به گزارش همشهری آنلاین، در بیانیه سفارت روسیه در لندن آمده است که مسکو اظهارت کلورلی را قاطعانه رد می کند و آن را در راستای پیروی از آمریکا می داند.
این بیانیه می گوید : طرف انگلیسی به خوبی میداند که کنایهها درباره ارسال تجهیزات نظامی ایران به روسیه که کلورلی آن را شرم آور قلمداد می کند، کاملاً دور از ذهن است.
سفارت مسکو گفت که روسیه، برخلاف مخالفان غربی اش، همواره متعهد به تبعیت از قوانین ملی و قوانین بینالمللی در همکاری با کشورهای ثالث است. اگر در مورد معاملات شرم آور صحبت می کنیم، کلورلی باید قبل از هر چیز کمک های عظیم نظامی-فنی، مالی و تبلیغاتی به رژیم کی یف را که توسط انگلیس و متحدان غربی اش ارائه می شود، به یاد بیاورد.
سفارت مسکو در لندن تاکید کرد که پمپاژ اوکراین با سلاح های غربی "برخلاف هنجارهای اساسی" تنها به طولانی شدن خصومت ها و افزایش تعداد تلفات غیرنظامی کمک می کند و نیروهای مسلح اوکراین از تجهیزات نظامی دریافتی استفاده می کنند. تروریست ها اهداف غیرنظامی در خاک روسیه را مورد حمله قرار می دهد.
در این بیانیه آمده است : لندن به خوبی از همه این ها آگاه است. با این حال، این حقایق در جریان اصلی رسانه های محلی نفوذ نمی کند و مقامات بریتانیایی با شرمندگی در مورد آنها سکوت می کنند.
سفارت روسیه اعلام کرد که یک سوال طبیعی مطرح می شود: آیا چنین سیاست دو گانه ای در مسیر اوکراین تنها نمونه ای از معامله "شرم آور" نیست که جیمز کلورلی با نگرانی درباره آن بحث می کند؟
این بیانیه می گوید، منظور ما این است که تمام حقایق دخالت لندن و سایر پایتخت های غربی در تشویق مالی و تسلیح رژیم کی یف و همچنین در برنامه ریزی اقدامات نظامی علیه تأسیسات و پرسنل نظامی روسیه را با دقت ثبت می کنیم. البته چنین اعمال مجرمانه ای برای همه دست اندرکاران عواقب قانونی خاصی در پی خواهد داشت.
سفارت روسیه با استناد به این که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تامین هرگونه کالا، تجهیزات، فناوری و اجزای مرتبط با موشک را ممنوع میکند، اعلام کرد : منطقی است که رهبران بریتانیا به اقدامات ناقض واقعی این قطعنامه و ایالات متحده که خروج یکجانبهاش از توافق هستهای به چالش جهانی تبدیل شده است، توجه کنند.
قطع روابط روسیه و انگلیس به نفع هیچ کس نیست
همچنین آندری کلین سفیر مسکو در لندن روز دوشنبه گفت که قطع روابط دیپلماتیک روسیه و بریتانیا به نفع کسی نیست. کلین در در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا که روز دوشنبه منتشر شد، ادامه داد: قطع روابط دیپلماتیک شدیدترین اقدام است. اکنون به نظر من این نه به نفع لندن است و نه به نفع ما."
وی خاطرنشان کرد که روابط بین دو کشور در سال ۲۰۱۸ پس از پرونده اسکریپال شروع به وخامت کرد، اما پس از آن روابط تجاری، انسانی و اقتصادی باقی ماند.
کلین گفت که روابط دوکشور پس از ۲۴ فوریه ( صدور فرمان ولادیمیر پوتین برای آغاز حمله به اوکراین موسوم به عملیات ویژه ) تنها در سطح دیپلماتیک دوجانبه ادامه یافت.
روابط انگلیس و روسیه پرفراز و نشیب بوده و این روابط در پس از مناقشه اوکراین در سال ۲۰۱۴ تا حد زیادی بحرانی و دو کشور در مورد مهم ترین موضوعات بین المللی دچار اختلاف شدید شدند.
همچنین پس از مسمومیت «سرگئی اسکریپال» جاسوس پیشین روسیه و یولیا دختر او با گاز اعصاب در سال ۲۰۱۸ که لندن این اتفاق را از سوی مسکو قلمداد کرد، روابط دو کشور با چالش جدیتری روبهرو شد.
از سوی دیگر کارشناسان روسی معتقد هستند حوادث دو دهۀ گذشته به خوبی نشان میدهد انگلیس رویکرد خصمانهای در قبال روسیه داشته است که اعطای پناهندگی به بوریس برزوفسکی اولیگارشی معروف روس از سوی انگلیس در سال ۲۰۰۳، اتهام انگلیس به روسیه در مورد قتل الکساندر لیتونیکو در سال ۲۰۰۶، حمایت قاطع لندن از تحریمهای اتحادیه اروپا بر ضد مسکو در سال ۲۰۱۴ و تلاش انگلیس برای واکنش بینالمللی دربارۀ سرگئی و یولیا اسکریپال از جمله این موارد است.