روسیه روز جمعه اعلام کرد که نیروهایش کنترل شهر سولدار در شرق اوکراین را که مرکز معدنکاری نمک است، پس از روزها جنگ بی‌امان به دست گرفته‌اند و مدعی نخستین پیروزی بزرگ بعد از شش ماه عقب‌نشینی‌های نظامی شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز کی‌یف در ساعات ابتدایی روز جمعه اعلام کرده بود پس از شبی «آتشین» جنگ در این شهر ادامه دارد.

روسیه می‌گوید تسخیر شهر سولندار امکان قطع مسیرهای تدارکاتی اوکراین به باخموت، شهر بزرگتر مجاور را فراهم می‌کند و نیروهای اوکراینی باقیمانده در آنجا را به دام می‌اندازد. روسیه در جنگی مرگبار ماه‌ها است که در تلاش برای تصرف شهر باخموت بوده است.

وزارت دفاع روسیه گفت: «تصرف شهر سولدار امکان بمباران مداوم دشمن بوسیله نیروهای هوایی و موشکی و توپخانه نیروهای روسی را فراهم آورده است.»

کی‌یف می‌گوید روسیه امواجی از سربازان و مزدوران را در جنگی بی‌هدف برای تصرف شهر بمباران‌شده و ویران سولدار به کار گرفته است و مقامات آمریکایی مدعی هستند که پیروزی روسیه در این شهر یا حتی در باخموت تفاوت زیادی در کل جنگ ایجاد نمی‌کند.

عنوان

شهر سولدار که پیش از جنگ فقط جمعیتی در حد ۱۰۰۰۰ نفر داشت، بالای معدن‌های غاری نمکی قرار دارد. شهر باخموت که ده بار بزرگتر است یک مرکز مهم منطقه‌ای ایالتی است.

جان کیربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «حتی اگر هر دو شهر باخموت و سولندار به دست روس‌ها بیفتند، تاثیری راهبردی بر خود جنگ نخواهند گذاشت و این تصرف قطعا جلوی اوکراینی‌ها را نخواهد گرفت یا پیشروی آنها را کُندشم نخواهد کرد.»

گروه واگنر که سربازان مزدبه‌گیر را برای روسیه بسیج می‌کند و بوسیله یک متحد ولادیمیر پوتین اداره می‌شود، روز چهارشنبه ادعای تصرف شهر سولدار را کرده بود، اما وزارت روسیه روز جمعه این خبر را تایید کرد.

خطوط مقدم در جنگ اوکراین در طول دو ماه گذشته از هنگام آخرین عقب‌نشینی بزرگ روسیه در جنوب تغییر چندانی نکرده‌اند. در همین حال، نبردها در اطراف شهرهای باخموت و سولدار به وضعیتی بدل شده است که طرفین آن را «چرخ گوشت» می‌نامند- جنگی فرسایشی که جان هزاران سرباز ضروری بر نبردهای سرنوشت‌ساز آینده را گرفته است.

سال جدید با وعده‌های مهم رساندن سلاح‌های غربی بیشتر به اوکراین همراه بوده است که به دنبال خودروهای زرهی است که تا به پیکار با تانک‌های روسی بپردازند. فرانسه، آلمان و آمریکا در آخر هفته قول دادن خودروهای زرهی جنگی به اوکراین را دادند.

در روزهای اخیر تاکید برتانک‌های جنگی اصلی بوده است که هنوز کشورهای غربی به اوکراین نداده‌اند. فنلاند روز جمعه به لهستان پیوست که قول فرستادن تانک‌های لئوپارد ساخت آلمان را به عنوان بخشی از اتحاد کشورهای غربی به اوکراین داده است. این کار نیاز به مجوز برلین دارد که تا به حال از این کار اکراه داشته ، اما اخیرا تمایل خود به دادن اجازه فرستادن تانک‌ها نشان داده است.