افتتاحیه سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در حرم شاهچراغ برگزار شد.
در اغاز مراسم بعد از پخش نماهنگ «قول مادرانه» توسط خانواده شهید سرایداران از خانواده مرحوم محمد جعفری، فیلم ساز جبهه فرهنگی انقلاب در شیراز تقدیر شد. همچنین نشان شهید سیاح طاهری در سیزدهمین جشنواره مردمی عمار به ستاد اکران مردمی گیلان رسید. این نشان به دست خانواده شهید محمدرضا کشاورز، شهید ۱۵ ساله حادثه تروریستی شاهچراغ به نماینده ستاد اکران مردمی گیلان رسید. در این مراسم لباس و حمایل خادمی شاهچراغ(ع) توسط فرزند شهید «حسنعلی پورعیسی» از خدام شهید حادثه تروریستی شاهچراغ(ع) به پدر شهید عجمیان از شهدای مدافع امنیت تقدیم شد. در بخش پایانی افتتاحیه برگزیدگان بخش های مسابقه مستند و داستانی سیزدهمین دوره جشنواره اعلام شد.
بخش فیلمنامه:
بر این اساس هیئت داوران بخش «فیلمنامه» متشکل از آقایان هوشنگ توکلی، احمد شاکری، امین صدیقی، محمد ساسان و جمال یزدانی در بخش طرح فیلمنامه ضمن تقدیر از اثر «سوفار» به نویسندگی «حمید رسولپور»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به بومگرایی، قهرمان محوری و پرداختن به ورزشهای بومی» به اثر «کبدی» به نویسندگی آقای «محمد صبوحی» اهدا شد.
بخش فیلمنامه فانوس:
هیئت داوران در بخش فیلمنامه فانوس این بخش را به دلیل «ساختار منسجم، توجه به مسئله جنایات منافقین و مقاومت مردمی» به اثر «چهار زبر» به نویسندگی سرکار خانم «طاهره ولیپور» اهدا کرد.
بخش پویانمایی:
هیئت داوران بخش «پویانمایی» متشکل از آقایان محمد سرشار، مجید اسماعیلی و سرکار خانم رقیه فاضل در بخش پویانماییِ بلند و نیمه بلند: ضمن تقدیر از اثر ضمن تقدیر از اثر «قلعهی ماهیان» به تهیهکنندگی آقای «امیر کساوندی»، فانوس این بخش به علت «جذابیت بصری مناسب، تکنیک متناسب با مضمون و طنز دلنشین» به اثر «لوپتو» به تهیهکنندگی آقای «فرهاد امینزاده» تعلق گرفت.
در بخش پویانماییِ کوتاه:
ضمن تقدیر از اثر «نامهای به آرتین» به تهیهکنندگی سرکار خانم «معصومه عربخانی»، فانوس این بخش به علت «جذابیت بصری، تلفیق صحیح صدا و تصویر و کارگردانی درست و بهجا» به اثر «ماه همدلی» به تهیهکنندگی آقای «محمد سیدجوادی» تعلق گرفت.
در بخش پویانماییِ سریالی:
لوح افتخار این بخش را به علت «داستان ساده و روان، توجه به موضوع قهرمان در آثار کودک و جذابیت بصری» اهدا میکند به: اثر «روایت ستارهها» به تهیهکنندگی آقای «سیدمحمد پیشنمازی» و لوح افتخار دوم این بخش را به علت «نگاه لطیف و خردسالانه به حماسه اربعین و طراحی جهان تصویری هنرمندانه» اهدا میکند به: اثر «قصههای آفتابگردون» به تهیهکنندگی آقای «حجت غیباللهزاده». همچنین لوح افتخار دیگر این بخش به علت «مضمون نو همراه با رعایت استانداردهای تولید» تعلق میگیرد به اثر «شهدای مدافع وطن» به تهیهکنندگی آقای «محمدحسین فرمانی».
هیئت داوران در بخش «نماهنگ» ؛ متشکل از آقایان هادی آرزم و محسن صفاییفرد ضمن تقدیر از اثر ضمن تقدیر از اثر «مسافران خورشید» به کارگردانی آقای «علی ملاقلیپور»، اثر «شاهچراغ» به کارگردانی آقای «محمد ابراهیمیفر» و خوانندگان اثر «علیکالسلام»، لوح افتخار این بخش را به علت «واکنش بههنگام به مسائل روز در قالب موسیقی اعتراض همراه با انتخاب درست هنروران و کارگردانی درست و رسا در راستای طرح ایده مرکزی» اهدا میکند به اثر «اعتراض دارم» به کارگردانی آقای «احمد ذوالفقاری» و لوح افتخار دوم را به علت «واکنش به هنگام به مسائل روز و استفاده از راوی-شاعر خانم در نماهنگ» اهدا میکند به اثر «قول مادرانه» به کارگردانی آقای «محمدعلی یزدانی».
جایزه ویژه دستاورد فرهنگی هنری توسط هیئت داوران به دلیل «فرصت شناسی از ظرفیت سرود و نوجوان برای پیوند با هیئت و استمرار در این مسیر» تقدیم می شود به «حاج عبدالرضا هلالی».
در بخش «تولیدات تلویزیونی» ؛ متشکل از آقایان مجید اکبرشاهی، محمد لسانی، سیدمحمد حسین هاشمی گلپایگانی، سیدرسول منفرد، خانم آسیه زارعی هیئت داوران در بخش برنامه تلویزیونی ترکیبی ضمن تقدیر از اثر ضمن تقدیر از اثر «جان و تن» به تهیه کنندگی آقای «مهدی مستوفی» و اثر «دورت بگردم ایران» به تهیهکنندگی آقای «حسن حبیبزاده»،
لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به نسل نوجوان، مسئله محوری و ارائه یک برنامه متفاوت در تولیدات استانی» اهدا میکند به اثر «مستند مسابقه سه میم» به تهیه کنندگی سرکارخانم «فاطمه باقری» و لوح دوم این بخش به علت «پژوهش محوری، پرداخت خلاقانه و بهکارگیری تکنیکهای مناسب بصری در روایت» تعلق میگیرد به اثر «مهمات 2» به تهیهکنندگی آقای «سیداحمد موسویان» و فانوس این بخش به دلیل «نگاه جهانوطنی و عکسالعمل به هنگام و ابداعی به شرایط روز» اهدا میشود به اثر «سندباد» به تهیه کنندگی آقای «محسن حاجکرمی».
همچنین هیئتداوران ازتوجه و اهتمام برنامههای «دی بی سی» و «پاورقی» بابت «عکسالعمل سریع و به موقع به مسائل و اتفاقات روز» تقدیر مینماید.
در بخش کلیپ و آیتم تلویزیونی
ضمن تقدیر از اثر «دلدادگان» به کارگردانی آقای «امید مدحج» و اثر «گرفتار تو» به کارگردانی آقای «احسان سنائیراد»، لوح افتخار این بخش را به علت «توجه به فرهنگ پهلوانی، بازآفرینی یک الگوی ورزشی و انتخاب یک سوژه از دستاوردهای جامعه ایرانی» اهدا میکند به اثر «مازرونی پهلوون» به کارگردانی آقای «فرحبخش فرهیدنیا».
در بخش موشن گرافیک
ضمن تقدیر از اثر «قیام واژهها» به کارگردانی آقای «سعید فتاحی»، لوح افتخار این بخش را به علت «شناخت مسئله و خلاقیت در پرداخت آن» به اثر «نفتی نشی» به کارگردانی آقای «محسن رسولی» اهدا شد.
بخش تلویزیون اینترنتی:
لوح افتخار این بخش به علت «کشف و پرداخت سوژه ارزشمند» به اثر «درآمد دلاری با صابون» به کارگردانی خانم «فاطمه عابدزاده» اهدا شد.
بخش گزارش خبری:
لوح افتخار این بخش به علت «کشف معضل اجتماعی، توجه به سلامت عمومی و افشای پشتپردهی سبک زندگی غربی» به اثر «کافی متادون» به کارگردانی خانم «هدی زاهدی» اهدا شد.
همچنین لوح افتخار دیگر این بخش را به علت «نگاه متفاوت به سوژه و ایجاد ارزش خبری» به اثر «ایستگاه شهادت» به کارگردانی خانم «فاطمه آقامحمدی» تعلق گرفت.
هیئت داوران فانوس این بخش را به علت «جسارت و کشف معضل از نگاه مسئولان و مطالبهگری» به اثر «پسماندهای صنعتی که جان میگیرند» به کارگردانی خانم «زهره بیادی» اهدا کرد.
بخش فیلم ما:
هیئت داوران در بخش «فیلم ما»؛ متشکل از آقایان محمد نیکدل، سهیل حاجیپور، مهدی عشقی، خانم هاجر صفائیه، خانم مریم حسننیا، از اثر «عمو سردار» به کارگردانی آقای «محراب عبداللهزاده» به دلیل «جسارت در خلق یک اثر قهرمان محور» و اثر «زمین پاک» به کارگردانی آقای «منصور مهدیزاده» به دلیل «همت مستندساز برای حل یک معضل اجتماعی با استفاده از ظرفیتهای جمهوری اسلامی» و اثر «برای آرتین» به کارگردانی «سپیده شراهی» به علت «واکنش به هنگام به یک رخداد واقعی» تقدیر کردند.
لوح افتخار این بخش به دلیل «ثبت و نمایش فعالیت اجتماعی و مشارکت قهرمانانه زنان ایرانی در ادوار مختلف» به اثر «بانوان جهادی» به کارگردانی آقای «حسن سهرابی» اهدا شد و لوح دیگر به دلیل «پرداختن به هویت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در جغرافیای روستا و دور از مرکز» به اثر «خاطره» به کارگردانی آقای «سجاد اربابی» تعلق گرفت.
نمایش فیلمهای سیزدهمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار از روز پنجشنبه ۱۵ دیماه از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۲۲:۴۵ در سینما فلسطین آغاز شد و تا ۲۱ دی ادامه خواهد داشت. علاوه بر اکرانهای آثار مردمی در سینما فلسطین، همانند دوره پیشین، علاقمندان با مراجعه به سایت مورد نظر نیز میتوانند به صورت مجازی به تماشای آثار این دوره بنشینند.