به گزارش همشهری آنلاین، رضا شرفی در مورد وضعیت سگهای بلاصاحب در شهر تهران گفت: مجموعه جدیدی برای نگهداری سگهای بلاصاحب در سرخه حصار ایجاد شده که حدود ۲ هکتار مساحت دارد و شامل انواع امکانات، آشپزخانه، قرنطینه است و در مجموعه سرخه حصار برای افراد حامی حیوانات آلاچیق تعبیه شده و میتوانند در این مکان حضور داشته باشند.
او افزود: در حال حاضر سگهای بلاصاحب در مجموعه آرادکوه واقع در کهریزک نگهداری میشوند و ظرفیت نقاهتگاه آرادکوه واقع در کهریزک برای نگهداری سگهای ولگرد مناسب است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: گشت و ناظرین ما در مناطق ۲۲ گانه با مشاهده سگهای ولگرد پیام میدهند و اکیپهای تخصصی در غالب عملیات زنده گیری وارد عمل میشوند و سگهای بلاصاحب را به مجموعه آراد کوه منتقل میکنند. سگهای ولگرد بیشتر در نوار حاشیهای هستند که در فصل زمستان برای غذا به شهر مراجعه میکنند. البته غذا دهی برخی از شهروندان که دلسوز هستند، باعث میشود، سگها به مجموعه شهری نزدیک شوند که از نظر عاطفی و انسانی ارزشمند است اما منطق اکوسیستم را به هم می ریزد.
وی ادامه داد: از سگهای ولگرد بعد از وارد شدنشان به نقاهتگاه نگهداری می شود و در صورتی که اشخاص حقیقی برای باغ، کارخانه و… تمایل به در اختیارگیری این سگها داشته باشند، میتوانند با مراجعه به سازمان مدیریت پسماند و پر کردن فرم تعهد که بعدها سگ را در سطح شهر رها نکنند، بدون پرداخت کوچکترین هزینهای سرپرستی آنها را برعهده بگیرند.
شرفی که یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، در بخش دیگری از سخنانش توضیح داد: فردا دومین کارخانه mrf در سرخه حصار افتتاح میشود که باعث کاهش هزینه و تردد در شهر میشود و همچنین سومین کارخانه MRF نیز اوایل سال بعد در حکیمیه افتتاح میشود که در مجموع باعث افزایش کیفیت محیط زیست خواهد شد. احداث کارخانجات مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) تولید کمپوست باکیفیت و استحصال انرژی از پسماند با رویکرد کاهش دفن را به دنبال خواهد داشت و در نهایت انجام اقدامات فوق کاهش آثار سوء محیط زیستی را در سطح شهر تهران رقم خواهد زد.
بنابراین گزارش، پیشتر نیز داوود گودرزی، مدیر کنترل جانوران شهری سازمان مدیریت پسماند شهرداری در مورد جمعآوری سگهای بلاصاحب گفته بود: در حال حاضر ۱۰ تیم زندهگیری با همراهی ۱۰ متخصص مشغول جمعآوری سگهای ولگرد در تهران هستند. در این بین مناطق ۱،۲،۴،۵،۱۵،۱۸،۱۹،،۲۰،۲۱و ۲۲ به دلیل جغرافیای خاص و داشتن نقاط حاشیهای و حریم، بیشترین تعداد سگهای بلاصاحب را دارا هستند.
گودرزی در مورد تعداد سگهای جمعآوری شده، عنوان کرده بود: روزانه حدود ۵۰ تا ۶۰ قلاده سگ جمعآوری و به نقاهتگاه آرادکوه منتقل میشوند که حدود ۱۱ هزار متر مربع وسعت دارد و دارای یک کلینیک مجهز به همراه چندین متخصص شامل دامپزشکان، کمک دامپزشکان و البته نیروهای خدماتی است که به صورت شبانه روزی فعال است.
در نقاهتگاه آرادکوه سگهای بیمار و غیربیمار با تشخیص دامپزشک جداسازی شده و همچنین سگهای نر و ماده نیز به صورت جداگانه نگهداری میشوند. روزانه حدود ۲۰ سگ در آرادکوه مورد عقیم سازی قرار میگیرند. نقاهتگاه آرادکوه ظرفیت نگهداری از ۲ هزار سگ را دارد که قرار است توسط سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، ۲ هکتار به ظرفیت این نقاهتگاه اضافه شود.