به گزارش همشهری آنلاین، مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک که اصطلاحا IEEE خوانده میشود بزرگترین مؤسسه بینالمللی حرفهای و غیرانتفاعی در جهان بهحساب میآید. هدف این مؤسسه کمک به پیشبرد فناوری بهطور عام و حوزههای وابسته به مهندسی برق و کامپیوتر و همچنین زمینههای وابسته بهطور خاص است.
براساس گزارشی که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران منتشر کرده بخش ایران IEEE با سابقه فعالیت گسترده بیشتر از نیم قرن، متشکل از ۱۴کمیته تخصصی، ۵۸شاخه دانشجویی در دانشگاههای کشور و مشاورین و متخصصان در صنعت است. این بخش در سالهای اخیر با حمایت وزارت ارتباطات فعالیتهای علمی – تحقیقاتی داخلی و بینالمللی خود را در تمامی عرصهها با مشارکت صنعت و دانشگاه توسعه داده است.
هر چند مهندسان برق و الکترونیک هسته اولیه این سازمان را تشکیل میدادند اما اکنون مهندسان و محققان حوزههای مرتبط دیگر ازجمله دانشمندان کامپیوتر، توسعهدهندگان نرمافزار، متخصصان فناوری اطلاعات و فیزیکدانان از اعضای این سازمان هستند. جایزه سال ۲۰۲۲ در ناحیه ۸ IEEE به پاس خدمات مناسب بخش ایران به اعضایش به کشور ما اعطا شده است.
بخشهای محلی این مؤسسه نفش مهمی در پیشبرد و توسعه علمی کشورها در زمان الکترونیک و حوزههای مرتبط دارند. حدود ۳۰ درصد انتشارات جهان در حوزه برق و کامپیوتر از سوی این مؤسسه صورت میگیرد. علاوه بر این IEEE از مؤسسات مهم استانداردسازی در جهان بهحساب میآید. انجمن استانداردسازی این مؤسسه حوزههای مختلفی ازجمله فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی، مخابرات و حتی نانوفناوری را تحت پوشش خود دارد. شاید مشهورترین استانداردی که بخش مهمی از مردم با آن سر و کار داشتهاند استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱ باشد که در ارتباطات بیسیم نقش اساسی بازی میکند.