به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، محققان مدرسه «پلی تکنیک فدرال لوزان» در سوئیس روی یک پهپاد نجات کوچک کار میکنند که از پژواک صدا برای موقعیت یابی استفاده میکند. این پهپاد از صدا و الگوریتمهای هوش مصنوعی برای نقشه برداری از مناطق استفاده میکند.
تصور میشود که از دستگاههای کوچکی مانند این میتوان برای کمک به نجات افراد گمشده در مکانهای خطرناک یا کمتر شناخته شده استفاده کرد. هدف این پروژه این است که پهپاد فقط با استفاده از صدای ملخهای خود، پژواکسازی کند و آن را به روشی مقرونبهصرفه برای جستجوی افراد تبدیل کند. مقالهای که در نشریه «آی ای ای رباتیکز اند اتومیشن لترز»( IEEE Robotics and Automation Letters) منتشر شده است، این پهپاد را با جزئیات بیشتری توصیف میکند.
روبات نجات غریق
به گزارش ایندیان اکسپرس، یک روبات هوش مصنوعی نجات دهنده برای انجام عملیات نجات غریق در سواحل خط ساحلی گوا در نظر گرفته شده است. استفاده از این روبات نجات غریق به دلیل افزایش حوادث دریایی مربوط به گردشگران داخلی و خارجی است. این ربات خودران «آئوروس» نام دارد و گفته میشود که در مناطقی که شنا ممنوع است گشتزنی میکند و به مردم در مورد جزر و مد هشدار میدهد. این ربات برای کمک به نجات غریق انسان در تهیه تحهیزات نجات غریق و مدیریت جمعیت در سواحل حضور دارد.
پزشکان هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در حال حاضر برای کمک به پزشکان انسان استفاده میشود. یک مثال استفاده از هوش مصنوعی برای کمک پزشکان، به کارگیری فناوری یادگیری ماشینی است که توسط«پت آل» (PathAI) توسعه یافته است. هدف این فناوری کمک به پزشکان در تشخیص سرطان و کاهش خطاها در طول فرآیند تشخیص است. هدف دیگر این است که درمانهای اختصاصی برای افراد ایجاد کند که بتواند بیماران را به طور مؤثرتری درمان کند.
بیشتر بخوانید: