به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیو اطلس، طی یک مطالعه معلوم شد که برای داشتن محصول توت فرنگی شیرین، نباید از قارچکشها استفاده کرد. در مقایسه با یک گروه شاهد تیمار نشده، گیاهان توت فرنگی تیمار شده با یکی از دو قارچکش رایج مورد استفاده، توتهایی با سطوح پایینتر قندهای محلول تولید کردند.
شاید متوجه شده باشید که توتفرنگیهایی که در باغ شما یا در مزارع ارگانیک کشت میشوند، نسبت به انواع موجود در سوپرمارکتهای معمولی خوشمزهتر هستند. بر اساس یک مطالعه جدید، استفاده از قارچکشهای تجاری ممکن است علت این مسئله باشد.
قارچکشها با ایجاد اختلال در فرآیندهای سلولی در قارچها، مانع از رشد آنها میشوند. محققان دانشگاه کشاورزی چین به این فکر افتادند که آیا این مواد شیمیایی ممکن است بر روی گیاهان نیز تاثیر منفی بگذارد و از خوب رسیدن توتها، جلوگیری کند.
دانشمندان سه گروه از گیاهان توتفرنگی را در شرایط یکسان پرورش دادند. در یک گروه به عنوان شاهد از قارچ کش استفاده نشد، در حالی که دو گروه دیگر با یکی از دو قارچکش رایج - بوسکالید (BOS) و دیفنوکونازول (DIF) - در حالی که هنوز سبز بودند تحت درمان قرار گرفتند. محصولات هر سه گروه از نظر رنگ و اندازه یکسان بود.
دیده شد که توتهای دو گروه تحت درمان با قارچکشها دارای سطوح پایینتری از قندهای محلول (مانند ساکارز) و مواد مغذی (مانند ویتامین C) هستند. بهعلاوه آنها دارای سطوح بالاتری از اسیدهای نه چندان شیرین بودند. علاوه بر این، توتها دارای سطوح کمتری از ترکیباتی مانند استرها و ترپنها بودند که عطر متمایز توت فرنگی را تولید میکنند.
در مورد گیاهانی که با قارچکش تیمار شده بودند، تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی نشان داد که قارچکش «تاثیر مستقیمی بر تنظیم ژنهای دخیل در مسیرهای سلولی مربوط به تولید قندها، ترکیبات فرار، مواد مغذی و اسیدهای آمینه دارد.»
بیشتر بخوانید:
جای تعجب نیست که در تستهای چشایی، داوطلبان به طور مداوم توت فرنگیهای گروه شاهد درماننشده توسط قارچکش را ترجیح میدادند.
مقالهای در مورد این تحقیق اخیرا در مجله «Journal of Agricultural and Food Chemistry» منتشر شده است.