به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، در حالی که کنترل از راه دور رادیویی کوتاه برد ممکن است برای پهپادهای غیر باری مناسب باشد، پهپادهای تحویل بار و کالا در راه دور اغلب از شبکههای سلولی برای برقراری ارتباط با اپراتورهای خود استفاده میکنند. البته این سیستم هم با قطع و وصلی همراه است، با این حال به تازگی مشخص شده که یک سیستم شبکه تلفن همراه جدید میتواند روش دوم را بسیار قابل اعتمادتر کند.
اگرچه این امکان وجود دارد که پهپادها در مراحل مختلف سفر خود پوشش شبکهای نداشته باشند، اعتقاد بر این است که از آنجایی که هواپیما قادر است به چندین برج سلولی به طور همزمان دسترسی داشته باشد، آنها بین سلول های شبکه سوئیچ میکنند، انجام این کار منجر به قطع مکرر ارتباط میشود.
علاوه بر این، دانشمندان مؤسسه ارتباطات از راه دور «فراونهوفر» آلمان کشف کردهاند که پروتکلهای ارتباطی که جریان دادههای سلولی بین پهپادها و اپراتورهای آنها را تنظیم میکنند، میتوانند مشکلساز باشند. با در نظر گرفتن این محدودیتها، «فراونهوفر» با شرکای خود از جمله تولیدکنندگان هواپیماهای بدون سرنشین آلمانی وینگ کوپتر و «امکوپتر» برای توسعه شبکهای که به نام «سوکام» شناخته شده همکاری کرده است.
بر اساس گزارشهای انتشار یافته، شبکه «سوکام» این امکان را به پهپادها میدهد تا از طریق شبکههای سلولی با اپراتورهای خود در ارتباط باشند، حتی اگر نرخ دادهها نوسان داشته باشد. این به آن معنی است که اطلاعات مهم مانند جهت پرواز، ارتفاع، سرعت و مختصات «جی پی اس» به طور مداوم در دسترس هستند.
تام پیکوتا، از دانشمندان فراونهوفر، گفت: برای مقایسه، ما یک پهپاد را به یک سیستم «ال تی ای» تجاری در دسترس و با ماژول شبکه تلفن همراه «سوکام» مجهز کردیم که دارای پروتکل های ارتباطی جدید است. در حالی که اتصالی که از ماژول معمولی استفاده می کرد به طور مداوم قطع میشد، ماژول «سوکام» یک اتصال پایدار ارائه می کرد. به لطف پروتکلهای جدید ما، اتصال به قدری پایدار است که هیچ وقفهای در آن ایجاد نمیشود. منظور از سیستم «ال تی ای»، استانداردی برای ارتباطات باند پهن بی سیم برای دستگاه های تلفن همراه و پایانه های داده است. «ال تی ای» ظرفیت و سرعت این استانداردها را با استفاده از رابط رادیویی متفاوت و بهبود شبکه اصلی ارتقا میدهد.
اعضای تیم همچنین یک پهپاد مجهز به «شبکه همراه سوکام» را بر فراز نقطهای دورافتاده که در آن ارتباطات موبایلی بر قرار نمیشود به پرواز درآوردند و در هیچ نقطهای از پرواز، ارتباط خود را با پهباد از دست ندادند.
این فناوری در حال حاضر توسط پهپادهای تحویل داروها، اقلام و کمکهای پزشکی در مالاوی مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجایی که هواپیما به طور خودکار بر فراز زمینهای ناهموار تا ۴۰ کیلومتر مسافت پرواز میکنند، اپراتورهای از راه دور قادر به نظارت بر اطلاعات پرواز خود در هر زمان هستند. و در صورتی که اتصال سلولی قطع شود، پهپادها به سیستم ارتباطات ماهوارهای نیز مجهز میشوند.
بیشتر بخوانید: