محمدجواد لاریجانی گفت: مردم ما هم وقتی ببینند به راحتی می‌توانند از طریق پیام رسان های داخلی کار خود را انجام دهند استقبال می کنند فضای مجازی داخلی هم باید قوانین خود را داشته باشد ...

به گزارش همشهری آنلاین، محمدجواد لاریجانی تحلیگر مسائل سیاسی و رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در گفتگو با فارس به نکات مهمی درباره فیلترینگ فضای مجازی به ویژه اینستاگرام و واتساپ اشاره کرده که مهمترین بخش‌های آن در زیر آمده است:

* نظر و تحلیل ما درباره فیلترینگ فضای مجازی به نگاه و تصور ما از این فضا باز می‌گردد من با اینترنت مخالفتی ندارم و بر علیه آن نیستم اما نباید به شکل عوامانه با فضای مجازی مواجه شد. امروز یک مشکل مهم جهان مسئله داشتن قواعد برای فضای مجازی است امروز بشریت در معرض یک بردگی بسیار سنگین فکری قرار دارد که این مسئله محدود به ایران هم نیست. امروز برای انسان متمدن و مدرن کشف واقعیت کار بسیار مشکلی است فضای مجازی امروز ظلمات فوق ظلمات است.

* باید بدانیم که غربی ها در فیلتر کردن بی رحم هستند و اگر به ضررشان باشد اینترنت را هم قطع می کنند. فضای مجازی فضای کاملا تحت کنترل خواسته های غرب صهیونی است این کاملاً روشن است. همین الموسی که الان عکس از همه جا منتشر شده یک عنصر کاملاً صهیونیستی است و امروز هم که پرده ها برداشته شد و معلوم شد که توییتر کجا بوده و چه کار می کرده است.

* ما نباید فضای مجازی مان را مثل گذشته بدون در و پیکر بگذاریم اگرسوشال مدیاهایی که امروز هستند حاضر باشند قوانین ما را رعایت کنند من بد نمی دانم که ما در یک سیستم معقولی با این سوشیال مدیاها قرارداد ببندیم مثل سایر کشورهایی که این گونه عمل می کنند اما آنها هرگز حاضر به بستن این قرارداد نخواهند شد.

* به نظر من موضع وزیر ارتباطات در ارتباط در این موضوع بسیار خوب است اما این پیام رسان های خارجی نه تنها در مورد ایران بلکه در مورد دیگر کشورها نیز مسائل را رعایت نمی کنند ما حتماً باید نگران این که می‌گویند چرا فیلتر کرده‌اید نباشیم و باید فضای مجازی داخلی کشورمان را برای ماشین های فعال داخلی خودمان فراهم کنیم که در این زمینه دو سرمایه گذاری لازم است یکی سرمایه گذاری تسهیلی برای اینکه سوشیال مدیاهای داخلی مان فعال شود، دیگری سرمایه‌گذاری زیربنایی است که به نظر من ما حتماً باید یک دیتا بند بزرگی درست کنیم که دیتا ماینینگ هم انجام دهد و آن را به کسانی که میخواهند استفاده کنند اجاره دهیم.

* مردم ما هم وقتی ببینند به راحتی می‌توانند از طریق پیام رسان های داخلی کار خود را انجام دهند استقبال می کنند فضای مجازی داخلی هم باید قوانین خود را داشته باشد چرا که این فضا هم از آلودگی هایی ایمن نیست پس ما مجموعه ای از قوانین را لازم داریم تا از فضای مجازی داخلی مان حفاظت کند.

* من نگران این نیستم که فیلترینگ ادامه پیدا کند مگر عدم فیلترینگ چیست؟ مگر پیام رسان های خارجی درهایی از معرفت را برای ما باز می کند؟ لذا چیز مهمی نیست.

* تمام همت ما باید بر این باشد که سوشیال مدیای داخلی خودمان را فعال و توانمند کنیم و نکته دیگر اینکه سوشیال مدیاهای غربی حتماً باید با قرارداد فیلترشان آزاد شود و هر سوشیال مدیا ای که حاضر نیست قرارداد ببندد نباید فیلترش هم برداشته و آزاد شود.

* نکته قابل ذکر این جا است که فیلترینگ به خودی خود حوزه مهمی است و ما نباید فکر کنیم که اگر یکبار فیلتر کردیم کار تمام است بلکه فیلترینگ هم خود نیازمند کار بسیار وسیعی است. نکته دیگر این است که ما باید به استقبال تحولات آینده در حوزه اینترنت و فضای مجازی برویم. دو تحول مهم در این حوزه وجود دارد: یکی دیگر از نواقص مربوط به محاسبات کوانتومی است که پیشرفت در آن می‌تواند تحول مهمی در عمل انتقال داده ها و از همه مهمتر امنیت اینترنتی باشد.

* در واقع انتقال داده ها از طریق معمول امواج الکترونیکی نخواهد بود بلکه استفاده از وضعیت های کوانتومی در ذرات نور یا ذرات الکترونیک خواهد بود.

* این شخصیت تناسخی از طریق فضای مجازی می‌تواند برای ما خودرو بخرد یا خودرو بفروشد و یا کار معاملات دیگر انجام دهد، در واقع فرد در قالب همان شخصیت تناسخی میشود که این نهایت بردگی انسان در سیستم فضای مجازی است که این موضوع در حال حاضر به سرعت در حال پیشرفت است و هم اکنون حدود ۱۰ میلیون انسان در آن عضویت دارند.

* کانکو کامپتیشن در واقع تعامل با اینفورمیشن را از حالت دیجی به حالت دیگری تبدیل می کند که انتقال و سرعت آنها دیگر قابل مقایسه نیست.

* ما در حوزه حرکت اجسام دو مسیر مختلف فیزیک داریم که هنوز نتوانسته ایم آنها را تلفیق کنیم. یکی مسیری است که میدان های حرکتی را میدان‌های گرانشی تعریف می کنیم مثل تئوری هایی که انیشتین دارد اینها همگی در میدانهای گرانشی هستند، یکی هم میدان های کوانتومی هست که این میدان های کوانتومی هم مربوط به ذرات خیلی ریز و هم مربوط به کهکشان های خیلی بزرگ است که قوانین همه آن ها یکی است.

* یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی تاسیس رصدخانه بزرگ ملی است که یکی از رصدخانه های مدرن دنیا است و در جهان اسلام اولین کشوری هستیم که دارای رصدخانه به این پیشرفتگی هستیم. در منطقه غرب آسیا بعد از ما هند  است که رصدخانه هاش از ما عقب افتاده تر است و بعد هم کشور چین است. در طول شبانه روز به خوبی در رصد خانه ایران رصد انجام میشود.  رصدخانه ایران در اولین رصد تجربی خود کهکشان هایی را رصد کرده که ۳۲۰ میلیون سال نوری با ما فاصله دارند، حتی بعضاً ۵۰۰ میلیون سال نوری فاصله آنها با زمین است.

* انتقال اطلاعات در حال حاضر از روی کدها انجام می شود که این موضوع به حرکت های بسیار کوچک ذرات الکترونیکی تبدیل می شود.