همشهری آنلاین– مجید جباری: برگزاری رویدادهای پرمخاطب در محل نمایشگاه بین المللی تهران یکی از دلایل تشدید ترافیک همه مسیرهای منتهی به نمایشگاه بین المللی تهران است. موضوعی که سالهاست ساعت های زیادی از شهروندان (به ویژه ساکنان مسیرهای منتهی به این محل) را تلف میکند. حال اینکه برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در این محل به ویژه در ایامی که به خودی خود تردد در بیشتر معابر شهر سنگین است، صبر شهروندان را لبریز کرده است. برهمین اساس سال گذشته، شورای شهر تهران مصوبهای را با قید در دستور کار قرار داد، اما به دلایلی در هیات تطبیق رد شد.
مصوبه انتقال نمایشگاه بین المللی تهران به مجموعه شهر آفتاب آذرماه سال گذشته در شورای شهر تهران تصویب شد. رای۲۰ عضو شورا به این طرح، از همان ابتدا با واکنش و مقاومت مسئولان شرکت نمایشگاهها و سازمان توسعه تجارت مواجه شد. طرحی که برای جلوگیری از گرفتار شدن شهروندان در ترافیک روزهای برگزاری نمایشگاهها با فوریت مطرح و تصویب شده بود، سرانجامی نداشت.
دلیل رد مصوبه شورا چه بود؟
عضو شورای شهرتهران و نماینده شورا در هیات تطبیق فرمانداری درباره دلایل رد مصوبه شورا در این هیات گفت: مخالفت نمایشگاه بین المللی وابسته به وزارت صمت دلیل رد مصوبه شورای شهر بود. هیات تطبیق فرمانداری معتقد است که هر مصوبه شورای شهر که به یکی از سازمان ها و نهادهای دولتی برمیگردد باید موافقت آن مجموعه را جلب کند تا مصوبه قابلیت اجرا داشته باشد. هیات تطبیق اعلام کرد که برای اجرای مصوبه انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب باید رضایت نمایشگاه بین المللی و سازمان توسعه تجارت در این زمینه جلب شود.»
ناصر امانی در گفت و گو با همشهریآنلاین با بیان اینکه ما در شورای شهر به دنبال تامین منافع شهروندان هستیم، ادامه داد: برگزاری رویدادها در محل نمایشگاه سئول، صدای شهروندان را درآورده است. چه به لحاظ ترافیک و چه آلودگی هوا، نه تنها اطراف نمایشگاه، بلکه در همه مسیرهای منتهی به نمایشگاه، شاهد ترافیک سنگین هستیم که این موضوع در برخی روزها مثل ایام نوروز که معابر شهر شلوغ تر هستند، بیش از قبل مردم را آزار می دهد. اما متاسفانه برخی صرفا به منافع مالی این قضیه توجه میکنند.
نمایشگاه را تحریم کردیم
عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از گفت و گو با همشهری آنلاین، اعلام کرد: مسئولان نمایشگاه شهر آفتاب در حال تلاش برای فراهم کردن همه امکانات لازم جهت حضور شرکت ها در این محل هستند. اما متاسفانه شنیدهایم که اقداماتی مبنی بر کارشکنی سازمان های مربوطه برای منصرف کردن شرکت ها و مجموعه ها برای برگزاری نمایشگاهشان در شهر آفتاب صورت می گیرد. به همین دلیل، ما در شورا تصمیم گرفتیم که در هیچ رویداد نمایشگاهی که در محل نمایشگاه بین المللی تهران(خیابان سئول) برگزار می شود، شرکت نکنیم. نه تنها به عنوان اعضای شورا بلکه به صورت شخصی هم قرار گذاشتیم تا تعیین تکلیف شدن این موضوع و انتقال نمایشگاه به شهر آفتاب، برای هیچ رویداد نمایشگاهی به خیابان سئول نرویم.»
امانی درباره اینکه آیا در آینده، امیدی به این انتقال بزرگ خواهیم بود، گفت: تنها راه به عقیده من اراده دولت و مسئولان مربوطه مثل وزیر صمت است. در همین رابطه، به تازگی معاون اول رئیس جمهوری ضمن حضور برای بازدید از نمایشگاه موتورهای برقی، از امکانات و توانمندی های شهر آفتاب دیدن کرد که امیدواریم، این موضوع بتواند مسئولان دولت را برای این انتقال متقاعد کند. ضمن اینکه مدیریت شهری تهران هم به سور مستمر پیگیر این موضوع مهم است تا یکی از مشکلات بزرگ شهروندان تهرانی که در ایام برگزاری رویدادها با مشکل مواجه می شوند، برطرف شود.
مقاومتهایی که مانع انتقال است
مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب هم در این باره گفت: موضوع انتقال نمایشگاه بین المللی به شهر آفتاب چند سالی است از سوی شورای شهر و شهرداری پایتخت مطرح است، اما این قضیه با مقاومتهای شرکت نمایشگاه بین المللی تهران، سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت مواجه شده است.
عباس تقدسی نژاد در گفتوگو با همشهری آنلاین، ادامه داد: مجموعه های نمایشگاهی مثل شهر آفتاب و نمایشگاه بین المللی تهران معمولا تقویم خود را یکساله می بندند که طبیعتا در حال حاضر برنامه ریزیها برای برگزاری رویدادها برای سال آینده هستند. منتها ترافیک شدید و دیگر معضلات، هنگام برگزاری رویدادهای پرمخاطب در نمایشگاه سئول، سالهاست مردم محدوده را درگیر و این انتقال را ضروری کرده است. بنابراین اراده قویتری برای این انتقال لازم است. در غیر اینصورت، با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و تقویم سال آینده نمایسگاه سئول، سال آینده نیز معضل مردم برطرف نخواهد شد.
منافع مردم دیده نمیشود
او افزود: ما در ۶ ماه گذشته با پیگیری های مستمر، موفق شدیم قرارداد برگزاری نمایشگاه بزرگ و مهم نفت را در مجموعه شهر آفتاب به امضا برسانیم که اردیبهشت ماه سال آینده،ما از «نفت ۱۴۰۲» میزبانی خواهیم کرد. این موضوع، نویدی برای حوزه کار نمایشگاهی در تهران است. عملا با رویداد نمایشگاه نفت ۱۴۰۲ در شهر آفتاب، این فرضیه که شهر آفتاب مشکلاتی دارد و استقبالی از سوی نمایشگاه های بزرگ و پرمخاطب از این مجموعه انجام نمیگیرد، باطل میشود.
مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب با اشاره به علاوه بر نفت، نمایشگاههای متعدد دیگری برای برگزاری رویدادهایشان در این محل ابراز تمایل کردهاند، گفت: تعارض منافع جدی در حوزه کار نمایشگاهی وجود دارد. سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه های ایران به عنوان زیر مجموعه های وزارت صمت، هر دو در ساختمان نمایشگاه سئول مستقر هستند؛ یعنی جایی که قرار است، مجوز برگزاری نمایشگاه ها صادر شود. شرکت ها و مجریان نمایشگاه هایی که با شهر آفتاب توافق می کند، با لغو مجوز فعایت و مواردی از این دست، مواجه می شوند. یا اینکه نمایشگاه های معادلی که ما برنامه ریزی کردهایم را عینا با همان عنوان برگزار میکنند. با این کار، شرکت ها مجبور می شوند بین ما و باطل شدن مجوزشان یکی را انتخاب کنند. طبیعتا وقتی برخوردها این قدر غیر حرفه ای و از نگاه بالا به پایین در حوزه تعارض منافع و استفاده از ظرفیتی که دوستان برای خودشان قائل هستند، باشد، منافع مردم در این بین دیده نمی شود.
دروغ بزرگ
تقدسی نژاد استقبال نکردن مردم و نمایشگاه ها از شهر آفتاب را یک دروغ بزرگ دانست و گفت: استقبال و بازدید بیش از ۲۰۰ هزار شهروند، آن هم در آخرین روز برگزاری نمایشگاه موتور سیکلت که در سال جاری برگزار شد، رکورد بازدید نمایشگاهی در کشور را شکست.
تقدسی نژاد با اشاره به اقدامات لازم برای توسعه نمایشگاه شهر آفتاب گفت: به تازگی ساخت ۴۸ هزار متر فضای جدید نمایشگاهی را آغاز کرده ایم که کلنگ ساخت آن در هفته گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهور به زمین خورد. بنابراین معتقدم این حضور و همچنین برگزاری موفق نمایشگاه نفت در سال آینده، می تواند گام مهمی برای انتقال نمایشگاه ها به شهر آفتاب باشد.