با هر دشواری که هست، اهالی تئاتر چراغ صحنه‌ها را در این آخرین روزهای سال پرتلاطم، روشن نگه داشته‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین، نمایش‌های مختلفی این روزها در سالن‌های تئاتر روی صحنه اند، از  تراژدی مرد تا کمدی قتل امیرکبیر و نمایش‌هایی در باره اعدام و جنایت:   


 

تئاترشهر


در سالن قشقایی تئاتر شهر نمایش مرد روی صحنه است. این نمایش نوشته مهراد احمدخانی است و خودش آن را کارگردانی کرده است و به جز خود او فاطمه زمانی و شیوا آریایی در آن بازی می‌کنند. در خلاصه این نمایش که به موضوع جنگ می‌پردازد، نوشته شده: مرد برگشته است، اما انباشته از مهمات است. این نمایش تا 21 اسفند در این سالن اجرایش را ادامه می‌دهد.

نمایش دیگری که در این سالن روی صحنه است، نمایشی است به نام آلا با نویسندگی و کارگردانی محمدکاظم تبار و بازی مرجان آقانوری. این نمایش بر اساس حرکات ایریال یوگا طراحی شده و طراح این حرکات المیرا سبزه زار است. در خلاصه نمایش آمده: چیزی تا صحر نمانده، من به طلوع خورشید وصالمان ایمان دارم. به خنده‌های ممتد کنار هم. به دستانی که دوباره هم قسم خواهند شد. 

همه چیز می‌گذرد، تو نمی‌گذری نمایشی است نوشته محمد چرمشیر که با کارگردانی و طراحی غلامرضا عربی در سالن سایه تئاترشهر روی صحنه است. این نمایش کار گروه باران است و تمام بازیگران آن نابینا یا کم بینا هستند.. 
بازیگران این نمایش که تا 21 اسفند اجراهایش ادامه دارد، عباتنداز: مریم دیهیم بخت، ندا سلیمانی، شیما شوری، حمیدرضا کیانی‌خواه، مسیحا موسوی، علی خدایاری، حمیدرضا ‌فلاحی، زهره شعبانی، زهره میرشفیعیان، سهیلا جعفرآبادی، حانیه رستگاری

نمایش دیگری که در همین سالن سایه روی صحنه است نمایشی است با نام قوی تر از نوشته‌های آگوست استریندبرگ سوئدی و با کارگردانی جواد تولمی. این نمایش ترکیبی از بازیگر و عروسک است. آرزو ‌صرّاف ‌رضائی بازیگر این نمایش است و آنا ‌نمکچیان، ساجده باقری، مطهره قدسی زاده عروسک‌گردانان آن هستند.   
نمایش قویتر در فضایی سورئال و با حال و هوایی فانتزی - عروسکی با محوریت زن، به بررسی مواجه‌ی ذهنی و رؤیاپردازانه‌ی یک زن با رویدادهای فردی، خانوادگی و اجتماعی پیش او می‌پردازد. 


در کارگاه نمایش تئاتر شهر هم نمایش عروسکی ‌هایکوی پاروزن یکدست روی صحنه است. نویسنده و کارگردان این کار ماندانا عبقری است و علیرضا ‌دهقانی، ماندانا ‌عبقری، محمدرضا ‌لطفی، زهرا ‌مسیب ‌نهاوندی، فاطمه ‌سیفی و صدف ‌صمدی بازیگران آن هستند.
داستان آن در باره ماسافومی ‌ناکازاکی پسرکی تنهاست که در جریان جنگ جهانی دوم با یک موج بلند سونامی‌به جزیره ای ناشناخته برده می‌شود. ماسافومی‌زیبایی صلح و آرامش را در این جزیره پر از عشق، به دور از مصایب دنیای پر از جنگ آدم بزرگ‌ها در کنار درنای سپید آرزوها که او را قاقا می‌نامد، کشف می‌کند.


نمایش دروگبر و یک قرص نان به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی بیگی هم در سالن چهارسو کارش را به تازگی شروع کرده است و تا آخر اسفند روی صحنه خواهد بود. این نمایش قرار بود سال 98 اجرا شود که به دلیل کرونا این اتفاق نیفتاد. 
حمیدرضا معدنکن، امیرآزادروستا، مژگان رضاخانی، محمد رمضانی، کیانوش حاتمی، ساغر نوروزی، محمدحاج محمدی، مصطفی ‌خدابنده ‌لو، علی صابر، آرش اعظمی، ثنا آزادروستا، امیرعلی بهاری، آرش اعظمی، محمدمهدی بیاتی، مهدی آبزن، لیلا صید، محمدمتین حضرتی و شهاب کاکاوند در این نمایش بازی می‌کنند. در خلاصه نمایش آمده:انوشیروان، برای درمان بیماری خود وارد مشهد می‌شود، پیر روشن ضمیر از وی طلب قرص نانی می‌کند، قصه از جایی شروع می شود که در شهرزنی را برای دزدین قرص نانی مجازات می‌کنند.

تماشاخانه ایرانشهر
در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر نمایش تاناکورا قابل تماشاست. نویسنده این نمایش کهبد ‌تاراج است که با کارگردانی رضا بهرامی‌ روی صحنه رفته است. بازیگران این نمایش عبارتند ازمجید ‌رحمتی، الهه ‌شه‌پرست، میلاد ‌رمضانی ‌، فاطمه ‌حیدری فر، مهدی ‌ضیائیان ‌پور، سیمین ‌بهفر و حسن ‌تدینی 

در سالن استاد ناظرزاده کرمانی هم می‌توانید نمایش «می‌خواهم میوسف را ببینم» را تماشا کنید. این نمایش نوشته تامارا دالمات است که محمود عزیزی آن را به فارسی برگردانده و محمدجواد حبیبی آن را کارگردانی کرده است. در این نمایش هستی جعفری، عرفان ‌شیخ ‌حسین امیرحسین ‌قاسمی، آیسان بهزادی، محمد ‌اختیارزاده،مهدی ‌کاظم ‌لو، سمانه ‌عباسی، حدیث ‌نجات، سحر رجبی، محمدجواد ‌حبیبی، داوود ‌عباسی و نیکو خلیفه بازیمی‌کنند. ماجراهای این نمایش در شوروی استالینیمی‌گذرد. 

تالار سنگلج
در تالار سنگلج نمایش سیاه و غزال از هفتم اسفند روی صحنه روی صحنه رفته است. متن این کار نوشته ابولفضل حاجی علی خانی است و شقایق فتحی آن را  کارگردانی کرده است. بازیگران این نمایش هم از این قرارند:  اشکان صیاد محلی، امیر حسین رضاپور، یاسر ساغری، روژان ساعدی، آیسان یعقوبی و آیشین دولتدار
نمایش داستان روایتگر عاشق شدن سیاه بر غزال است که او را ناچار به سفر و سیرو سلوک در این مسیرمی‌کند. سیاه و غزال نمایشنامه ای کمدی عرفانی است که سیر و سلوک سیاه در هفت شهر عشق را روایتگری میکند. سیاه در مسیر هر شهر و طی طریق و رسیدن به تعالی و کمال با کاراکترهای زیادی مواجه می شود که در روند تکاملش بی تأثیر نیستند.
این نمایش تولید کارگاه آموزش بازیگری تکمیلی است.


تالار مولوی
در سالن کوچک تالار مولوی می‌توانید نمایش یک ساعت دیگر در سن پیر را ببینید. با این سئوال:حاضری برای نجات جان یک آدم،جان آدم دیگری را بگیری؟ این نمایش اقتباسی است از نمایشنامه مامورهای اعدام از مارتین مک دونا و شاهرخ دریانورد آن را کارگردانی کرده است. 
در این نمایش شایان ‌فصیح ‌زاده، درسا ‌علی ‌آبادی، شاهرخ ‌دریانورد، مرتضی ‌اسلامی، پوریا ‌تذکری، امیر ‌حسن ‌بیک، پیمان ‌ابراهیمی، غزاله ‌نیّر، آرمینا ‌عباس ‌زاده، امیرحسین ‌زارع و ملیکا ‌اسلافی حضور دارند.
خلاصه: دختر هری وید، مامور اعدام سابق کشور سن پیر گم شده. هری وید که به اعدام بی گناهان معروف است، دوباره به آدم بی‌گناه دیگری مظنون شده.

عمارت نوفل لوشاتو
در عمارت نوفل لوشاتو نمایش‌های اهل هوا به نویسندگی مریم تاجیک و طراحی و کارگردانی محمد حاتمی‌ و خرده جنایت‌های زن و شوهری با متنی از اریک امانوئل اشمیت با ترجمه شهلا حائری و با کارگردانی افشین قاسمی ‌روی صحنه هستند.
فقط یک ساعت آرامش هم نمایش دیگری است که در این تماشاخانه اجرامی‌شود. این کار نوشته سمیرا روشنی است و رضا بهدادنیا آن را کارگردانی کرده است. بازیگران هم عبارتند از:محمدعلی سلیمان تاش، دلیار رسائل، بهادر ‌خسرو ‌جردی، فردین ‌رحمانپور، شقایق ‌زارعی، نسیم ‌حقیقت، امیرحسین ‌آقایی، سهند موذنی
در خلاصه نمایش نوشته شده: هوشنگ بعد از مدت‌ها فیلمی پیدامی‌کند که مورد علاقه اش است. اما به محض اینکهمی‌خواهد فیلم را تماشا کند اتفاقاتی در زندگی اش رخمی‌دهد.


تماشاخانه شهرزاد
پردیس تئاتر شهرزاد با 3 سالن و 7 نمایش فعالیتش را ادامه می‌دهد. تازه‌ترین نمایشی که از امروز کارش را در سالن شماره 3 این تماشاخانه شروع می‌کند، نمایشی است با عنوان پلاک هفت نوشته عرفان اصغرپور و کارگردانی مهدی پسرعلی. بازیگران این نمایش عبارتند ازمرضیه ‌بهاری ، دنیا ‌پناهی، نازنین ‌کاظم ‌پور، محمدصالح ‌مزینانی، رضا ‌منصوری، امیر نظرعلی، فاطمه یزدانی
پلاک هفت در باره مردی نقاش است که درگیر مشکلات روحی و خانوادگی می‌شود و خانواده اش را تحت فشار یک تصمیم سخت می‌گذارد. این نمایش تا 26 اسفند روی صحنه است. 


در همین سالن نمایش موشمرگی که برگرفته از جنایت واقعی است تا 6 اسفند روی صحنه است. نویسنده و کارگردان این نمایش مهدی ‌محبعلی است و بازیگران آن عبارتنداز  محمدرضا ‌حسن ‌زاده، سحر ‌گلشیرازی، شقایق عزیزی، نوشین ‌طیاری، فرانک ظاهری، مه نیا قاسمی، مهدی ‌طایفه ‌عباسی وآتنا ‌دولت ‌آبادی
 در خلاصه نمایش نوشته شده: به عنوان یک موش تصمیم گرفتن بسیار اهمیت دارد. گربه، تله‌ها و زیرزمین و تاریکی مهم‌ترین مشکلات شما نیستند وقتی خودتان تصمیمی‌برای رفتن ندارید.

کافه عاشقی هم در سالن شماره 2 این تماشاخانه دور دوم اجراهایش را شروع کرده که تا 27 اسفند ادامه دارد. نویسنده و کارگردان کافه عاشقی سید جلال الدین دری است و سمیرا ‌حسینی، فرداد ‌صفاخو، حسین ‌میرزاییان، غزال نظر، صدف ‌بهشتی، بیتا ‌بیگی، بهار ‌هاشمی‌وسعید ‌بحرالعلومی‌در آن بازی می‌کنند.  
میثم ‌اکبری، زهره ‌فیروزی، هیوا ‌سیفی ‌زاده، علیرضا ‌شفایی خواننده بازیگران آن هستند. پیمان خازنی هم آهنگساز این کنسرت تئاتر است.

شایعات هم نمایش دیگری است که در سالن شماره 3 روی صحنه است، با متنی از نیل سایمون با ترجمه آهو خردمند و کارگردانی مهسا عزیزپوری. در این نمایش که تا 24 اسفند روی صحنه است، آرمینا علی محمدی، امیرحسین ‌اسکندری، آرام ‌نیک ‌بین، علیرضا عنایتی، محمدحسین ‌رحیم، شکیبا ‌شاهوردی، حسین نامور، نگین وکیلی و داریوش افشاری حضور بازی می‌کنند.

فیش آباد نمایش جدید دیگری است که از 3 اسفند اجراهایش را در سالن شماره 2 شروع کرده است. متن این نمایش از سیرس همتی است و اشکان درویشی آن را کارگردانی کرده است.
خسرو ‌احمدی، سیروس ‌همتی، محمود ‌موسوی، سولماز حصاری، پوریا محمدزاده، ریحانه پهلوان و عاطفه سمرقندی بازیگران این نمایش هستند.


اتاق شماره ۶، متن شناخته شده آنتوان چخوف به کارگردانی فرزاد ‌سهرابی هم در سالن شماره 3 این تماشاخانه قابل تماشاست. 
بازیگران این نمایش عبارتند از: محمدهادی ‌فلاح، مهدی جعفری، حسام ‌قانونی، گندم ‌ابراهیمی، نوش ‌آفرین ‌شریف ‌احمدی، سحر ‌دانش، محسن ‌اصغری، مصطفی ‌فرهادمهر، فرزاد ‌سهرابی، هدا ‌قریشی و آیلار ‌امیری
 
پرده خانه گلاب آدینه هم که از آبان ماه در سالن شماره 2 روی صحنه است تا 26 اسفند به کارش ادامه می‌دهد. این نمایش یکی از نوشته‌های بهرام بیضایی است و نورا ‌هاشمی، علیرضا ‌ناصحی، مانیا ‌علیجانی، سامان ‌کرمی‌و سعید چنگیزیان از بازیگران آن هستند.

  عمارت ارغوان
  در عمارت ارغوان هم نمایش‌های تلقین به نویسندگی و کارگردانی نیما مظاهری،در انتظار آدولف نوشته ماتیو دلاپرته و الکساندر دلاپاتلیر به کارگردانی وحید صالحی نظام آبادی  و لیبرو نوشته احسان نگهبان و میلاد ظهوریان و کارگردانی احسان نگهبان اجرا دارند. 


خانه نمایش دا
در خانه نمایش دا، نمایش «کاش چِشَم نمی‌دید» روی صحنه است. نویسنده این نمایش مهدی صفاری نژاد و کارگردان آن مهدی ملکی است. نمایش مضحکه ای است در باره قتل امیرکبیر. آتش‌بان حمام باغ ‌شاه که تنها شاهد قتل امیرکبیر بوده برای جلوگیری از مرگ خود باید مضحکه‌ای برپا کند و در آن فعالیت‌های امیرکبیر را خیانت جلوه دهد.  
در این نمایش نیما ‌ثبوتی، امیرحسین ‌نجفی، علی جعفری، امید ‌قاسمی، مهدی ‌ملکی، علیرضا ‌(نیما) ‌قربان ‌زاده و فهیمه ‌علی ‌آبادی بازی می‌کنند. 

سالن سیمرغ
در سالن سیمرغ نمایش «دیدن» قابل تماشاست. نویسنده، طراح و کارگردان این کار حمید ‌عبدالحسینی است و بازیگران آن عبارتند از: علی ‌اکبر ‌اعتماد ‌مقدم، وحید ایمانی، مهرناز تبریزی، یاشار جلیله وند، درسا ‌خوالی، حمیده ‌دهقان ‌نیری، امیر حسین زارعیان، مجید ‌سلیمانی، آزاده سیدی، ژالیا ‌شاکری، سمیه ‌صباغی، الهام طرهانی، محمدرضا علیزاده، نازنین مرادی، حمید یاوری

نمایش «او کیست؟» هم در سالن دیگر این تماشاخانه روی صحنه است. این نمایش نوشته و کار ارس راد است و حسین مقصودی، حسین بابایی چم علیشاهی، فرنوش قره کولچیان، حجت ‌خراسانی، علیرضا ابراهیمی، ارس راد، فرناز فرامرزی و پریا ‌پورفرامرزی بازیگران آن هستند. 
در خلاصه نمایش آمده: پسری وارد خانه ای می‌شود و ادعامی‌کند بچه‌ آن خانواده است. درحالی که کسی او را نمی شناسد.
 

منبع: همشهری آنلاین