یک کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بورس گفت: احتمالا در بازار سرمایه در ماه‌های آینده و در یک سال آینده به دلیل رشد قیمت ارز و وجود تورم، رشد قابل توجهی را تجربه خواهیم کرد.

همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: چند روزی می‌شود که حال و احوال بورس نسبت به گذشته مساعدتر شده و شاهد روند صعودی در بازار سرمایه هستیم. با توجه به شرایط حاکم بر کشور، بازار سرمایه در روزهای اخیر متاثر از افزایش قیمت دلار همپای بازارهای دیگر صعودهایی را تجربه کرده. اما این روند صعودی در بورس چقدر ادامه‌دار خواهد بود؟ آیا شاهد افزایش تقاضا و ورود پول تازه به بورس خواهیم بود؟ این‌بار می‌شود امیدوار بود که ضرر مردم در بورس جبران شود یا این رشد هم موقتی است؟

تاثیر دلار و تورم بر صعود بورس

یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه از محرک‌های اصلی بازار سرمایه در روزهای اخیر افزایش نرخ ارز است، به همشهری آنلاین گفت: چند هفته است که با افزایش قیمت دلار شاهد صعود قیمت‌ها در بازارهای مالی مانند طلا و سکه و خودرو هستیم و این موضوع با تاخیر به بازار سرمایه هم سرایت کرده است البته تاثیر اصلی دلار بر بورس را ما زمانی می‌توانیم ببینیم که نرخ دلار نیمایی به سمت بالا حرکت کند که هنوز فاصله زیاد است و حرکت جدی در دلار نیمایی نداشته‌ایم.

«علی خسروشاهی» در مورد دیگر عواملی که در روزهای گذشته بازار سهام را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: موضوع دیگری که ما با آن روبه‌رو هستیم این است که جلوی عرضه‌ها هم گرفته شده است. الان خیلی از سهم‌هایی که در آستانه بالای قیمتی معامله می‌شوند از آنجا که خیلی از حقوقی‌ها اجازه عرضه‌های سنگین را ندارند این باعث شده است که فشار تقاضا ایجاد شود و بماند. بر این اساس، هرچند شاهد افزایش نسبی ارزش معاملات بوده‌ایم اما هنوز با زمانی که احساس کنیم پول سرمایه‌گذارانی که خارج از بازار سرمایه هستند وارد بورس بشود، فاصله زیادی داریم.

حمایت‌های دستوری از بورس جواب نمی‌دهد

اخیرا احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم اعلام کرد که هیأت وزیران موافقت کرده است در بودجه ۱۴۰۲ مبلغی به حمایت از بازار سرمایه اختصاص داده شود. کارشناس بازار سرمایه در مورد اینکه چنین سیاست‌ها و حمایت‌های دستوری چقدر در رونق بازار سرمایه تاثیر دارد، گفت: شاید در بهترین حالت باعث شود که پول بیشتری از بورس خارج نشود. چرا که پول‌هایی که الان در بازار است و باعث رشد در بازار سرمایه در چند هفته گذشته شد برای کسانی است که از قبل در این بازار بوده‌اند و هستند و هنوز پول و سرمایه جدیدی به بورس نیامده است.

خسروشاهی با بیان اینکه طرح‌هایی مانند بیمه سهام و اختصاص مبالغی در بودجه و یا از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار سرمایه اقدامات سطحی محسوب می‌شود، افزود: به‌واقع این طرح‌ها چندان جذابیتی ندارد و نمی‌شود امیدوار بود که در بلندمدت سرمایه‌گذار را ترغیب کند که با اهداف بلندمدت سرمایه‌گذاری کنند و پول جدید به بورس تزریق شود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اصل کار باید درست شود که نمی‌شود. اصل کار هم آن است که سیاست‌های بخش اقتصاد درست شود و مشکلات حل شود که هنوز هیچ نشانه‌ای از آن نه در سیاست‌های پولی و مالی و بانک مرکزی و نه در بخش بودجه و نه در سیاستگذاری‌های کلان برای صنایع نمی‌بینیم و این بخش‌ها رها شده است، بنابراین اینکه صرفا مبالغی به بازار سرمایه اختصاص داده شود، اشتباه و پول حرام کردن است.

خسروشاهی گفت: من فکر می‌کنم حتی اگر ما شاهد یک رشد خوبی هم در بورس باشیم ناشی از بهبود شرایط شرکت‌ها نیست و صرفا انتقال اثر افزایش نرخ ارز و بحث‌های تورمی است و رشد واقعی با این سیاست‌هایی که از آن صحبت شده است بسیار دور از ذهن است که اتفاق بیفتد.

رشد بورس ادامه‌دار است؟

این کارشناس بازار سرمایه در مورد روزهای پیش روی بازار سرمایه پیش‌بینی کرد که فعلا روند مثبت ادامه‌دار باشد.

خسروشاهی افزود: با توجه به آنچه که گفته شد اگر طی یک سال آینده نرخ ارز همچنان رشد کند و ما هم اثرات تورمی آن را ببینیم باید بدانیم که بورس هم از بقیه بازارها چندان مستثنا نیست چرا که بازارها همگرا هستند و هر چند ممکن است تقدم و تاخر داشته باشند مثلا اول خودرو گران شود بعد ارز و بعد مسکن ولی در نهایت همه رشد خواهند کرد فقط ممکن است که درصد آن متفاوت باشد.

منبع: همشهری آنلاین