنعت و معدن در سه ماه ابتدایی امسال، به ۵,۱ درصد رسیده است. البته در حوزه معدن همچنان آن طور که باید عمل نکردیم و مقام معظم رهبری نیز در دیدارشان با هیأت دولت به این قضیه اشاره کردند.
وی افزود: یک روز پس از دیدار رهبر انقلاب با هیأت دولت، مصوب شد در کارگروهی در دولت با حضور سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی و وزارت صمت، آسیب شناسی در زمینه فعال سازی معادن انجام شود؛ چون فعال سازی معادن، معمولاً با ایرادات محیط زیستی یا انرژی اتمی مواجه میشود، در این کارگروه دستگاههای مربوطه پیشنهادات برای اصلاح قوانین و رویهها ارائه دهند و این مهم در دستورکار دولت است.
سخنگوی دولت همچنین بیان کرد: نرخ اشتغال ما در تابستان امسال به ۸.۹ درصد رسید که کمترین نرخ بیکاری در طول ۱۸ سال اخیر در فصل مشابه است.
بهادری جهرمی تأکید کرد که آینده کشور را میتوان از مسیری که در یک سال گذشته طی کردیم، ارزیابی کنیم و به همین خاطر باید به کاهش تورم از ۶۰ به ۴۰ درصد افتخار کنیم اما تورم ۴۰ درصد هرگز قابل افتخار نیست.
سخنگوی دولت با اشاره به فعالیت رسمی رسانهها با دیدگاههای مختلف در جمهوری اسلامی بیان کرد: در جمهوری اسلامی ۱۳ هزار رسانه از سلایق مختلف وجود دارد و نگاههای مختلف با مجوز در کشور ما فعالیت رسانهای میکنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دریاچه ارومیه بیان کرد: تونل زاب که کشیده شده بود تا آب را به دریاچه ارومیه منتقل کند به گونهای طراحی شده بود که قابلیت انتقال آب را نداشت. دولت هماکنون سعی دارد این تونل را بازسازی میکند تا آب پشت سد را به دریاچه برساند.
بهادری جهرمی اضافه کرد: به این خاطر که این تونل مناسب نبود، آقای کلانتری از ریاست سازمان محیط زیست عزل شد و الان مسئولیت احیاء دریاچه ارومیه با استاندار مربوطه است.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه حکومت ۴۳ سال است تحویل مردم داده شده، بیان کرد: دلیل پایین آمدن مشارکت در انتخابات اخیر این است که وقتی مردم خدمت ببینند، پای صندوق رأی میآیند و وقتی نبینند نمیآیند.
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت انتصابات در نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: برادر رئیسجمهور این دولت در نهاد ریاست جمهوری نیست. این دولت سعی کرده بر مدار انتخاب نیروهای کارآمد حرکت کند و یک کارگروه ویژهای برای انتصاب در سطوح مختلف شکل گرفته است.
وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در مورد فاصله بین مسئولان و مردم اشاره کرد که از همین دانشگاه رئیسجمهور و وزیرانی در کشور انتخاب شدند که یک روز بر روی همین صندلیها مینشستند.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه صدای اعتراض مردم شنیده میشود، مثال زد: بازنشستگان نامهای را برای مرکز ارتباط مردمی فرستادند و شخص رئیسجمهور به معاون اول دستور داد که این موضوع پیگیری شود و این اتفاق هم افتاد. حدود ۲ میلیون نامه به مرکز ارتباط مردمی فرستاده شده و تکتک این نامهها پیگیری میشود.
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره علت معرفی مهرداد بذرپاش به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، اظهار کرد: کسی به عنوان گزینه پیشنهادی این وزارتخانه معرفی شده که جوان است، سابقه مدیریت در سطح معاونت ریاست جمهوری دارد، سابقه ریاست شرکتهای بزرگ دولتی را داشته و در مجلس هم حضور داشته و عضو هیأت رئیسه آن نیز بوده است. من کاری به جناحهای سیاسی ندارم اما اگر به چنین فردی اعتماد نکنیم به چه کسی میخواهیم اعتماد کنیم؟