در عملیات مرصاد. با این وجود شهادت و رشادت عشق از دیگر موضوعات محوری این فیلم است. سکانس‌هایی از فیلم نحوه شهادت ۹ رزمنده دفاع مقدس را به تصویر می‌کشد.

همشهری آنلاین-گروه فرهنگی: فیلم سینمایی اتاقک گلی با کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی داود صبوری از فیلم‌های چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر امروز چهارشنبه، ۱۹ بهمن، در پردیس سینمایی ملت  به اکران در می‌آید.

«اتاقک گلی» از جمله فیلم‌های ژانر دفاع مقدس حاضر در این دوره از جشنواره اسن که  به صورت مشترک توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح به همراه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تولید شده. این فیلم روایتی عاشقانه در دل عملیات مرصاد است و قصه حول محور نجات و آزاد کردن تعدادی زن که در یک اتاقک گلی  گرفتارشده‌اند می‌گردد.

داود صبوری تهیه کننده فیلم اتاقک گلی

روایت بخشی از قصه فیلم

تهیه کننده فیلم اتاقک گلی در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین در باره ویژگی‌های بارز این اثر سینمایی اظهار کرد: این فیلم برشی از عملیات مرصاد است که قصه فیلم در حسن آباد اسلام آباد غرب اتفاق می‌افتد. در قصه راننده کامیونی از نیروها و رزمندگان لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)  برای نجات تعدادی زن که در وسط ماجرای عملیات مرصاد در یک اتاقک گلی گرفتار شده‌اند شجاعانه پیشقدم می‌شود تا آنها را نجات دهد و به پشت جبهه برساند.

نمایی از پشت صحنه اتاقک گلی

داود صبوری افزود: در حین روند قصه راننده کامیون عاشق دختری می‌شود که این اتفاق اصل ماجرای قصه فیلم را تشکیل می‌دهد. درواقع اتاقک گلی یک روایت عاشقانه در وسط میدان جنگ است.

وی ادامه داد: ساخت فیلم‌های ژانر دفاع مقدس مشکلات خود را دارد یکی از راهکارهای مخاطب پسند بودن آن نوع روایت قصه است، اگر بخواهیم یک جنگ و عملیات صرف را نشان بدهیم درواقع هنری به خرج نداده‌ایم. زیرا در صورت این کار فقط صحنه‌هایی از زد و خورد دو طرف را نشان می‌دهیم و صحنه‌های خشنی به وجود می‌آوریم که اکنون دوره این گونه فیلمسازی ها به پایان رسیده و چندان هم نمی‌شود در جذب مخاطب موفق بود.

صبوری اضافه کرد: در خلال همه جنگ‌ها اتفاقاتی می‌افتد که جذابیت‌های خاص خود را دارد و به نظرم نشان دادن و به تصویر کشیدن آن اتفاقات هنر می‌خواهد، در اتاقک گلی هم اهمیت موضوع به یک اتفاق عاشقانه بر می‌گردد که باعث می‌شود تا جان تازه‌ای به قصه این فیلم و این ژانر بدهد.

نمایی از فیلم اتاقک گلی 

۹ شهید در یک فیلم

تهیه کننده اتاقک گلی همچنین گفت: ما در طول این فیلم روایت شهادت  ۹ شهید دفاع مقدس را نیز  داریم. به همین دلیل  از چهره‌هایی استفاده کرده‌ایم تا بتوانیم نسبت به مقام آن شهدا ادای دین کنیم.

صبوری بیان کرد: این فیلم براساس زندگی این شهدا نیز ساخته شده و کارگردان با خانواده‌های آن شهدا نیز دیدار و گفت و گو داشته تا مستند نگاری قصه به صورت صد درصد نزدیک به واقعیت صورت گیرد به همین دلیل برای بازی گرفتن هنرمندان سراغ سلیبریتی‌ها نرفتیم.

مشکلات ساخت فیلم

صبوری در بخشی دیگر ی از صحبت‌هایش به مشکلات پیش روی ساخت این فیلم اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما مربوط به لوکیشن بود. زیرا مجموعه‌ای از ادوات جنگی را باید به مرز ایران و عراق می‌بردیم تا بتوانیم صحنه‌هایی را خلق کنیم که نزدیک به واقعیت باشد. از آنجا که زمستان هم در پیش بود باید هرچه سریع‌تر این کار انجام شود.

وی تصریح کرد: هنگام ساخت فیلم مصادف شد با ناارامی‌های کشور به ویژه در منطقه جوانرود. همین مساله موجب شده تا این پروژه به مدت ۶۰ روز با توقف روبه رو شود. در نهایت با هدلی تیم ما این پروژه به پایان رسید و خود را به جشنواره رساند.

اعتماد به کارگردان

محمد عسکری هم از جمله کارگردانی است که با ساخت اتاقک گلی نخستین تجربه کارگردانی خود را ثبت کرد. صبوری درباره اینکه با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته چطور شد این ریسک را بپذیرد و ساخت این فیلم پرهزینه را به این کارگردان بسپارد گفت: محمد عسکری سابقه دستیاری کارگردانان مطرحی چون مجید مجیدی، سید رضا میرکریمی و بهرام توکلی را دارد و در کارهای بزرگی شرکت داشته است. پیش از شروع به کار با مجیدی و میرکریمی در رابطه با همکاری برای ساخت اتاقک گلی توسط عسگری مشورت‌هایی نیز صورت گرفته بود و کارگردانان یاد شده بر توانی عسگری صحه گذاشته بودند.

وی ادامه داد: کارنامه خوب این کارگردان و مشاوره میرکریمی و مجیدی باعث شد تا بر توانایی‌های عسگری اعتماد کنیم و ساخت این فیلم را به او بسپاریم.

پیش‌بینی برای اتاقک گلی در جشنواره

تهیه کننده اتاقک گلی درپاسخ به این پرسش که آیا این فیلم در جشنواره امسال موفق به دریافت جایزه می‌شود یا نه گفت: پاسخ به این پرسش ممکن نیست. چون ما اطلاعی از رویکرد و نگاه داوران و خواسته‌های آنها نداریم و نمی‌دانیم علاقه‌ آنها بر چگونه فیلم‌هایی است.

وی افزود: ممکن است ژانر دفاع مقدس برای آنها در اولویت باشد ممکن است نباشد. برای پاسخ به این پرسش باید منتظر بود تا جشنواره به پایان برسد.

بازیگران و عوامل ساخت فیلم

پوستر فیلم اتاقک گلی

بازیگران: تورج الوند، آناهیتا افشار، فریدون حامدی، تینو صالحی و هادی شیخ الاسلامی، فیلمنامه‌نویس: پدرام کریمی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد محمدی، چهره‌پرداز: شهرم خلج، طراح صحنه: محسن خدابخشی، طراح لباس: فاطمه صفری، تدوین: میثم فلاح، صدابردار: بهمن اردلان، مهدی فیض مندیان، آهنگساز: حبیب خزاعی‌فر و جلوه‌های بصری: حسن نجفی کلیه عوامل ساخت این فیلم را تشکیل می دهند.

منبع: همشهری آنلاین