به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس شی در این سخنرانی خطاب به مجلس تشریفاتی قانونگذاری چین جزئیاتی درباره طرحهای حزب حاکم کمونیست در این باره ارائه نکرد. اما پکن از هنگام به دست گرفتن قدرت بوسیله شی در سال ۲۰۱۲ به طور فزایندهای در این باره اعتماد به نفس نشان داده و خواستار تغییرات در صندوق بینالمللی پول و سایر سازمانهایی شده است که به نظرش تمایلات کشورهای در حال توسعه را بازتاب نمیدهند.
شی که به قدرتمندترین رهبر چین پس از دههها بدل شده است، گفت این کشور «باید در اصلاح و ساختن نظام حکمرانی جهانی شرکت کند.»
به گفته شی، چین «انرژی مثبتی به صلح و توسعه جهانی» خواهد افزود.
شی روز جمعه پس از آنکه در ماه اکتبر (مهر) با شکستن سنت خودش را برای سومین بار در مقام دبیرکل حزب کمونیست چین تثبیت کرد، برای سومین دوره پنجساله به مقام تشریقاتی ریاستجمهوری هم انتخاب شد و به این ترتیب راه را برای خود برای تبدیل شدن به رهبر مادامالعمر گشود.
کنگره ملی خلق روز یکشنبه با در تحولی که هر یک دهه یک بار انجام میشود، انتصاب افراد وفادار به شی در مقام نخستوزیر و سایر رهبران ارشد دولتی را تایید کرد. شی رقبای بالقوهاش را به حاشیه رانده و ردههای بالای حزب کمونیست را با حامیان خودش پر کرده است.
شی در سخنرانیاش در روز دوشنبه بر ضرورت مخالفت با نفوذ عقاید «؛طرفدار استفلال» در تایوان تاکید و نیاز به «یکپارچگی دوباره ملی» را به عنوان «تجدید حیات هستی ملی» توصیف کرد و به این ترتیب موضوع روابط تایوان با چین را در کانون این دوره سیاسی جدید قرار داد.