به گزارش همشهری آنلاین، یونس پناهی در نشستی خبری در مشهد افزود: پس از مسمومیت چندین باره دانش آموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.
او افزود: مسمومیت دانش آموزان مدارس قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود از این رو عفونی و قابل انتقال به دیگران نیست.
پناهی که عضو اصلی کمیته علمی تخصصی بررسی این ماجرا نیز بوده است تصریح کرد: این موضوع با تاکید ویژه وزیر بهداشت، مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است و تاکنون مشخص شده، ترکیبات مواد شیمیایی، جنگی نیست و هیچ نشانه ای از مسری بودن ندارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی گفت: دانشآموزان مسموم شده نیاز به درمان تهاجمی ندارند و درصد زیادی از عوامل شیمیایی دخیل در این مسمومیت پیشگیرانه است.
پناهی افزود: حفظ آرامش افراد مسموم در اولویت است چرا که برهم خوردن آرامش سبب ایجاد استرس، اضطراب و در نتیجه طولانی شدن روند بهبودی می شود.
وی با بیان این که ۲۵ درصد شرکت های دانش بنیان فعال کشور، در حوزه سلامت فعالیت می کنند گفت: در سطح کشور ۲۵ شبکه تحقیقاتی، ۶۹ پژوهشکده و بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی فعالیت می کند که به تحقیق و پژوهش روی موضوعات مختلف از جمله مساله جمعیت میپردازند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی گفت: ما به دنبال تولید علمی هستیم که منجر به ثروت و سرمایه بشود و اثرات بالای اجتماعی و اقتصادی داشته باشد و همواره بر این اعتقاد بوده ایم که باید از پژوهشها و تحقیقاتمان در حوزه سلامت حداکثر استفاده را ببریم.
پناهی افزود: درصد قابل توجهی از دانشمندان کشور از دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و در این کلانشهر شرکتهای توانمند زیادی هستند که دستگاهها، ابزارها، ماشین آلات و دیگر تجهیزات مورد نیاز حوزه سلامت را تولید میکنند.