به گزارش همشهری آنلاین، محسن خجستهمهر اظهار کرد: ۶۵ درصد تولید تجمعی نفت ایران مربوط به بعد از انقلاب است؛ هم اکتشاف جدید رقم خورده، هم توسعه و هم تولید و زنجیره تأمین ساخت کالا نیز اتفاق افتاده است.
وی افزود: امروز شاهد این هستیم که بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز گاز تولید میکنیم و همه اینها حاصل بلوغ و تکامل صنعت نفت ایران بعد از انقلاب است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه "امروز میتوانیم بگوییم تقریباً یک صنعت نفت استقلالیافته، توانمند و کارآمد داریم"، گفت: امروز فراسرزمینی فکر میکنیم و گاهی فراسرزمینی پروژه اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: میدان گازی کیش بعد از میدان پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی ایران است؛ دو دکل شرکت ملی حفاری در میدان کیش مستقر است که بهزودی کار حفاری را آغاز میکند و ما بهسرعت قرارداد فاز اول آن را تنفیذ کردیم و کار معطل شرایط تحریم و... نماند.
خجستهمهر با پیشبینی اینکه "تولید ۲۸ میلیون مترمکعب گاز حاصل توسعه فاز اول میدان گازی کیش خواهد بود"، گفت: توسعه فاز اول میدان کیش از جهت کاهش ناترازی گاز اهمیت بالایی دارد؛ توسعه میدان کیش در چهار فاز برنامهریزی شده است و روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه خواهد شد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر مشغول مطالعات مهندسی پایه برای فازهای بعدی آن هستیم و ساخت لولههای زیردریایی توسط شرکتهای ایرانی برنامهریزی شده است.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد تولید گاز کشور مربوط به میدان پارس جنوبی است و تاکنون ۸۵ میلیارد دلار در این میدان سرمایهگذاری شده است.
خجستهمهر با ابراز اینکه "در سالهای ۸۹ـ۹۰ در کشور یک تصمیم راهبردی برای توسعه ۱۰ فاز پارس جنوبی با شرکتهای ایرانی گرفته شد"، گفت: در روزهای آینده پالایشگاه فاز ۱۴ بهرهبرداری خواهد شد و این ایرانیترین پالایشگاه پارس جنوبی است.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این پالایشگاه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی گاز کشور اضافه خواهد شد و این نتیجه اعتماد به متخصصان و دانشمندان ایرانی است.
معاون وزیر نفت بیان کرد: در آن سالها عدهای با ناامیدی میگفتند "توان توسعه پارس جنوبی را نداریم"، از تحریمها و تهدیدها قطعاً استقبال نمیکنیم، اما همان خطشکنی باعث نتایج امروز شد.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر بحث دانشبنیانها تأکید کردند که در شرکت ملی نفت نیز اقداماتی انجام شد؛ نقش ساخت داخل و ایدههای فناورانه بسیار مهم است و یکی از شرکتهای ایرانی موفق شد تاج سرچاهی را تولید کند که با موفقیت در میادین سپهر و جفیر بهکار گرفته شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با تصریح به اینکه "اینها بخشی از توانمندیهای کشور ماست و برخی تجهیزات بسیار مهم مصداق تولید بار اول است که ما در شرکت ملی نفت تضمین خرید میدهیم"، گفت: از زمان شروع به کار دولت سیزدهم در میدان مشترک نفتی آزادگان ۳۶ حلقه چاه جدید به تولید آمد و افزایش تولید را شاهد بودیم؛ باید این کارآمدی را داشته باشیم که از حداکثر توان مالی داخل کشور هم استفاده کنیم و بر این اساس با یک ایده جدید بانکها بهعنوان سرمایهگذار به میدان آمدند.
وی ادامه داد: شرکت دشت آزادگان اروند با همکاری بانکها و شرکتهای اکتشاف و تولید برای توسعه میدان آزادگان تشکیل شد؛ در این میدان بهزودی وارد مذاکرات فنی و اقتصادی خواهیم شد و رساندن تولید از ۱۹۰ هزار به حدود ۵۷۰ هزار بشکه در دستور کار است.
خجستهمهر در خصوص همکاری با شرکتهای روسی در بخش نفت و گاز گفت: با شرکتهای روسی ۷ قرارداد قطعی داریم که در حال اجراست.
وی همچنین گفت: برای تعمیرات پالایشگاهها در بخش برونمرزی فعال هستیم؛ ما در شرکت ملی نفت یک زنجیره بالادستی ترسیم کردیم که برای هر بخش چالشها احصا شده است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: یکی از مواردی که بهنظر حقیر چالش است، بحث ازدیاد برداشت است که ۱۰ درصد نسبت به متوسط جهانی عقب هستیم؛ یکی از تصمیمها در شرکت ملی نفت تستهای میدانی فناورانه است و از جمله روشها تزریق آب است که مناطق نفتخیز جنوب بهصورت پایلوت توافقی با پژوهشگاه نفت در این زمینه انجام داده است.
وی ادامه داد: تا پایان برنامه هفتم توسعه حدود ۴.۶ میلیون بشکه در روز تولید نفت خواهیم داشت که حدود ۴۵۰ هزار بشکه آن از روشهای ازدیاد برداشت است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه "یکی از موضوعات مهم احیای چاههای کمبازده با توان شرکتهای دانشبنیان است"، گفت: حدود ۳۵۰۰ ـ ۱۰۰۰ حلقه چاه نفت داریم که ۷۵۰ حلقه چاه کمبازده هستند و نیازمند روشهای بهبود تولید از نوع چاهمحور است.
وی اضافه کرد: برای این مسئله حدود ۵۰ شرکت دانشبنیان آمدند و غربال شدند و ۳۰ شرکت ایدههای فناورانه دادند؛ اگر ۷۵۰ حلقه چاه احیا شوند ۸۳ میلیون بشکه بهصورت تجمعی به تولید نفت کشور اضافه خواهد شد.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: احیای چاههای نفتی با حضور دانشبنیانها یک اقدام جدید و بدیع در تاریخ نفت کشور است.
خجستهمهر در پاسخ به سؤالی در خصوص توقف گازسوزی در مشعلها گفت: در بخش گازهای مشعل نیز اتفاقات خوبی در پیش است و دولت سیزدهم از زمان روی کار آمدن بهدنبال تأمین مالی پروژههای جمعآوری گازهای همراه نفت با استفاده از روشهای گوناگون بوده است.
وی ادامه داد: انتشار اوراق ارزی اقدام جدیدی است که برای آن مصوبه شورای اقتصاد نیز اخذ شده است و در اولین زمان در مرحله نخست از طریق این اوراق، نفت به فروش خواهد رسید.