همشهری آنلاین-گروه فرهنگی: زنده یادان بابک بیات و ناصر چشم آذر، حسین علیزاده، مجید انتظامی، محمدرضا علیقلی، کامبیز روشن روان و کارن همایونفر از جمله آهنگسازانی هستند که در طول ۴۰ دره قبلی ۲۱ جایزه از چهل جایزه این جشنواره را به دست آورده بودند.
با نگاهی به عوامل ساخت و تهیه فیلمهای حاضر در جشنواره چهل و یکم، فقط نام کارن همایونفر به چشم میخورد و این احتمال وجد دارد که در این دوره از رقابتها رکوردهای بخش موسیقی تغییری نکنند.
اولین سیمرغ جشنواره فجر نصیب چه کسی شده بود؟
اولین سیمرغ جشنواره فجر در سال ۶۱ را اسماعیل تهرانی (زادهٔ ۲۸ فروردین ۱۳۲۷) موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر برای فیلم «یا زهرا» به کارگردانی جواد شمقدری به دست آورده بود که این فیلم در آن دوره از جشنواره در بخش آماتورها اکران شده بود.
رکورداران سیمرغ موسیقی
حسین علیزاده، مجید انتظامی و محمدرضا علیقلی از رکوردان صید سیمرغ بلورین موسیقی جشنواره فیلم فجر از ابتدا تا امروز هستند که هریک از این آهنگسازان به تنهایی توانستهاند ۴ و در مجموع ۱۲ سیمرغ بلورین را نصیب خود کنند.
محمدرضا علیقلی
علیقلی ۱۵ بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر و ۴ بار را موفق به کسب این سیمرغ بلورین شدهاست.
موسیقی متن فیلمهای خیلی دور، خیلی نزدیک، نرگس، قدمگاه، امکان مینا و دختر از ساختههای این آهنگساز است.
مجید انتظامی
مجید انتظامی ۹ بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر و ۴ بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین شده است.
موسیقی متن بوی پیراهن یوسف، آژانس شیشهای و از کرخه تا راین از ساختههای این آهنگساز است.
حسین محمد علیزاده موسیقیدان، ردیفدان، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سهتار و نامزد دریافت ۳ جایزه گرمی تاکنون ۶ بار نامزد دریافت و ۴ بار موفق به دریافت جایزه سیمرغ بلورین شده است.
موسیقی متن فیلمهای گبه، دلشگان، زشت و زیبا، زمانی برای مستی اسبها، لاکپشتها هم پرواز میکنند، آواز گنجشکها از ساختههای اوست.
کارن همایونفر
کارن همایونفر از دیگر آهنگسازان رکوردار این جشنواره است که تاکنون ۷ بار نامزد و ۳ بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر شدهاست.
موسیقی متن فیلمهای بادیگارد و به وقت شام از ساختههای اوست و از میان رکوردان این بخش تنها آهنگسازی است که با در این دروه از جشنواره برای ساخت موسیقی متن فیلم «روایت ناتمام سیما» حضور دارد.
بابک بیات
زنده یاد بابک بیات در سال ۱۳۶۲ با ساخت موسیقی فیلمهای نقطه ضعف و ریشه در خون در جشنواره فیلم فجر حضور یافته بود. او در طول دوران فعالیتهایش ۹ بار نامزد و ۲ بار موفق به دریافت جایزه جشنواره فجر شده بود.
موسیقی متن فیلمهای شاید وقتی دیگر، مسافران، کشتی آنجلیکا، عروس، پرده آخر، طلسم، مرسدس، جهان پهلوان تختی، دستهای آلوده، اتوبوس، قرمز، دو زن و شیدا از ساختههای این آهنگساز فقید است.
کامبیز روشنروان
کامبیز روشنروان فعالیت در سینما را با فیلم مسافر (۱۳۵۳) به کارگردانی عباس کیارستمی آغاز کرده است. در طول ادوار جشنواره هم ۶ بار نامزد و ۲ بار هم موفق به کسب جایزه شده است.
ناصر چشمآذر
زنده یاد ناصر چشم آذر هم از رکورداران کسب جایزه موسیقی جشنواره فیلم فجر به حساب می اید. وی ۵ بار نامزد و ۲بار به دریافت آن دست پیدا کرده بود.
موسیقی متن فیلمهای هامون، چشم شیطان، بلندیهای صفرو خواهران غریب از ساختههای این آهنگساز فقید است.