به گزارش همشهری آنلاین، لطف الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در برنامه سلام صبح بخیر که از شبکه سه سیما پخش شد، گفت: شهرداری تهران وظیفه دارد شهر را خوب نگه دارد و انواع خدمات شهری را به مردم ارائه کند و برای انجام این وظایف به منابع مالی نیاز دارد. شهرداری منابع دولتی ندارد و مهمترین منابع شهرداری همکاری مردم مانند عوارض ساختمان ، نوسازی و همچنین مباحث طرح ترافیک و ... است.
وی افزود: در شهرداری تهران ۶۰ هزار نفر مستقیم و ۴۰ هزار نفر به شکل غیر مستقیم به مردم خدمت رسانی می کنند. این افراد باید در جهت توسعه و عمران شهر و وضعیت فرهنگی و همچنین حفظ و نگهداشت شرایط موجود هم فعالیت کنند که نیاز به منابع مالی است.
معاون شهردار تهران گفت: شهرداری هر ساله عوارض نوسازی را در قالب فیش به همراه عوارض پسماند تقدیم مردم می کند و امسال این عوارض ۱۰ درصد بخشودگی دارد و هرکسی در گذشته عوارض را پرداخت نکرده، تمام جرایم ۵۰ سال گذشته بخشیده میشود، البته در صورتی که پرداخت عوارض به سال آینده موکول شود شامل ۲۰ درصد جریمه می شود و جرائم گذشته نیز بخشیده نمی شود. کسانی هم که عوارض را امسال پرداخت کنند به قید قرعه جوایزی به آنها پرداخته می شود.
فروزنده تصریح کرد: هدف اول، خدمت رسانی بهتر است و شهردار تهران اولویت را توسعه حمل و نقل عمومی گذاشته و هر چقدر حمل و نقل عمومی گسترش پیدا کند، ترافیک کاهش خواهد یافت. هدف ما این است که منابعی را جمع کنیم تا اتوبوس بخریم، سال گذشته ۷۰۰ اتوبوس را اورهال کردیم و حدود ۱۴۰ اتوبوس هم وارد شد که کفایت نمی کند و نیاز به منابع بیشتری داریم.
وی خاطرنشان کرد: امسال توانستیم بودجه را محقق کنیم و سال آینده به دنبال تحقق ۱۲۰ درصدی بودجه هستیم، بودجه شهرداری و درآمد و مصارف آن روشن است و ۱۰ دستگاه نظارتی روی شهرداری نظارت می کنند و مهمترین نظارت بر عهده مردم است.
وی افزود: امسال برای انجام پروژه ها از مردم نظر خواهی کردیم و مردم در سامانه من شهردارم اعلام کردند که به چه پروژه هایی نیاز دارند، امسال میزان آسفالت ۱.۵ برابر از سال گذشته بیشتر بود و به دنبال طرح تفکیک زباله از مبدا و اصلاح مخزن های زباله هستیم. همچنین اجرا و تکمیل سه بزرگراه مثل یادگار امام، شهید شوشتری و بروجردی که گره ترافیک شرق و غرب تهران را باز می کند، در حال انجام است.
فروزنده ادامه داد: در زمینه فضای سبز سال گذشته افتتاح ۱۲۵۰ هکتار طرح جنگلی را داشتیم و امسال ۱۵۰۰ هکتار. همچنین در منطقه ۱۹ یک بوستان ۲۰ هکتاری افتتاح کردیم و تلاش دوستان ما در شهرداری این است که در زمینه فضای سبز و حمل نقل و غیره بهترین خدمت به مردم ارائه شود.
وی ادامه داد: دولت در رابطه با مترو ۵۰ درصد تعهد دارد که در گذشته پرداخت نشده بود ولی دولت فعلی در پروژه ثبت سفارش ۶۳۰ واگن سهم خود را پرداخت کرد که تا دو سال آینده وارد چرخه فعالیت میشود. شهردار مورد حمایت ویژه اعضای هیأت دولت و رئیس جمهور است.
وی ادامه داد: تلاش کردیم مشکلات با نهاد های مختلف را حل کنیم، دوشان تپه تبدیل به پارک بزرگ و بخشی از پادگان جی به بزرگراه تبدیل می شود.
وی اظهار کرد: در قرارگاه فرهنگی و اجتماعی اتفاق های خوبی افتاد، ۵هزار معتاد توسط قرارگاه اجتماعی جمع آوری و کانون هایی برای نگهداری و توانمند سازی معتادین متجاهر آماده شد و در زمینه توانمند سازی زنان سرپرست خانوار کار های خوبی انجام شد.در بحث برف اخیر تهران که نسبت به چند سال اخیر بی سابقه بود، هماهنگی و اقدامات خوبی انجام گرفت و ۱۱ هزار نفر از نیروهای خدمات شهری در خیابان مشغول خدمترسانی بودند.از مردم می خواهیم با سامانه ۱۳۷تماس بگیرند و ما را نقد کنند و پیشنهاد دهند.
وی عنوان کرد: در سال آینده ۱۳ ایستگاه جدید مترو افتتاح خواهد شد و برنامه داریم خطوط ۴،۶و ۷ را کامل کنیم و همچنین عملیات خطوط ۸،۹،۱۰ و ۱۱ را آغاز کنیم.منابع شهرداری محدود است و از بخش خصوصی دعوت کردیم، با همت بخش خصوصی برنامه داریم ۱۰۰ هزار موتور را برقی کنیم و خودروی جدید وارد ناوگان تاکسی کنیم و به شرکت هایی اتوبوس تولید می کنند، اعلام کردیم که تمام تولیدات آنها را می خریم و همچنین برای تقاطع های همسطح برنامه داریم.
وی بیان کرد: برای کارآفرینی و توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار برنامه داریم و باید برای محصولات تهران، برند سازی کنیم.کمیسیون ماده ۵ توانست، گره بافت فرسوده را باز کند و بزودی حرکت ساخت و ساز در بافت فرسوده آغاز می شود که باعث بالا رفتن امنیت شهر و خانه دار شدن طبقه ضعیف و متوسط می شود. در بحث مسکن ملی هم همراهی می کنیم و پروانه صادر می کنیم تا حرکت ۱۰۰ تا ۲۰۰هزار واحدی در بحث مسکن داشته باشیم.